Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21: Με ανατροπή έμειναν εκτός 8άδας Παπαδημητρίου/Κόσικ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21: Με ανατροπή έμειναν εκτός 8άδας Παπαδημητρίου/Κόσικ

Στο τέλος λύγισαν με 3-2 σε συγκλονιστικό ματς, που κράτησε γύρω στα 45 λεπτά.

Μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στην 8άδα του διπλού γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21 των Σκοπίων έχασαν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Κροάτισσα Ντόρα Κόσικ.

Στον γύρο των «16» απέκτησαν προβάδισμα με 2-0 σετ κόντρα στις Αναστασία Στέρνερ/Βερόνικα Ματιούνινα από την Αυστρία και την Ουκρανία αντίστοιχα, μπορούσαν να επικρατήσουν ακόμα και με 3-0, αλλά στο τέλος λύγισαν με 3-2 σε συγκλονιστικό ματς, που κράτησε γύρω στα 45 λεπτά. Είχαν το καλό πλασάρισμα στις θέσεις 9-16, με τη 19χρονη πρωταθλήτριά μας να επαναλαμβάνει την πορεία, που είχε πέρσι και πρόπερσι στο αγώνισμα με άλλη ξένη συμπαίκτρια.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Μασούρας και τώρα… Λεωφόρος

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα στη Β. Μακεδονία είχε βρεθεί στις θέσεις 17-32 του διπλού μικτού με παρτενέρ τον Σλοβάκο Σάμουελ Παλούσεκ και αποκλείστηκε στο στάδιο 1 του απλού. Στην 3η σερί συμμετοχή της στον θεσμό είχε στην τεχνική καθοδήγηση τον ομοσπονδιακό προπονητή των γυναικών Γιώργο Καρύτσα.

Για το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος βρίσκεται στα Σκόπια και η γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη. Είναι παράλληλα μέλος στην Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της ETTU (Gender Equality Committee), θέματα της οποίας υπήρχαν στην ατζέντα.

Η Παπαδημητρίου και η Κόσικ (νούμερο 12 στα seeding) είχαν αρχίσει την προσπάθειά τους στο διπλό γυναικών με δύσκολη νίκη στον 1ο γύρο. Αριστερόχειρας με δεξιόχειρα αθλήτρια έδειξαν ότι μπορούν να συνδυαστούν καλά και το επιβεβαίωσαν και σήμερα στη 16άδα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για σπουδαία νίκη απέναντι στο Νο 8 του ταμπλό.

Πήραν με οριακή διαφορά τα δύο πρώτα σετ, μάλιστα στο 2ο έσωσαν δύο σετ μπολ στο 8-10 κι επικράτησαν στην παράταση. Το υπόλοιπο ματς μετατράπηκε σε… θρίλερ. Στο 3ο σετ μείωσαν σε 6-7 καλύπτοντας ένα χάντικαπ και υποχρέωσαν τις Στέρνερ/Ματιούνινα να κάνουν χρήση του τάιμ άουτ. Αργότερα έφτασαν και στην ισοφάριση και τελικά λύγισαν εκείνες αυτή τη φορά στην παράταση.

Παρόμοια εξέλιξη είχε το 4ο σετ. Η Παπαδημητρίου ισοφάρισε σε 10-10 με δύσκολο forehand σπιν, το δίδυμο έσωσε μετά και δεύτερο σετ μπολ και ο Καρύτσας με τον Κροάτη συνάδελφό του πήραν τάιμ άουτ. Λεπτομέρειες έκριναν και αυτό το σετ και οι Στέρνερ/Ματιούνινα έφτασαν στο 2-2.

Στο καθοριστικό 5ο σετ τα δύο ζευγάρια πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι τα μέσα του. Εκεί το ουκρανοαυστριακό δίδυμο απέκτησε μικρό προβάδισμα και το κράτησε για να φτάσει στην ολική ανατροπή (11-9, 13-11, 11-13, 12-14, 7-11). Ο αγώνας έγινε στο τραπέζι 1 και μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ