Θετική αρχή για τον Αγγελάκη στο Μινσκ

Θετική αρχή για τον Αγγελάκη στο Μινσκ

Κύλησε θετικά για τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη η σημερινή πρώτη αγωνιστική μέρα στο Μινσκ και το όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Λευκορωσίας.

Στο απλό ανδρών κατ’ αρχάς, ο νεαρός αμυντικός είχε νικηφόρα πρεμιέρα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να κατακτήσει την πρωτιά στον προκριματικό του όμιλο και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Είναι γκρουπ των 3ων και σήμερα Τετάρτη κρίνεται η 1η θέση. Στο απλό για τους αθλητές έως 21 ετών είχε στο γκρουπ μία νίκη στα χαρτιά και μία ήττα και με αυτόν τον απολογισμό προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των «64». Σε μία ακόμα επίσκεψή του στο παγωμένο Μινσκ (έπειτα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 επίσης μέσα στο 2018) ο Αγγελάκης «ζεσταίνεται» αγωνιστικά στους 0 βαθμούς Κελσίου και δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να πετύχει κάτι καλό. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες είναι της κατηγορίας Challenge και θα ολοκληρώσουν για το 2018 αυτή τη σειρά των επαμειβόμενων τουρνουά της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.).

Στο απλό ανδρών ο Αγγελάκης διεκδικεί την προνομιούχο 1η θέση από το 9ο γκρουπ. Χθες (13/11) το πρωί είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Λευκορώσο …οικοδεσπότη Βαντίμ Αντονάου και πήρε τη νίκη γιατί ήταν καλύτερος σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Επικράτησε με 4-1 σετ, αλλά ενδεικτικό της αμφίρροπης αναμέτρησης είναι ότι ο Έλληνας αμυντικός πήρε με οριακή διαφορά τα τρία πρώτα σετ (11-9, 16-14, 12-10, 8-11, 11-4). Αργότερα, στη 2η αγωνιστική, ο Αντονάου έχασε με 4-0 σετ κι από τον Μιάντ Λοτφιγιαναμπάντι κι έτσι ο Αγγελάκης θα παίξει σήμερα για την πρωτιά κόντρα στον Ιρανό επικεφαλής του γκρουπ.

Επίσης χτες άρχισαν τα προκριματικά γκρουπ στο Under 21. Ο Αγγελάκης αγωνίστηκε στο 13ο γκρουπ. Στην 1η αγωνιστική έκαμψε με 3-1 σετ τον Κινέζο Λιου Τζια (αριστερόχειρας και με ασιατικό κράτημα στη ρακέτα, το λεγόμενο penholder), αν και δεν έπιασε πολύ καλή απόδοση. Λίγα λεπτά μετά όμως, η παγκόσμια ομοσπονδία δεν πέρασε στα στοιχεία της το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο τραπέζι και ενημέρωσε ότι ο Ασιάτης δέχτηκε ντισκαλιφιέ (αποβολή). Στη σελίδα των αποτελεσμάτων δηλαδή, το site της Ι.Τ.Τ.F. εμφάνισε νικητή τον Αγγελάκη με την ένδειξη DSQ στον αντίπαλό του. Ο λόγος της τιμωρίας δεν έγινε γνωστός, αλλά πιθανότατα είχε να κάνει με τη ρακέτα, καθώς ο Λιου την έδωσε μετά τον αγώνα για έλεγχο…

Στο δεύτερο παιχνίδι του ο αθλητής της εθνικής μας ομάδας ανδρών δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και ηττήθηκε από τον Πολωνό Καμίλ Ναλέπα με 3-0 σετ. Δεν μπήκε καλά στο ματς, επέτρεψε στον πολύ αξιόλογο αντίπαλό του να περάσει το παιχνίδι του και όταν βελτιώθηκε στο 3ο σετ ήταν κάπως αργά (5-11, 5-11, 12-14). Πάντως, μετά τον μηδενισμό του Λιου Τζια στον πρώτο αγώνα ο Αγγελάκης είχε εξασφαλισμένη πρόκριση στο ταμπλό των «64». Στην 3η αγωνιστική ο Ναλέπα κατέβαλλε και τον Λιου με 3-2 σετ και αναδείχτηκε νικητής του γκρουπ. Ο πρωταθλητής μας,που ήταν επικεφαλής του γκρουπ, μάζεψε 3 βαθμούς και προκρίθηκε ως 2ος στο κυρίως ταμπλό. Ο Ναλέπα είχε 4 βαθμούς και ο Λιου μόλις 1 λόγω και του μηδενισμού. Ο 1ος γύρος γίνεται αύριο το μεσημέρι κι απόψε προηγείται η σχετική κλήρωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ