Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 η Τζένγκο στον ακοντισμό

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 η Τζένγκο στον ακοντισμό

Η 16χρονη αθλήτρια του Κένταυρου Χαλκιδικής είχε βολή 63,34μ. στην τέταρτη και τελευταία της προσπάθεια και πλέον είναι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Δύο φορές έσπασε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ ακοντισμού της κατηγορίας Κ18 η Ελίνα Τζένγκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες.

Η 16χρονη αθλήτρια του Κένταυρου Χαλκιδικής είχε βολή 63,34μ. στην τέταρτη και τελευταία της προσπάθεια, που την ανέβασε στην δεύτερη θέση της φετινής παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία της, ενώ πέτυχε και ρεκόρ αγώνων. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρη βολή, συνέχισε με 62,47, που ήταν πανελλήνιο ρεκόρ, έκανε στη συνέχεια 57,21 και έκλεισε με τα 63,34 μέτρα.

Πλέον είναι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, αφού δύσκολα κάποια από τις υπόλοιπες αθλήτριες θα καταφέρει να πλησιάσει αυτή την επίδοση. Η τελική κατάταξη στο αγώνισμα θα κριθεί την Τρίτη (16/10).

Η Τζένγκο κατείχε το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 με βολή στα 58,05μ., την οποία πέτυχε στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ