Πινγκ Πονγκ : Διατήρησε το απόλυτο με ανατροπή η εθνική ανδρών στο Χάλμσταντ

Πινγκ Πονγκ : Διατήρησε το απόλυτο με ανατροπή η εθνική ανδρών στο Χάλμσταντ

Με ανατροπή διπλασίασε τις νίκες της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χάλμσταντ η εθνική μας ομάδα των ανδρών, που επικράτησε 3-2 της αντίστοιχης της Ουγγαρίας.

Η Εθνική, για τη 2η αγωνιστική στο 7ο γκρουπ της διοργάνωσης έχανε 0-2 από την Ουγγαρία και με μία νίκη από τους Παπαγεωργίου, Γκιώνη και Σγουρόπουλο κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 και να πλησιάσει κι άλλο στον αρχικό στόχο της πρώτης 12άδας της Second Division! Επρόκειτο για μία ακόμα δυνατή αναμέτρηση με την παλιά πρωταθλήτρια κόσμου, απέναντι στην οποία η εθνική μας έχει και νίκη και ήττα τα τελευταία χρόνια. Σήμερα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν κινδύνεψε να χάσει ακόμα και 3-0 (όπως απρόσμενα είχε συμβεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014), αλλά έκανε εντυπωσιακό comeback και με συνολικά πολύ καλή εμφάνιση έφτασε στη νίκη έπειτα από 3 ώρες! Αύριο αντιμετωπίζει την επικεφαλής του γκρουπ Ιταλία. Ο αγώνας αρχίζει στις 17:00 ώρα Ελλάδας, γίνεται στο τραπέζι 10 και θα έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ (https://tv.ittf.com/livestream/wttc-halmstad-2018-table-10/1181459).

Ο αγώνας με την Ουγγαρία άρχισε με καθυστέρηση 65 λεπτών επειδή τράβηξε σε διάρκεια το ντέρμπι της Ινδίας με την Πολωνία. Έγινε στο τραπέζι 8 και μεταδόθηκε επίσης από το it.TV. Με τους Μαγυάρους να είναι 2ο φαβορί του γκρουπ και την Ελλάδα 3ο οι φίλαθλοι στη δεύτερη αίθουσα του Halmstad Arena περίμεναν κλειστό ματς κι έτσι ακριβώς εξελίχτηκε. Όταν τα πράγματα πήραν δύσκολη τροπή οι αθλητές του Κώστα Βατσακλή έβγαλαν το καλύτερό τους και πέτυχαν πανάξια την ανατροπή. Ο Παπαγεωργίου έδειξε ξανά ότι έχει την απόλυτη ετοιμότητα ν’ αντεπεξέλθει με οποιονδήποτε αντίπαλο στο μοναδικό παιχνίδι του 3ου παίκτη. Ο Γκιώνης …ανέβασε ταχύτητα την κατάλληλη στιγμή και υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες. Ο Σγουρόπουλος κατέστησε σαφές ότι αν και στα 18 του χρόνια ακόμα έχει πλέον και την ωριμότητα και την εξυπνάδα, πέρα από την αγωνιστική αξία, ώστε να ανταπεξέρχεται σε τέτοιου επιπέδου ματς.

Η Ελλάδα αγωνίστηκε με την τριάδα της πρεμιέρας και στον πάγκο ήταν ο Τάσος Ρηνιώτης. Πρώτος στο τραπέζι μπήκε όπως και χτες ο Γιάννης Σγουρόπουλος (νούμερο 336 στην παγκόσμια κατάταξη Απριλίου) και αντιμετώπισε τον Μπέντσε Μαγιόρος (Νο 194). Έχασε 3-1, αλλά σε ματς με ασυνήθιστη εικόνα, από το οποίο μπορούσε κάλλιστα να φύγει νικητής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ελευσίνιος άσος εξασφάλιζε διαφορά τουλάχιστον τριών πόντων σε κάθε σετ, ενώ είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με ευκολία. Στην αρχή του αγώνα προηγήθηκε 5-1. Στο 3ο σετ βρέθηκε μπροστά με 5-2, στο 4ο με 6-3 κι όμως κάποια λάθη, αλλά και δυσκολίες στο σερβίς και την τακτική του αντιπάλου έφερναν γρήγορα την κάλυψη της διαφοράς. Ο Μαγιόρος πριν από λίγο καιρό κατέκτησε την πρωτιά στο World Tour της Σλοβενίας στους αγώνες κάτω των 21 ετών.

Από τη θέση 1 αγωνίστηκε αργότερα ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 67). Κοντραρίστηκε με τον Άνταμ Ζούντι (Νο 236), έκανε την προσπάθειά του για να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά κάμφθηκε κι αυτός με 3-1 σετ. Είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, δεν κράτησε όσο ήθελε την μπάλα στο τραπέζι, ενώ την ίδια ώρα ο πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού νέων το 2013 και το 2014 ήταν σταθερός, υπομονετικός κι επιβεβαίωσε ότι οι Ούγγροι γνωρίζουν πολύ καλά την άμυνα λόγω και της παρουσίας στην εθνική του αμυντικού Άνταμ Πατάντιους. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, αλλά ο Γκιώνης υστέρησε στις πιο κρίσιμες στιγμές, ενώ δεν του πήγε πολύ καλά και η επίθεση.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 220) τοποθετήθηκε στην απόλυτα …γνώριμη για εκείνον θέση 3 και δεν ήταν η πρώτη φορά, που έπαιζε με το σκορ ομάδων στο 0-2. Απέναντί του είχε έναν ακόμα αξιόλογο Ούγγρο τον Τάμας Λάκατος (Νο 101), που είχε κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο στο διπλό νέων το 2013 με τον Ζούντι. Τα έδωσε όλα για να πάρει τη νίκη και να ξαναβάλει την Ελλάδα στο ματς και το κατάφερε στα πέντε σετ. Στο κρίσιμο 3ο σετ και με το σκορ στο 1-1 έχασε αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθεί προτού αξιοποιήσει σε σημαντικό βαθμό το σερβίς του και επικρατήσει στην παράταση. Στο καθοριστικό 5ο σετ είδε το αρχικό 4-1 να γίνεται 4-5 σε βάρος του και ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Οι διακυμάνσεις στο σκορ συνεχίστηκαν και τον τελευταίο λόγο είχε ο Παπαγεωργίου. Έδωσε καλές μπάλες με το κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι» στο backhand) πήρε τις επιθέσεις του και πανηγύρισε τη νίκη από 6-8 πίσω.

Στον επόμενο επί μέρους αγώνα κοντραρίστηκαν οι πρώτοι αθλητές των δύο ομάδων. Ο Γκιώνης βελτίωσε το αγωνιστικό του πρόσωπο και επικράτησε με 3-1 του Μαγιόρος παίζοντας και περισσότερη επίθεση. Αυτή τον βοήθησε σε κρίσιμους πόντους, όπως στο 9-9 του 4ου σετ, που είχε τα σερβίς. Ικανότητες με την άμυνα έδειξε και ο Μαγιόρος, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έβγαλε ποιοτικά χτυπήματα κι από τις δύο πλευρές όπως και τον απαραίτητο εγωισμό στο να μην υποστεί δεύτερη ατομική ήττα σε αγώνες του …χεριού του.

Το σκορ ομάδων μετατράπηκε σε 2-2 και πλέον είχε γυρίσει και η ψυχολογία. Στο αποφασιστικής σημασίας πέμπτο παιχνίδι ο Σγουρόπουλος αναμετρήθηκε με τον Ζούντι. Είχε πίστη και πείσμα, έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και με την κατάλληλη ηρεμία στις δυσκολότερες στιγμές χάρισε τη νίκη στην εθνική μας με το εμφατικό 3-0.

Στο 9-9 του 1ου σετ έπαιξε εξαιρετικά ράλι κι επικράτησε στην παράταση. Στο 2ο σετ έχανε 7-10 και κατάφερε να πάρει πέντε πόντους στη σειρά με καλή υποδοχή και δυνατά σπιν! Στο 3ο σετ έκανε ιδανική αρχή με σωστές μετακινήσεις, καλή επίθεση και μπλοκ, μετά το 6-2 είδε τον αντίπαλό του να πλησιάζει στο 7-5, αλλά δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη επιστρατεύοντας και το σερβίς.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ουγγαρία-Ελλάδα 2-3:

Μπέντσε Μαγιόρος-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-1 (11-9, 2-11, 11-7, 11-7)
Άνταμ Ζούντι-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (11-7, 7-11, 11-8, 11-8)
Τάμας Λάκατος-Κώστας Παπαγεωργίου 2-3 (9-11, 11-4, 14-16, 11-8, 9-11)
Μαγιόρος-Γκιώνης 1-3 (11-7, 7-11, 8-11, 9-11)
Ζούντι-Σγουρόπουλος 0-3 (10-12, 10-12, 7-11)

Στα άλλα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής του γκρουπ G η Ιταλία διπλασίασε επίσης τις νίκες της κάμπτοντας το Εκουαδόρ με 3-2, ενώ η Σερβία ξεπέρασε την Παραγουάη με 3-0.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ