Ανοίγει νέους ορίζοντες το 1ο διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής  «Horizon Cup»

Ανοίγει νέους ορίζοντες το 1ο διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής «Horizon Cup»

Το 1ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά «Horizon Cup» συγκεντρώνει στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας τη νέα γενιά του αθλήματος από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μια νέα γιορτή της ενόργανης γυμναστικής γεννιέται στη Θεσσαλονίκη: Το 1ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά «Horizon Cup”, που αυτό το Σαββατοκύριακο (10-11 Νοεμβρίου) συγκεντρώνει στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας τη νέα γενιά του αθλήματος από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, δίνοντας ρόλο πρωταγωνιστή στους ανερχόμενους εκπροσώπους των κατηγοριών παίδων και κορασίδων.

Στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» της Μίκρας, που έχει μεταμορφωθεί για να υποδεχθεί τις συμμετέχουσες αποστολές από έξι χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Βέλγιο, Κύπρος, Σερβία, Σλοβενία), ραντεβού θα δώσουν 90
αθλητές και αθλήτριες, για να ζήσουν μία σπάνια αγωνιστική εμπειρία. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους. Οι ετοιμασίες για τη διοργάνωση κορυφώθηκαν με την επίσημη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (09/11) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, με παρόντες τον πρόεδρο της διοργανώτριας Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστο Ψαθά, τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον Ρώσο θρύλο της δεκαετίας του ’80 και νυν προπονητή Γιούρι Καραλιόφ, καθώς και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής γυναικών Κώστα Χατζηζήση.

Το “Horizon Cup διοργανώνεται από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., σε συνεργασία με την Ε.Γ.Ο. και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και φέρνει στο προσκήνιο τους
ταλαντούχους αθλητές των κατηγοριών παίδων (έτος γέννησης 2004-2006) και κορασίδων (έτος γέννησης 2005-2007), αποτελώντας το μοναδικό διεθνές διασυλλογικό τουρνουά αυτού του είδους που φιλοξενείται στη χώρα μας.

Παράλληλα, θα έχει την υποστήριξη της ΕΡΤ3, ενώ το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης περιλαμβάνει κοινές δράσεις με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει το Σάββατο (10/11), περιλαμβάνοντας το πρώτο σκέλος των αγώνων (13:30 – 19:30) καθώς και την Τελετή Έναρξης ενδιάμεσα (16:50 – 17:20), ενώ την Κυριακή (11/11) θα
πραγματοποιηθεί το δεύτερο και τελευταίο σκέλος (10:30 – 16:00), για να ακολουθήσουν αμέσως μετά το γκαλά και οι απονομές των μεταλλίων.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών στην Συνέντευξη Τύπου του «Horizon Cup»:

Θανάσης Βασιλειάδης (Πρόεδρος Ε.Γ.Ο.): «Η Ε.Γ.Ο. σε συνεργασία με την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο βήμα και να δώσει ρόλο πρωταγωνιστή στα παιδιά αυτών των ηλικιακών κατηγοριών, ώστε να αποκτήσουν αγωνιστικές παραστάσεις και να αναμετρηθούν με συναθλητές τους από όλη την Ευρώπη, πράγμα που θα τους βοηθήσει αργότερα στην διαδρομή τους, όταν θα στοχεύσουν ψηλότερα και θα θελήσουν να διακριθούν ως έφηβοι και άνδρες. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και ότι όλοι οι άνθρωποι της Γυμναστικής στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και οι φίλαθλοι, θα αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και θα βρεθούν κοντά μας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Βούλα Πατουλίδου που βρίσκεται διαρκώς δίπλα μας, καθώς επίσης τον Γιούρι Καραλιόφ, επί χρόνια συνεργάτη της Ε.Γ.Ο., όλους όσους προσφέρουν στο «Horizon Cup» και ιδιαίτερα τους εθελοντές. Περιμένουμε αυτή η πρώτη διοργάνωση να έχει απόλυτη επιτυχία, ώστε να μας οπλίσει με θάρρος και δύναμη για την καθιέρωση του θεσμού και για να γίνεται αυτός ο αγώνας όλο και μεγαλύτερος. Έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε τη Γυμναστική ως ένα από τα πρώτα αθλήματα στην Ελλάδα, έχουμε προσελκύσει πολλά παιδιά, αλλά δεν έχουμε μπορέσει να εξασφαλίσει και τους αγωνιστικούς χώρους όπου θα μπορούν να γυμνάζονται σε κατάλληλες συνθήκες για να αγαπήσουν την ενόργανη και να παραμείνουν σ’ αυτήν. Είναι το επόμενο στοίχημα που έχουμε βάλει ως Ομοσπονδία και θέλουμε σιγά-σιγά να το κερδίσουμε και αυτό. Έχουμε απευθυνθεί στη ΓΓΑ, αλλά και στους Δήμους και τις Περιφέρειες, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον μας ώστε να αναλαμβάνουμε και να αξιοποιούμε κάθε αίθουσα που είναι διαθέσιμη και ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας».

Βούλα Πατουλίδου (Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Κάθε νέα αρχή είναι μία επιπλέον ελπίδα, ειδικά όταν πρόκειται για τη ‘γέννα’ μιας προσπάθειας που
αναδεικνύει νέους αθλητές. Κάθε φορά αναρωτιέσαι πώς οι μεγάλοι αθλητές όταν μπαίνουν σ’ ένα ταπί έχουν καταφέρει να τιθασεύσουν την αγωνία τους. Αυτή η αγωνία τιθασεύεται όταν υπάρχει από μικρή ηλικία η δυνατότητα ζύμωσης των μελλοντικών πρωταθλητών. Η Θεσσαλονίκη έχει άλλωστε αναδείξει Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές της ενόργανης όπως ο Μελισσανίδης, ο Ταμπάκος και ο Τσολακίδης. Εκείνο που πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε σ’ αυτό τον τόπο είναι ορίζοντες, ανοιχτοί ορίζοντες όπως αυτοί που δημιουργούνται για τα νέα παιδιά μας μέσα από προσπάθειες όπως το ‘Horizon Cup’. Δεν ήταν δυνατόν να μην είμαστε αρωγοί σ’ αυτή την πρωτοβουλία. Καλή επιτυχία σε όλους».

Χρήστος Ψαθάς (Πρόεδρος Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. και Οργανωτικής Επιτροπής): «Καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη μικρούς αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 11 έως 14 ετών, από την Ελλάδα και από έξι χώρες της Ευρώπης.
Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι δίπλα σε δύο θρύλους του αθλητισμού, την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου και τον εννιά φορές πρωταθλητή κόσμου Γιούρι Καραλιόφ. Βέβαια, είναι ιδιαίτερη χαρά μου που έχω επίσης πλάι μου τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, που μας βοηθάει σε κάθε μας προσπάθεια και δηλώνει παρών σε κάθε μας πρωτοβουλία και δράση. Το ‘Horizon Cup’ είναι ένας καρπός της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. και της Ε.Γ.Ο., είναι ένας αγώνας που απευθύνεται στους νεαρούς αθλητές μας, που θέλουμε να έχουν ορίζοντες μπροστά τους. Μία τέτοια διοργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει όσο μεγάλη οραματιζόμαστε, αν δεν είχαμε την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της κυρίας Πατουλίδου, που μας βοήθησε σημαντικά. Επιπλέον, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, μαζί με τον Οργανισμό ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’, τον οποίο ενισχύουμε συγκεντρώνοντας χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» οφείλουμε επίσης στους χορηγούς μας, οι οποίοι μας στήριξαν οικονομικά αλλά και ηθικά, όπως βέβαια και στους εθελοντές μας, καθώς για πρώτη φορά μία διοργάνωση γυμναστικής διασυλλογικού επιπέδου συγκέντρωσε 60 εθελοντές, που θα έχουν καθοριστική συμβολή. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες, καλή διαμονή σε όλες τις αποστολές».

Γιούρι Καραλιόφ (Προπονητής Ακαδημίας «Νικολάι Τολκατσιόφ», Ρωσία): «Χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι στην Ελλάδα και νιώθω ως ένας από εσάς, επειδή στο παρελθόν είχα μία πολύ στενή συνεργασία με την
ελληνική γυμναστική ως προπονητής και έζησα από κοντά την προετοιμασία μεγάλων αθλητών όπως ο Ταμπάκος και ο Μελισσανίδης. Μόλις μάθαμε ότι θα γίνει αυτός ο αγώνας, με μεγάλη χαρά δηλώσαμε συμμετοχή και βρισκόμαστε εδώ με μία ομάδα αγοριών και κοριτσιών. Ευχόμαστε αυτή η διοργάνωση να καθιερωθεί, να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και φυσικά θα επιδιώκουμε να δηλώνουμε παρόντες κάθε φορά. Υπήρξα δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων, το 1985 και το 1987, αλλά το αγώνισμα έχει αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου. Αν το μελετήσουμε ανά δεκαετία, θα δούμε ότι εκσυγχρονίζεται και γίνεται διαρκώς πιο δύσκολο στα στατικά σημεία. Πλέον για να κερδίσεις δεν επιτρέπεται καμία αστάθεια, πρέπει να είσαι εντελώς ακίνητος. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι αυτή την στιγμή ο απόλυτος κυρίαρχος των κρίκων, επειδή έχει εξαιρετική και απόλυτα ‘καθαρή’ κίνηση κατά την εκτέλεσή του. Πριν από κάθε αγώνα, ξέρουμε ότι αν εκτελέσει το πρόγραμμά του όπως συνηθίζει, θα βγει πρώτος».

Κώστας Χατζηζήσης (Ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής γυναικών): «Αγώνες όπως το «Horizon Cup» είναι για εμάς πυρήνες ανάπτυξης, που βοηθούν στην αγωνιστική πρόοδο των παιδιών, ώστε να στηρίξουμε τις
ελπίδες μας σε αυτά και να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα στο μέλλον. Το καλό είναι ότι έρχονται πολλά παιδιά στο άθλημά μας τα τελευταία χρόνια και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό μέλλον. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους τους αθλητές, τις αθλήτριες και τις αποστολές που τιμούν τη διοργάνωση με την συμμετοχή τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ