Αποχωρεί από τις πισίνες ο Βαν ντερ Μπεργκ

Αποχωρεί από τις πισίνες ο Βαν ντερ Μπεργκ

O Νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, λίγη ώρα αφότου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Κίνα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται ως την Κυριακή (16/12) στη Χανγκζού της Κίνας, θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» του Κάμερον Βαν ντερ Μπεργκ στις πισίνες. Ο Νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, λίγη ώρα αφότου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο, σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ αγώνων με 56.01.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο 30χρονος Βαν ντερ Μπεργκ είχε βρεθεί στην Αθήνα, προκειμένου να παντρευτεί την -ελληνικής καταγωγής- εκλεκτή της καρδιάς του στο Λαγονήσι, και είχε συμμετάσχει ως προσκεκλημένος στα 50μ. πρόσθιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον Άλιμο. Μιλώντας τότε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε δηλώσει ότι μετά το Παγκόσμιο της 25άρας θα εξετάσει τη συνέχιση ή μη της καριέρας του, τονίζοντας ότι δεν θέλει να πέσει από το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται επί χρόνια. Αν και η σημερινή του νίκη απέδειξε ότι μπορεί ακόμη να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους, ο Νοτιοαφρικανός έκρινε τελικά ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου…

Πρωταγωνιστής σε 50μ. και 100μ. πρόσθιο επί πάνω από μία δεκαετία, ο Κάμερον Βαν ντερ Μπεργκ αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, ενώ στο Ρίο ήταν δεύτερος, πίσω από τον Βρετανό Άνταμ Πίτι. Το παλμαρέ του περιλαμβάνει επίσης δέκα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα 50άρας πισίνας (δύο χρυσά, τρία ασημένια, πέντε χάλκινα), επτά μετάλλια σε Παγκόσμια 25άρας (3-3-1) και εννέα μετάλλια σε Αγώνες της Κοινοπολιτείας (4-2-3). Κατέρριψε τα παγκόσμια ρεκόρ σε 50μ. και 100μ. πρόσθιο, των οποίων παραμένει κάτοχος στη μικρή πισίνα (στην 50άρα τα έχει πάρει πλέον ο Πίτι), ενώ επί τρία συναπτά έτη (2009-2011) αναδείχθηκε κορυφαίος κολυμβητής της Αφρικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ