Γκολομέεβ: «Πιστεύω στο μετάλλιο»

Γκολομέεβ: «Πιστεύω στο μετάλλιο»

Την πεποίθησή του πως μπορεί να κατακτήσει ένα μετάλλιο εξέφρασε ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Ο Ελληνας κολυμβητής έκανε μία πολύ γρήγορη πρωινή κούρσα με 21.70, πέρασε με την τρίτη επίδοση στους απογευματινούς (18:40) ημιτελικούς και βάζει… πλώρη για την έκτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε τελικό.

«Έχω κολυμπήσει ξανά τόσο γρήγορα στα προκριματικά, αλλά λίγες φορές. Είμαστε σε καλή κατάσταση και ήταν μια καλή κούρσα. Συνεχίζουμε το απόγευμα να μπούμε στον τελικό και μετά τα δίνουμε όλα. Ένιωθα καλά, ότι πιάνω νερό και είμαι γεμάτος και εκρηκτικός. Η εκκίνηση ήταν καλή, αλλά θα ήθελα να δω και την κούρσα. Υπάρχει βελτίωση στην εκκίνηση και έχουμε δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτήν, όμως πρέπει να βγαίνει και στην κούρσα. Στο 50άρι ελεύθερο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, χαλαρός, με τους παλμούς χαμηλά και είναι λίγο ζόρικο. Είναι ενθαρρυντικό το 21.70 για πρωινή κούρσα και πιστεύω ότι το απόγευμα θα πάω πιο γρήγορα. Στον τελικό θέλει πίεση για το μετάλλιο και θα είναι δύσκολα, αλλά το πιστεύω», δήλωσε ο Γκολομέεβ, ο οποίος είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου το 2019, στη Γκουανγκζού.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Στέργιος Μπίλας δεν κατάφερε να περάσει στους ημιτελικούς, καθώς το 22.23 που σημείωσε δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του (έχει 21.83) και τον άφησε στην 24η θέση. Ο ίδιος, πάντως, εξήγησε ότι δεν περίμενε κάτι καλύτερο τη δεδομένη χρονική περίοδο: «Έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Είναι περίεργη η περίοδος και έτσι κρατάμε ότι είναι μία αφετηρία. Πάνω σε αυτό το 50άρι θα «χτίσουμε» το υπόλοιπο της χρονιάς. Προφανώς θα ήθελα κάτι πιο γρήγορο, αλλά δεν μπορώ να είμαι και άδικος με τον εαυτό μου. Προχωράμε. Αυτές τις μέρες και γενικότερα τον τελευταίο μήνα δεν νιώθω καλά, αλλά προχωράμε καθώς δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Την Κυριακή με κούρασαν οι τέσσερις κούρσες (σ.σ. προκριματικά και μπαράζ στα 50μ. πεταλούδα, προκριματικός και τελικός στα 4Χ100μ. ελεύθερο), αλλά αυτό ήταν το πρόγραμμα και ήμουν προετοιμασμένος, γιατί στα 50μ. πεταλούδα στόχευα στα ημιτελικά και όχι στα μπαράζ. Το κενό από την Κυριακή μέχρι σήμερα δεν ξέρω αν μου έκανε καλό, καθώς είχα στο μυαλό μου να ξεκουραστώ και τελικά μπορεί να ξεκουράστηκα λίγο παραπάνω, αλλά εντάξει, ήταν γραφτό να γίνει έτσι. Θα δω τι έχω κάνει λάθος, τι θα μπορούσα να έχω κάνει καλύτερα και στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έχω επιλέξει να μην είμαι σε καλή κατάσταση σε αυτό το Παγκόσμιο και κυρίως ήρθα για τις «σκυταλοδρομίες και να προκριθούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ