Πινγκ πονγκ: Έναρξη στο World Tour της Ουγγαρίας με μεγάλη ελληνική συμμετοχή

Πινγκ πονγκ: Έναρξη στο World Tour της Ουγγαρίας με μεγάλη ελληνική συμμετοχή

Το ισχυρό τουρνουά αρχίζει το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

Στην υπέροχη Βουδαπέστη ανοίγει αύριο (Τρίτη 15/1) το πρόγραμμα των World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) για το 2019 και η Ελλάδα θα είναι παρούσα με μεγάλη αποστολή. Για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αναχωρούν σήμερα το απόγευμα οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Αρχηγός αποστολής θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Το ισχυρό τουρνουά αρχίζει το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. Από τα επαμειβόμενα όπεν της I.T.T.F. είναι στη δεύτερη κατηγορία αξιολόγησης. Συγκεντρώνει αθλητές απ’ όλες τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος και περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει στο απλό, το διπλό μικτό και το διπλό γυναικών κι όλοι οι διεθνείς μας αρχίζουν την προσπάθειά τους αύριο από τους προκριματικούς γύρους.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν τους δίνεται η δυνατότητα για περισσότερα παιχνίδια και κυρίως για εκπροσώπηση στο διπλό ανδρών. Με δεδομένο ότι αυτά τα τουρνουά έχουν πολλές δηλώσεις συμμετοχής μπαίνουν αριθμητικά όρια για τις χώρες και τελικά η Ελλάδα δεν θα έχει ούτε ένα από τα δύο ζευγάρια που είχε δηλώσει (τον Γκιώνη με τον Σγουρόπουλο και τον Κωνσταντινόπουλο με τον Αγγελάκη).

Αντίθετα, θα μετάσχουν κανονικά στο διπλό γυναικών η Τόλιου με την Παρίδη, όπως και το ένα από τα δύο δηλωθέντα ζευγάρια στο διπλό μικτό (έμειναν έξω ο Κωνσταντινόπουλος με την Παρίδη). Επίσης, στα World Tour δεν γίνονται αγώνες απλού για την ηλικιακή κατηγορία Under 21, το συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει πια μόνο στα Challenge τουρνουά της Ι.T.T.F..

Η κλήρωση του Hungarian Open έχει διενεργηθεί από χτες. Στο απλό ανδρών το ταμπλό των προκριματικών αρχίζει από τον γύρο των «256». Ο Γκιώνης περνάει χωρίς αγώνα στους «128» κι εκεί θα συναντήσει αύριο το απόγευμα τον νικητή από τον αγώνα Γέβεν Προυσκέρα (Ουκρανία)-Μιγκέλ Βίλτσεθ (Ισπανία).

Στους «256» ο Σγουρόπουλος βρίσκει μπροστά του τον Σλοβένο Γιαν Ζίμπρατ, ο Κρεάνγκα τον Γάλλο Τζόε Σέιφριντ, ο Κωνσταντινόπουλος τον Ομρί Μπεν Αρί από το Ισραήλ και ο Αγγελάκης τον Σουηδό Παρ Γκέρελ. Το ματς του τελευταίου με τον έμπειρο αριστερόχειρα Σκανδιναβό αρχίζει στις 12.40 ώρα Ελλάδας (11.40 τοπική), γίνεται στο τραπέζι 1 και μεταδίδεται ζωντανά στο ίντερνετ από το itTV.com (το λινκ είναι https://tv.ittf.com/livestream/hungarian-open-table-1/1435089).

Στο απλό γυναικών το ταμπλό των προκριματικών αρχίζει από τις «128». Η Τόλιου αντιμετωπίζει αύριο την Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ και η Παρίδη την Τσέχα Καρίν Αντάμκοβα.

Στο διπλό γυναικών η Τόλιου με την Παρίδη θα κοντραριστούν το απόγευμα της Τετάρτης με τις Σάρα ντε Νούτε/Ντανιέλε Κόνσμπρουκ από το Λουξεμβούργο. Ο αγώνας είναι για τον γύρο των «32» των προκριματικών.

Στο διπλό μικτό τα προκριματικά αρχίζουν αύριο, επίσης από τον γύρο των «32». Ο Αγγελάκης με την Τόλιου έχουν κληρωθεί με τους Σλοβένους Ντάργκο Γιόργκιτς/Άλεξ Γκάλιτς. Η αναμέτρηση ορίστηκε για τις 18.00 ώρα Ελλάδας (17.00 τοπική) στο τραπέζι 2 και θα έχει κι αυτό live streaming (https://tv.ittf.com/livestream/hungarian-open-table-2/1435090).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ