Αντισφαίριση: «Ιδιαίτερη στιγμή η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες», δήλωσε ο Σγουρόπουλος

Αντισφαίριση: «Ιδιαίτερη στιγμή η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες», δήλωσε ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος ξεχωρίζει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες ως μία ιδιαίτερη στιγμή για εκείνον, εκεί που όλοι οι αθλητές «παλεύουν» για ένα μετάλλιο

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην επιτραπέζια αντισφαίριση και τώρα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων.

Ο ίδιος έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, ωστόσο, όπως δήλωσε η πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εκείνον. Παράλληλα μίλησε για τον τρόπο που πήρε την πρόκριση, παρότι δεν ξεκίνησε ιδανικά στον όμιλό του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Σγουρόπουλου στο ΑΠΕ ΜΠΕ:

Γιάννη, συγχαρητήρια. Πήρες την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Τώρα που πέτυχες τον τελευταίο μεγάλο στόχο σου για το 2017 είσαι ανακουφισμένος;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ο στόχος μου ήταν να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Νέων. Είναι ιδιαίτερη στιγμή για κάθε αθλητή να συμμετάσχει σε αυτή τη διοργάνωση. Τα κατάφερα και είμαι χαρούμενος που θα μπορέσω να παίξω στη διοργάνωση και να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Το προολυμπιακό τουρνουά δεν ξεκίνησε καλά για σένα. Στον όμιλο αν και φαβορί ήρθες 2ος και αντιμετώπισες τον Πλετέα που ήταν το Ν. 1 φαβορί… Πως κατάφερες και βρήκες τη δύναμη να συνεχίσεις;

«Η διοργάνωση δεν σταματάει στους ομίλους και το γεγονός ότι βγήκα 2ος δεν προδίκαζε τον αποκλεισμό μου. Όπως και αν είχα βγει πρώτος δεν σήμαινε ότι θα προκρινόμουν σίγουρα. Μίλησα με τον προπονητή μου και είπαμε να αφήσουμε το παιχνίδι του ομίλου πίσω μας. Έπρεπε να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η ήττα μου δεν με επηρέασε, γιατί ήθελα πάρα πολύ να προκριθώ. Κοίταξα, λοιπόν, τους στόχους μου. Συγκεντρώθηκα στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τελικά τα κατάφερα».

Θεωρείς ότι αγώνας απέναντι στον Ρουμάνο Πλετέα (Ν.1 της διοργάνωσης) ήταν το κλειδί για την πρόκριση;

«Τον Πλετέα τον είχα κερδίσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και είχα χάσει στο ευρωπαϊκό ΤΟΠ 10. Ήξερα τι έπρεπε να κάνω και ακολούθησα πιστά την τακτική μου. Γενικότερα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και ήθελα την πρόκριση».

Πίστεψες ότι μπορεί να πάει κάτι στραβά και να μην πάρεις την πρόκριση;

«Όχι γιατί προσπαθώ να μην κοιτάω μακριά. Έχασα ένα παιχνίδι στον όμιλο, έπρεπε να κοιτάξω τα άλλα. Δεν θέλω να βλέπω το τέλος, μόνο το κάθε ματς ξεχωριστά».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ποιος είναι ο στόχος σου;

«Είναι πολύ μακριά. Ελπίζω να κάνω καλές εμφανίσεις και να φτάσω όσο το δυνατόν πιο μακριά»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε πως μπορείς ακόμα και το μετάλλιο. Είναι στους στόχους σου;

«Ο καθένας θέλει να κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσωπικά δεν βάζω τέτοιους στόχους. Θέλω πρώτα να δω την κλήρωση και στη συνέχεια να κοιτάξω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. »

Στο πρωτάθλημα της Ελλάδας δεν είχες παίξει καλά και έκανες κάποιες ήττες. Αυτό σε βοήθησε να συγκεντρωθείς;

«Σίγουρα οι ήττες σε κρατούν σε εγρήγορση. Οι νίκες βέβαια σου δίνουν χαρές, αλλά μια ήττα είναι σαν καμπανάκι και πολλές φορές σε ξυπνάει! Στα συγκεκριμένα παιχνίδια, ήμουν και αρκετά κουρασμένος από τα ταξίδια στη Σουηδία. Νομίζω πως με βοήθησαν πάντως».

Πως είναι η εμπειρία σου στη Σουηδία, όπου διαμένεις και προπονείσαι;

«Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία. Έχεις την ευκαιρία να παίξεις με εξαιρετικούς παίκτες και με διαφορετικά χέρια. Οι ρυθμοί είναι εξοντωτικοί ορισμένες φορές, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει να ανέβω επίπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ