Ποια δυνατά ονόματα «ξενιτεμένων» θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ποια δυνατά ονόματα «ξενιτεμένων» θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Η προκριματική φάση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα δώσει συνέχεια το προσεχές Σαββατοκύριακο στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η προκριματική φάση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα δώσει συνέχεια το προσεχές Σαββατοκύριακο στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα γίνουν αγώνες σε έξι περιοχές της χώρας και κάθε χρόνο τέτοιο καιρό οι φίλοι του αθλήματος ρίχνουν μια ματιά και στο πόσα από τα δυνατά ονόματα του χώρου έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση. Στον κορυφαίο θεσμό της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι 8 πρώτοι άνδρες και οι 6 πρώτες γυναίκες στους πίνακες αξιολόγησης περνούν απευθείας στην τελική φάση, ωστόσο για όλους τους αθλητές οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνονται πριν από τα προκριματικά. Προκύπτει λοιπόν, ότι και για την περίοδο 2018-2019 το πρωτάθλημα θα έχει σημαντική ανταπόκριση από πρωταθλητές, που είτε αγωνίζονται αποκλειστικά σε ξένη ομάδα είτε συνδυάζουν με την Ελλάδα τις υποχρεώσεις τους σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Και μπορεί οι διαχρονικά τοπ εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης να μην έκαναν την…έκπληξη και να μένουν και φέτος εκτός, όμως οι συντριπτικά περισσότεροι από τους σπουδαίους αθλητές, που αγωνίζονται στο εξωτερικό, δήλωσαν συμμετοχή.

Κατ’ αρχάς, έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους ο πολυνίκης του θεσμού Γιάννης Βλοτινός και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2016 Γεωργία Ζαβιτσάνου, που επέλεξαν φέτος να παίξουν μόνο σε ευρωπαϊκά κλαμπ (στη Γαλλία ο πρώτος, στη Σουηδία και τη Γαλλία η δεύτερη). Παρών στα τελικά θα είναι και ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων, που προπονείται και αγωνίζεται στη Σουηδία (παράλληλα βέβαια με τα παιχνίδια του για τον Ολυμπιακό) είχε απουσιάσει πέρσι από τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο.

Συμμετοχή δήλωσαν ακόμα ο Τάσος Ρηνιώτης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Σταματούρος, ο Νίκος Αντωνιάδης (φιναλίστ οι δύο τελευταίοι στον τελικό του πρόσφατου Πανελληνίου πρωταθλήματος Νέων ανδρών) και άλλοι αθλητές, που επίσης αγωνίζονται στη Γαλλία παράλληλα με την ελληνική Α1. Στις γυναίκες υπάρχει ανταπόκριση στον καλύτερο βαθμό. Θα είναι παρούσες η Κατερίνα Τόλιου, η Μαρία Χριστοφοράκη και η Χριστίνα Φίλη, που παίζουν και σε ομάδες της Σουηδίας, η Κωνσταντίνα Παρίδη, η Αλίκη Κιούφη, η Όλγα Γεωργοπούλου και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, που έχουν συμφωνήσει φέτος και με ομάδες της Γαλλίας, καθώς και η Φιλαρέτη Εξάρχου, η οποία ενισχύει και σωματείο της Κύπρου.

Προσθέτουμε ότι θα πάρει μέρος και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η οποία βγάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό, καθώς προπονείται στη Γερμανία (θα είναι στα προκριματικά ματς της Βόρειας Ελλάδας επειδή φέτος έχει δελτίο στις Σάρισες Φλώρινας).

Από δυνατά ονόματα, που έχουν μείνει μόνο στην ελληνική Α1 αυτή τη σεζόν, πρέπει να σημειωθεί ότι στους άνδρες θα δώσει το «παρών» και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης του Πέρα Αθηνών, που έλειψε από την περσινή διοργάνωση. Από καταξιωμένους αθλητές, που παίζουν παράλληλα σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεν δήλωσαν συμμετοχή ο Κώστας Λαγογιάννης, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού το 2001 και ο Ντανιέλ Τσιόκας, πρωταθλητής Ελλάδας του ίδιου αγωνίσματος το 1996. Γνωστό από καιρό τέλος, ήταν ότι θ’ απουσίαζε ο οκτάκις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Κώστας Παπαγεωργίου, καθώς τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση. Η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών θα γίνει στις 2 και 3 Μαρτίου 2019 στα Χανιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ