Δεν απείλησε η εθνική γυναικών, ήττα 3-0 στην Αγγλία

Δεν απείλησε η εθνική γυναικών, ήττα 3-0 στην Αγγλία

Την ήττα με 3-0 γνώρισε σήμερα στο Γκίλιγχαμ η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών από την Αγγλία.

Η Εθνική γυναικών ηττήθηκε από την Αγγλία (3-0) και στην προσπάθειά της να μείνει στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μεταφέρει πια όλο το βάρος στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών. Το ματς ήταν για την 5η αγωνιστική του 3ου γκρουπ στο επίπεδο Β του σταδίου 1 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019. Η Ελλάδα ήταν αουτσάιντερ απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του γκρουπ, αλλά σίγουρα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο. Τελικά βρέθηκε σε κακή μέρα, έπεσε σχεδόν αμαχητί και ηττήθηκε εύκολα. Οριστικά πάει πλέον για τη 2η θέση του ομίλου και όλα θα κριθούν στις 4 Δεκεμβρίου και τον εντός έδρας αγώνα με τη Νορβηγία. Αν πάρει το θετικό αποτέλεσμα και τερματίσει 2η θα περάσει στο στάδιο 2 των προκριματικών και θα διεκδικήσει εκεί την πρόκριση στην τελική φάση. Υπό αυτή την έννοια η αρνητική εμφάνιση στην Αγγλία μπορεί να «βοηθήσει» στο να δει η ομάδα τις αδυναμίες της και να παρουσιαστεί όπως πρέπει σε δύο εβδομάδες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε αντίθεση με το ματς του 1ου γύρου και την ήττα με 3-1 η εθνική μας δεν φάνηκε ανταγωνιστική εκτός έδρας. Με εξαίρεση τον αγώνα της Γεωργίας Ζαβιτσάνου (όπου κι εκεί υπήρχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση) δεν κατάφερε να πιέσει και μοιραία γνώρισε την ήττα με μόλις ένα σετ στο ενεργητικό της. Έγινε και κίνηση τακτικής στο στήσιμο των ομάδων από τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και δεν είχε αντίκρισμα. Με δεδομένο ότι μόνο νίκη με 3-0 θα ευνοούσε για ενδεχόμενη κατάκτηση της πρωτιάς στο γκρουπ ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε αλλαγή στη θέση 1 και τοποθέτησε τη Ζαβιτσάνου. Έτσι άρχισε το ματς η Κατερίνα Τόλιου με την ελπίδα να δημιουργήσει έκπληξη κόντρα στην κινεζικής καταγωγής Χο Τιν Τιν. Γενικά όμως δεν πήγε τίποτα καλά και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κοιτάξει τώρα να διαφυλάξει έστω τη 2η θέση σε βάρος της Νορβηγίας, την οποία έχει νικήσει εκτός έδρας.  Η Αγγλία, με μία αλλαγή σε σχέση με την τριάδα του περασμένου Απριλίου στην Αθήνα, ήταν πολύ αποτελεσματική μπροστά στο δικό της κοινό έχοντας δώσει και εορταστικό τόνο στο event δεδομένου ότι την ίδια ώρα αγωνιζόταν και η εθνική ανδρών της χώρας κόντρα στη Σερβία, επίσης για το επίπεδο Β των προκριματικών. Η αναμέτρηση μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ μέσα από την πλατφόρμα του Laola1.tv.

Στο πρώτο ματς η Τόλιου (νούμερο 62 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Αγγλίας Χο Τιν Τιν. Πέρα από την αναμφισβήτητη αξία της αντιπάλου, η έμπειρη διεθνής με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού είχε πρόβλημα με τα μπαλάκια και το τραπέζι. Τα μπαλάκια ήταν διαφορετικά από αυτά με τα οποία έπαιζε τον τελευταίο καιρό, η αναπήδηση στο τραπέζι την μπέρδευε πολλές φορές και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. H Xo (Νο 48) με το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα και το κομπίνα-λάστιχο (σ.σ. δοντάκι) έκανε το τέλειο παιχνίδι και νίκησε εύκολα με 3-0 σετ. Σημειωτέον ότι πριν από λίγες ημέρες είχε επικρατήσει σε άλλη διοργάνωση της Λευκορωσίδας Βικτόρια Πάβλοβιτς, επίσης αθλήτριας που παίζει άμυνα κι έχει αναδειχτεί δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στη συνέχεια η Γεωργία Ζαβιτσάνου (Νο 195) αναμετρήθηκε με την ελληνικής καταγωγής Μαρία Τσαπτσίνος (Νο 90). Πάλεψε για την ισοφάριση όμως δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι της και ηττήθηκε με 3-1. Στο πρώτο κομμάτι του ματς η πρωταθλήτριά μας έσωσε δύο σετ μπολ, ώσπου κάμφθηκε στην παράταση. Πήρε το 3ο σετ και μείωσε το σκορ, όμως της κόστισαν «νεκρά» διαστήματα γιατί δεν απέδωσε καλά στο 2ο και το 4ο σετ.

Στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι η Κωνσταντίνα Παρίδη (Νο 197) είχε θεωρητικά μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη κόντρα στη νεάνιδα Σαρλότ Μπάρτσλεϊ, που τώρα δεν είναι αξιολογημένη στη διεθνή κατάταξη. Στην πράξη όμως, δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Η 22χρονη πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να βρει παιχνίδι, έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και ηττήθηκε με το βαρύ 3-0, σκορ που φυσικά δεν αποδίδει την αλήθεια για την αξία της. Να προστεθεί πάντως, ότι στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Μπάρτσλεϊ είχε νικήσει την Ελισάβετ Τέρπου στο ομαδικό.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:

Χο Τιν Τιν-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (11-1, 11-4, 11-6)
Μαρία Τσαπτσίνος-Γεωργία Ζαβιτσάνου 3-1 (12-10, 11-4, 8-11, 11-3)
Σαρλότ Μπάρτσλεϊ-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-0 (11-7, 11-7, 11-7)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ