Ένα χρυσό και δύο χάλκινα για την Ελλάδα στο τουρνουά νέων της Αιγύπτου

Ένα χρυσό και δύο χάλκινα για την Ελλάδα στο τουρνουά νέων της Αιγύπτου

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αναδείχτηκε νικήτρια στο διπλό κορασίδων με παρτενέρ σ’ ένα ακόμα τουρνουά την Αιγύπτια Φαρίντα Μπανταγουάι, ενώ κατέκτησε και δύο χάλκινα μετάλλια.

Θετικός ήταν ο απολογισμός για την ελληνική πλευρά και στα ατομικά αγωνίσματα του αιγυπτιακού όπεν νέων, το οποίο έγινε στο πριγκιπάτο του Σαρμ Ελ Σεΐχ και ήταν ενταγμένο στο World Junior Circuit της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αναδείχτηκε νικήτρια στο διπλό κορασίδων με παρτενέρ σ’ ένα ακόμα τουρνουά την Αιγύπτια Φαρίντα Μπανταγουάι, ενώ κατέκτησε και δύο χάλκινα μετάλλια: Στο απλό κορασίδων, αλλά και στο διπλό νεανίδων με την Ελισάβετ Τέρπου. Σε συνδυασμό με τα δύο χρυσά μετάλλια στο ομαδικό (από ένα για Τέρπου και Παπαδημητρίου με ξένες συμπαίκτριες) το συνολικό αποτέλεσμα μαρτυρά ότι οι πρωταθλήτριές μας πέτυχαν στην αποστολή τους σε μία διοργάνωση, που ήταν της 3ης βαθμίδας του WJC (τη Regular) και απολύτως στα μέτρα τους. Τα κορίτσια αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες της προπονήτριάς τους Λάουρα Νικουλάε.

Στο διπλό κορασίδων η Παπαδημητρίου και η Μπανταγουάι ήταν 1ο φαβορί. Συνεργάστηκαν αποδοτικά γι’ άλλη μια φορά κι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά χάνοντας μόλις ένα σετ στην πορεία τους στο ταμπλό. Στα μετάλλια, που έχουν μαζί σε τέτοια τουρνουά από το 2017, πρόσθεσαν πλέον και ένα χρυσό από ατομικό αγώνισμα. Το μεσημέρι της Κυριακής κατάφεραν να μπουν στον τελικό νικώντας δύσκολα με 3-1 σετ τις Γιάνα Βάγκιχ και Αλίνα Ζαβαρίκινα από την Αίγυπτο και τη Ρωσία αντίστοιχα (11-8, 11-7, 9-11, 11-6). Το απόγευμα στο καθοριστικό ματς συνάντησαν τις Ιλόνα Σβιέρτνια/Εμίλια Σκούμπα από την Πολωνία, τις οποίες είχαν νικήσει την Πέμπτη με 3-1 σετ και στον τελικό του ομαδικού. Στον τελικό του ομαδικού ήταν ακόμα καλύτερες και επιβλήθηκαν με 3-0 σετ δίνοντας την ιδανική συνέχεια στην πρωτιά από το ομαδικό κορασίδων (11-3, 13-11, 11-5).

Το Σάββατο, στον 1ο γύρο, το ελληνοαιγυπτιακό δίδυμο είχε εύκολο έργο κόντρα στις Αιγύπτιες Άγια Ελντέμπ/Γιάνα Ραφαάτ και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-1, 11-4, 11-3). Αργότερα στα προημιτελικά απέκλεισε ένα ακόμα δίδυμο από τη διοργανώτρια χώρα, τις Φαράχ Άμρο/Ραβάν Ζακάρια με 3-0 (11-7, 11-7, 11-6).

Στο απλό κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου (νούμερο 29 στο διεθνές ranking list Under 15) έμεινε τελικά στον ημιτελικό γύρο. Ως νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος είχε προχωρήσει στα ημιτελικά με ένα bye και μία νίκη και σήμερα διεκδίκησε την είσοδο στον τελικό απέναντι στην Ιλόνα Σβιέρτνια από την Πολωνία (Νο 119). Αντιμετώπισε έντονες δυσκολίες από την αρχή και τελικά λύγισε με 3-1 χάνοντας με οριακή διαφορά το 2ο και το 4ο σετ (5-11, 10-12, 11-6, 9-11). Σημειωτέον ότι η Σβέρτνια κατέκτησε αργότερα το χρυσό μετάλλιο στο απλό, ενώ στα προημιτελικά είχε αποκλείσει και τη συμπαίκτρια της Παπαδημητρίου σε ομαδικό και διπλό, την Αιγύπτια Μπανταγουάι, με το ευρύ 3-0. Χτες το βράδυ στα προημιτελικά η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία είχε κάμψει την Εμίλια Σκούμπα από την Πολωνία με 3-2 σετ. Βρέθηκε πίσω με 1-2, αλλά με καλό ρυθμό στα επόμενα σετ ανέτρεψε την κατάσταση (7-11, 11-5, 5-11, 11-8, 11-4). Τη Σκούμπα την είχε νικήσει και στον τελικό του ομαδικού με 3-0 σετ.

Στο διπλό νεανίδων η Τέρπου και η Παπαδημητρίου, αφού σημείωσαν δύο νίκες στο ταμπλό των «16» αποκλείστηκαν σήμερα στην 4άδα. Αντιμετώπισαν τις Κινέζες Ζου Μπινγκρού/Βανγκ Γιντάν και ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση με πολλές διακυμάνσεις κάμφθηκαν με 3-2 σετ (11-9, 7-11, 9-11, 11-1, 4-11). Το αγώνισμα είχε αρχίσει από τον γύρο των «16». Οι πρωταθλήτριές μας νίκησαν αρχικά τις Άρβα Χασάν/Μάριαμ Γιουνές από την Αίγυπτο με 3-1 σετ (4-11, 11-7, 11-9, 11-1) και μετά τις συμπατριώτισσές τους Νουρ Αμπντελφατάχ/Σάρα Ελχακέμ με το ίδιο σκορ και όλα τα σετ να λήγουν με οριακή διαφορά (11-9, 9-11, 11-9, 14-12)! Εν τέλει η 18άχρονη Τέρπου και η 14χρονη Παπαδημητρίου έμειναν εκτός τελικού, πάντως αυτή τη διάκριση την πρόσθεσαν στον πανελλήνιο τίτλο στο αγώνισμα, που είχαν κατακτήσει την περασμένη άνοιξη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Να σημειωθεί τέλος ότι οι Ασιάτισσες κατέκτησαν αργότερα την 1η θέση στο τουρνουά.

Στο απλό νεανίδων τέλος, η Ελισάβετ Τέρπου είχε ηττηθεί από το Σάββατο στον γύρο των «16». Εφόσον είχε προκριθεί με τη 2η θέση από τον όμιλό της ήξερε ότι στα ταμπλό θα έχει θεωρητικά δυσκολότερη αποστολή. Αυτό αποδείχτηκε στην πράξη, καθώς αντιμετώπισε την Κινέζα Βανγκ Γιντάν. Τη συγκεκριμένη αθλήτρια την είχε νικήσει την Πέμπτη στον τελικό του ομαδικού, όμως αυτό ήταν εντελώς διαφορετικό ματς, μάλιστα στα νοκ άουτ οι νεάνιδες παίζουν με το σύστημα του καλύτερου των 7 και όχι των 5 σετ. Η Τέρπου δεν μπόρεσε να πιάσει σταθερή απόδοση, έχασε και το 2ο σετ στην παράταση και τελικά ηττήθηκε με 4-0 σετ (2-11, 12-14, 4-11, 7-11).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ