Μείωση προϋπολογισμού κατά 4,3 δισ. δολλάρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες…Τόκιο 2020

Μείωση προϋπολογισμού κατά 4,3 δισ. δολλάρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες…Τόκιο 2020

Κατά 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια έχει μειωθεί το κόστος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 ενώ οι διοργανωτές θέλουν να το μειώσουν ακόμη περισσότερο.

Σημαντικά μέτρα έχουν μειώσει το κόστος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 κατά 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά οι διοργανωτές είναι αποφασισμένοι να εξοικονομήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα τα επόμενα δύο χρόνια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Tokyo 2020, Τοσίρο Μούτο.

Ο Μούτο δήλωσε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι έγιναν προσπάθειες για περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών που συνδέονται με τα προγράμματα μεταρρύθμισης της ΔΟΕ. Μία προσπάθεια που αποσκοπεί στην πτώση του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, καθιστώντας την κορυφαία αθλητική διοργάνωση μια ελκυστική προοπτική για πιθανές πόλεις υποδοχής στο μέλλον.

«Μπορέσαμε να εξοικονομήσουμε άλλα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε ο Μούτο, παρουσιάζοντας μια έκθεση προόδου στη συνεδρίαση της ΔΟΕ. «Έχουν εξοικονομηθεί συνολικά περίπου 4,3 δισ. δολάρια. Το πρόγραμμα δράσης της ΔΟΕ 2020 και τα νέα μέτρα μείωσης του κόστους θα επιτρέψουν στο Τόκιο 2020 να καταστείλει μελλοντικές αυξήσεις του προϋπολογισμού», ανέφερε ο Μούτο.

Ο προϋπολογισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τέθηκε επικίνδυνα εκτός ελέγχου λίγα χρόνια μετά την απονομή της διοργάνωσης στο Τόκιο το 2013.

Το αυξανόμενο κόστος σήμαινε ότι άλλες πόλεις που ελπίζουν να οργανώσουν τους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες αποθαρρύνονται να το κάνουν, οδηγώντας στη Ρώμη, το Αμβούργο και τη Βουδαπέστη να αποχωρήσουν από τον αγώνα για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς του 2024.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Τόκιο, μετά από αρκετές αναθεωρήσεις, ανέρχεται σήμερα σε 12,6 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 5,6 δισ. δολάρια είναι ο προϋπολογισμός της επιτροπής για τη διοργάνωση των Αγώνων. Η ΔΟΕ συνεισφέρει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρήματα και υπηρεσίες στην οργανωτική επιτροπή.

Ο Μούτο δήλωσε ότι οι εξοικονομήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη διεξαγωγή βραχύτερων δοκιμαστικών εκδηλώσεων, τη μείωση των περιόδων μίσθωσης και επίσης με το κόστος κατασκευής.
«Οι κατασκευές μειώθηκαν, οι περίοδοι μίσθωσης μειώθηκαν, η εξοικονόμηση δοκιμαστικών εκδηλώσεων όπως και πολλά άλλα στοιχεία, όπως η ενέργεια, η ηλεκτρική ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, η κατασκευή βασικών εγκαταστάσεων, η οποία ήταν δαπανηρή αλλά με διαπραγματεύσεις … οι προδιαγραφές αναπροσαρμόστηκαν», ανέφερε ο Μούτο.

Η ΔΟΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξοικονόμηση πόρων, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο προϋπολογισμός των Αγώνων είναι ισορροπημένος ή και κερδοφόρος για τους διοργανωτές.

Ο Μούτο είπε ότι οι περισσότερες από τις δοκιμαστικές εκδηλώσεις για τους Αγώνες έχουν προγραμματιστεί, μένοντας ακόμα να αποφασιστούν οι ημερομηνίες για την κολύμβηση.

Η ολοκλήρωση του Ολυμπιακού Κέντρου για τα υγρά σπορ το οποίο θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις κολύμβησης και καταδύσεων, αναβλήθηκε πρόσφατα, αλλά οι διοργανωτές δήλωσαν ότι θα είναι έτοιμο εγκαίρως για τους Αγώνες τον Ιούλιο του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ