Πινγκ Πονγκ : Διπλός ελληνικός «εμφύλιος»

Πινγκ Πονγκ : Διπλός ελληνικός «εμφύλιος»

Στη Σουηδία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ελληνικός «εμφύλιος» μεταξύ της Μαλαρένερτζι της Γεωργίας Ζαβιτσάνου και της Στόρφορς της Κατερίνας Τόλιου, τη στιγμή που αναμένεται κι εκείνος ανάμεσα στην ομάδα του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Κώστα Παπαγεωργίου στο πλαίσιο του ETTU Cup.

Με τους Έλληνες πρωταθλητές να έχουν «απλωθεί» τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα είναι απολύτως φυσικό να καταγράφονται και μεταξύ τους «κόντρες» σε ξένα εδάφη.

Για παράδειγμα, εκείνες που ξεχώρισαν κατά την τελευταία δεκαετία έγιναν στα κορυφαία επίπεδα των γαλλικών κατηγοριών και τώρα, ήρθαν έτσι τα πράγματα, που συναντάμε δύο ακόμα «εμφυλίους» σε διαφορετικές διοργανώσεις. Ο ένας έγινε, χθες βράδυ, στη Σουηδία και ήταν στις γυναίκες, τον άλλο τον περιμένουμε σε διπλή ευρωπαϊκή αναμέτρηση στους άνδρες.

Για την 5η αγωνιστική της σουηδικής λίγκας γυναικών, η Μαλαρένερτζι της Γεωργίας Ζαβιτσάνου ξεπέρασε στην έδρα της με 6-4 τη Στόρφορς της Κατερίνας Τόλιου. Οι συμπαίκτριες στην Εθνική Ομάδα αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε κρίσιμο σημείο κι έπειτα από θεαματικό ματς επικράτησε οριακά με 3-2 σετ η Ζαβιτσάνου.

Στην 3η φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανδρών (ETTU Cup), η ολλανδική Ταβέρζο με πρωταγωνιστή τον Καλλίνικο Κρεάνγκα νίκησε 3-1, χθες βράδυ, μέσα στη Γλασκώβη την Ντράμτσαπελ. Έγινε ακλόνητο φαβορί για να περάσει στην 4η φάση κι εκεί αναμένεται να συναντήσει τη γαλλική Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου, που μία μέρα πριν, την Παρασκευή, εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση με το 3-0 απέναντι στην ισπανική Μπόργκες.

Στην 1η κατηγορία της Σουηδίας ο αγώνας της Μαλαρένερτζι με τη Στόρφορς ήταν ο σημαντικότερος του Σαββάτου, καθώς οι δύο ομάδες είναι στην πρώτη 4άδα και πιθανότατα θα βρεθούν στα πλέι οφ μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Η Μαλαρένερτζι πανηγύρισε τη νίκη με 6-4. Όταν αναμετρήθηκαν οι δύο πρώην πρωταθλήτριες Ελλάδας του απλού γυναικών το σκορ ήταν 4-4. Οι φίλαθλοι απόλαυσαν παιχνίδι γεμάτο σασπένς και θέαμα και νικήτρια αναδείχτηκε με 3-2 και σκορ 11-9 στο 5ο σετ η Ζαβιτσάνου.

Η εξέλιξη: 5-11, 11-8, 5-11, 11-8, 11-9.

Από ‘κει και πέρα, η 24χρονη αθλήτρια έκαμψε και τη Μαριάν Γιουχάζ με 3-1 κι έχασε από τη Λίνα Μισικονίτε με 3-0 σετ. Για τη Στόρφορς, η 22άχρονη Τόλιου έχασε με 3-0 σετ από την Έγκλε Στουκίτε κι επίσης με 3-0 από την Κριστίνα Σέλμπεργκ. Οι δύο Λιθουανές Στουκίτε και Μισικονίτε είχαν τον δικό τους «εμφύλιο» στο φινάλε και με σκορ 3-2 διαμόρφωσε η πρώτη το τελικό σκορ για τη Μαλαρένερτζι. Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες βρίσκονται στην 1η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Έσλοβ. Έχουν από 7 βαθμούς.

Στη Σκωτία και το ETTU Cup φάνηκε ότι ο Κρεάνγκα έκανε τη διαφορά υπέρ της Ταβέρζο. Μετά την αήττητη πορεία του στο γκρουπ της 2ης φάσης αύξησε το σερί με δύο νίκες και στην πρώτη αναμέτρηση με την Ντράμτσαπελ και την οδήγησε στην επικράτηση με 3-1. Από τη θέση 1 της ομάδας του κατέβαλλε με 3-1 σετ δύο Βρετανούς, τον Κρεγκ Χόβιεσον και τον Ντέιβιντ Μακ Μπεθ (ο δεύτερος ήταν τον περασμένο Ιανουάριο στο ΣΕΦ στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας, που έπαιξε με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ντράμτσαπελ – Ταβέρζο 1-3:
Ντέιβιντ Μακ Μπεθ – Ντοριάν Νικόλ 3-1 (11-5, 13-11, 10-12, 11-9)
Κρεγκ Χόβιεσον – Καλλίνικος Κρεάνγκα 1-3 (9-11, 11-6, 5-11, 2-11)
Γιασέρ Ραζούκ – Γιάκαμπ Φολβάρσκι 1-3 (8-11, 1-11, 12-10, 8-11)
Μακ Μπεθ – Κρεάνγκα 1-3 (11-8, 5-11, 8-11, 10-12)

Οι ρεβάνς θα γίνουν στα μέσα Δεκεμβρίου (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ακριβείς ημερομηνίες). Εφόσον η Ταβέρζο επικυρώσει την πρόκριση στην Ολλανδία και η Ιστρ στην Ισπανία, τότε οι ομάδες των Κρεάνγκα και Παπαγεωργίου θα τα πουν στα διπλά ματς της 4ης φάσης (οι 8 καλύτερες ομάδες του ETTU Cup).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ