Νίκη και έφυγε για… τελικά η Εθνική ανδρών στο πινγκ πονγκ

Νίκη και έφυγε για… τελικά η Εθνική ανδρών στο πινγκ πονγκ

Σφραγίζει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αύριο στο Λουξεμβούργο η εθνική ανδρών στο πινγκ πονγκ.

Την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019 επικυρώνει αύριο το βράδυ στο Λουξεμβούργο η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Για την 4η αγωνιστική του 6ου προκριματικού γκρουπ στο επίπεδο Α των προκριματικών αντιμετωπίζει στο αθλητικό κέντρο του Μπέρμπουργκ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του ευρωπαϊκού δουκάτου και θέλει να επιβεβαιώσει τον ρόλο του μεγάλου φαβορί. Οι δύο πρώτες θέσεις από κάθε γκρουπ δίνουν απευθείας πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας. Στην ολοκλήρωση του 1ου γύρου η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου της με εντός έδρας νίκη 3-0 επί του Λουξεμβούργου και ήττα 3-2 στη Ρωσία. Εφόσον κάνει το χρέος της και νικήσει αύριο τότε θα ξαναβρεθεί στην κορυφή του γκρουπ και θα σιγουρέψει και μαθηματικά την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ναντ. Στο Μπέρμπουργκ ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής θα στηριχτεί στους Παναγιώτη Γκιώνη, Γιάννη Σγουρόπουλο και Τάσο Ρηνιώτη. Ο αγώνας αρχίζει στις 20:30 ώρα Ελλάδας (19:30 τοπική).

Είναι η 3η φορά μέσα σ’ έναν χρόνο, που η εθνική μας ομάδα θα συναντήσει το Λουξεμβούργο. Το νίκησε στο δικό του έδαφος με 3-0, τον Σεπτέμβριο του 2017, στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, το κατέβαλλε με το ίδιο σκορ και τον περασμένο Φεβρουάριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην 1η αγωνιστική του σταδίου 1 των προκριματικών για τη διοργάνωση του 2019. Ο Γκιώνης και ο Ρηνιώτης ήταν στην τριάδα και πέρσι στο Λουξεμβούργο, ο Γκιώνης και ο Σγουρόπουλος είχαν πάρει μέρος και στην πρεμιέρα των προκριματικών. Στην Αθήνα η Ελλάδα δεν είχε χάσει ούτε σετ (σ.σ. την τριάδα της ήταν και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος) και φυσικά δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο αύριο να δεχτεί ανατροπή με το ίδιο βαριά ήττα…

Η αποστολή μετέβη στο δουκάτο από δύο διαφορετικά σημεία. Οι Βατσακλής, Γκιώνης, Σγουρόπουλος πήραν πτήση από την Αθήνα, ενώ ο Ρηνιώτης αναχώρησε από τη Γαλλία, όπου είχε νικηφόρα πρεμιέρα με τη Νις Καβιγκάλ στο πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας (National 1). Οι γηπεδούχοι ανακοίνωσαν ότι θα επιλέξουν τριάδα ανάμεσα στους Τράιαν Τσιότσιου, Μαρκ Ντιέλισεν, Γκιλ Μίχελι, Λούκα Μλαντένοβιτς και Φάμπιο Σαντομαούρο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Πίτερ Τέγκλας δεν έχει στη διάθεσή του τον Έρικ Γκλοντ, τον πρώτο αθλητή του Λουξεμβούργου στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 159), διότι περνάει τη βασική του εκπαίδευση στον στρατό. Ίσως μάλιστα, να μην αγωνιστεί σε κανένα ματς μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τους αγώνες της στον όμιλο στις 20 Νοεμβρίου. Τότε θα υποδεχτεί στο Σ.Ε.Φ. τη Ρωσία με στόχο να κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλο και να προκριθεί πανηγυρικά στην τελική φάση. Το στάδιο 1 των προκριματικών θα τελειώσει στις 4 Δεκεμβρίου με τον αγώνα Ρωσίας-Λουξεμβούργου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 6ου ΓΚΡΟΥΠ

1.Ρωσία 4
2.Ελλάδα 3
——————————–
3.Λουξεμβούργο 2

Η εθνική μας ομάδα των γυναικών, που βρίσκεται στο επίπεδο B των προκριματικών, κάνει το ρεπό της στην 4η αγωνιστική. Για τον όμιλό της θα κοντραριστούν την Πέμπτη η Νορβηγία με την Αγγλία (ώρα έναρξης 19:00), μάλιστα ο αγώνας θα έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ (από την πλατφόρμα του laola1.tv).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ