Στις αρχές Απριλίου ο διπλός τελικός της Ενεμπόν του Σγουρόπουλου στο Europe Cup

Στις αρχές Απριλίου ο διπλός τελικός της Ενεμπόν του Σγουρόπουλου στο Europe Cup

Το γαλλικό κλαμπ θα παλέψει για το τρόπαιο εναντίον της Ντζιάλντοβο

Οι μεγάλες φετινές προκλήσεις στα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αφορούν στα ελληνικά χρώματα, συνεχίζονται.

Μετά τις κορυφαίες διακρίσεις στο Europe Trophy, με την 1η θέση του Ολυμπιακού στους άνδρες και τη 2η των Σαρισών Φλώρινας στις γυναίκες, έρχεται στις αρχές Απριλίου ο διπλός τελικός της Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου στο Europe Cup, τη 2η τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση ομάδων.

Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι στη σεζόν 2022-2023 προηγήθηκαν η πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τα προημιτελικά του Europe Cup γυναικών, όπως και η παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη με την πολωνική Μπογκόρια στα ημιτελικά του Europe Cup ανδρών.

Η Ενεμπόν λοιπόν, θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο απέναντι στην Ντζιάλντοβο από την Πολωνία σε δύο αγώνες, εκτός έδρας στη 01/04 και εντός στις 04/04, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ETTU. Διεθνείς διοργανώσεις αφορά και το επόμενο νέο, καθώς η ελληνική συμμετοχή στο Youth Contender της Τουρκίας έκλεισε σήμερα 21/03 με τη Βασιλική Μπουλά να χάνει στον 1ο γύρο του ταμπλό της κατηγορίας Under 15 και να πλασάρεται στις θέσεις 9-16.

Η Ενεμπόν πανηγύρισε την περίοδο 2018-2019 την κατάκτηση του Europe Cup ανδρών και αυτός είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός τίτλος της ως σήμερα. Με τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα στη σύνθεση είχε φτάσει δύο φορές στα ημιτελικά του Champions League και τώρα, με τη συμβολή του Σγουρόπουλου, έχει πετύχει ήδη μία ακόμα πολύ σημαντική στιγμή με τη δεύτερη πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό.

Το γαλλικό κλαμπ θα παλέψει για το τρόπαιο εναντίον της Ντζιάλντοβο, η οποία στα ημιτελικά είχε αποκλείσει την Μπογκόρια του Γκιώνη. Τη σεζόν 2017-2018 δε, ήταν η αμέσως προηγούμενη νικήτρια του Europe Cup. Αμφότερες οι φιναλίστ είχαν αρχίσει την τρέχουσα χρονιά στο Champions League.

Στο Ντζιάλντοβο θα πάει για τον πρώτο τελικό η Ενεμπόν το Σάββατο 1 Απριλίου (ώρα έναρξης 14:15 Ελλάδας αναφέρει η ETTU) και θα δώσει τον καθοριστικό δεύτερο αγώνα την Τετάρτη 4 του μήνα στο νεότευκτο αθλητικό της κέντρο (20:30). Στο μεταξύ επανέρχεται απόψε 21/03 στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος.

Ο Σγουρόπουλος αφού παρακολούθησε την Κυριακή, στον ευρωπαϊκό τελικό στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό, όπου έχει το αθλητικό δελτίο του στην Ελλάδα, μετέβη χτες στη Γαλλία για το σημερινό εκτός έδρας ματς με τη Σεν Ντενί. Ο αγώνας για τη 15η μέρα της Pro A μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο PRO A MESSIEURS | J15 | ST DENIS TT93 – HENNEBONT GV στις 8μμ Ελλάδας.

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ YOUTH CONTENDER ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ

Στην Αττάλεια εξάλλου, έκλεισε σήμερα Τρίτη το τριήμερο της ελληνικής συμμετοχής στο δυνατό WTT Youth Contender της Τουρκίας. Τρεις αθλήτριες του Ωρίωνα από τη γειτονική Χίο είχαν την πολύτιμη εμπειρία της παρθενικής παρουσίας σε τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) και παίρνουν και τους πρώτους βαθμούς τους για την παγκόσμια κατάταξη. Στο φινάλε η Βασιλική Μπουλά πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 της κατηγορίας Under 15.

Η 14χρονη Χιώτισσα έχασε στον 1ο γύρο του απλού από την Τουρκάλα Αϊμπούκε Μπανού Σίμσεκ με 3-0 σετ (6-11 10-12, 2-11). Είχε προκριθεί στο ταμπλό με τη 2η θέση από τον προκριματικό της όμιλο. Μαζί με την Μπουλά, αγωνίστηκαν στην παραθαλάσσια πόλη της Τουρκίας η Άντζελα Νούρε και η Αλεξάνδρα Μπιτχάβα, όλες στις ηλικιακές κατηγορίες U15 και U17. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν η προπονήτρια του Ωρίωνα Χίου Ρούλα Λαμπρινίδη και αρχηγός αποστολής ο Σπύρος Μπουλάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ