Πινγκ πονγκ: Πέρασε στο ταμπλό του απλού κορασίδων η Φωτιάδου στο Λινιάνο

Πινγκ πονγκ: Πέρασε στο ταμπλό του απλού κορασίδων η Φωτιάδου στο Λινιάνο

Στα προκριματικά του απλού αποκλείστηκαν οι παίδες Αλέξανδρος Μαδέσης και Σωκράτης Γιαννούτσος, ενώ έχασαν και στον 2ο γύρο του διπλού.

Καλά πλασαρίσματα στα ατομικά αγωνίσματα της ηλικιακής κατηγορίας παίδων-κορασίδων κυνηγά η ελληνική αποστολή στον επίλογο του δυνατού ιταλικού όπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που γράφεται αύριο στο Λινιάνο. Η Χρυσή Φωτιάδου κατ’ αρχάς, εξασφάλισε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού κορασίδων κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλό της. Απευθείας είναι στα νοκ άουτ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου λόγω της πολύ ψηλής θέσης της στην παγκόσμια κατάταξη.

Το ταμπλό διεξάγεται αύριο και η κλήρωση δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Επίσης, η Παπαδημητρίου και η Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς βρίσκονται στη 16άδα του διπλού κορασίδων και διεκδικούν υψηλή θέση, καθώς μάλιστα είναι από τα φαβορί του αγωνίσματος. Στα προκριματικά του απλού αποκλείστηκαν οι παίδες Αλέξανδρος Μαδέσης και Σωκράτης Γιαννούτσος, ενώ έχασαν και στον 2ο γύρο του διπλού. Στο ομαδικό, την Παρασκευή, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση κάποια από τις τρεις ελληνικές ομάδες παρά την καλή προσπάθεια.

Το απλό κορασίδων άρχισε σήμερα με 24 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου απέφυγε τη διαδικασία ως νούμερο 9 του αγωνίσματος και μπήκε αμέσως στο ταμπλό. Η Φωτιάδου ήταν επικεφαλής στο 17ο και πήρε την πρωτιά με δύσκολες νίκες. Κατέβαλλε την Ιταλίδα Κιάρα Ζανέτα με 3-0 σετ (11-9, 12-10, 11-3) και τη Σλοβάκα Ελίσκα Στουλέροβα με 3-1 (10-12, 11-6, 15-13, 12-10). Τα νοκ άουτ ματς γίνονται αύριο.

Στο απλό παίδων σχηματίστηκαν 24 γκρουπ. Ο Σωκράτης Γιαννούτσος ήταν στο 15ο των 3ων αθλητών και ο Αλέξανδρος Μαδέσης στο 23ο των 4ων. Αμφότεροι διεκδίκησαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση, ώσπου στο τέλος έμειναν στην 3η θέση και αποκλείστηκαν.

Στο 15ο γκρουπ ο Γιαννούτσος έχασε το πρωί έχασε από τον Ιταλό επικεφαλής Λεονάρντο Μπάσι με 3-1 σετ (4-11, 8-11, 11-8, 4-11). Μετά έπαιξε για τη 2η θέση και ηττήθηκε από τον Τυνήσιο Χαμπίμπ Αμέρ επίσης με 3-1 (11-5, 6-11, 5-11, 10-12).

Στο 23ο γκρουπ ο Μαδέσης ήταν ανταγωνιστικός σε όλους τους αγώνες του κι έχασε την ουσία στις λεπτομέρειες. Στην πρεμιέρα νίκησε τον Ιταλό Λούκα Τόπο με 3-0 σετ (11-4, 11-8, 11-7) κι αργότερα έχασε από τον Σέρβο επικεφαλής Τζόρντιε Πέτροβιτς με 3-0 (8-11, 9-11, 11-13). Στο καθοριστικό ματς με τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ολεσκέβιτς λύγισε με 3-2 σετ (10-12, 12-10, 12-10, 10-12, 7-11).

Σήμερα άρχισαν και τα διπλά στην παιδική κατηγορία. Στο διπλό κορασίδων η Παπαδημητρίου και η Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς είναι 3ο φαβορί και κυνηγούν τη διάκριση. Προχώρησαν άνευ αγώνα στον 2ο γύρο κι εκεί απέκλεισαν με 3-0 σετ τις Έμα Τσινκούροβα/Ταμάρα Τουρκόντζε από τη Σλοβακία και τη Σερβία αντίστοιχα (11-5, 11-7, 11-9). Στη 16άδα συναντούν απόψε τις Τσέχες Τερέζα Μπάρτοβα/Έλενα Σομέροβα. Η Φωτιάδου και η Τυνήσια Μαράμ Ζογκλάμι, αφού πέρασαν χωρίς αγώνα στον γύρο των «32», αποκλείστηκαν από τις Ισπανίδες Ελβίρα Φιόνα Ραντ/Γιάνα Ριέρα με 3-1 σετ (12-10, 8-11, 5-11, 8-11).

Στο διπλό παίδων o Μαδέσης και ο Γιαννούτσος ξεπέρασαν στους «64» τους Σλοβένους Ντέγιαν Γιόκιτς/Μίχαελ Κόγιανσιτς με 3-0 σετ (12-10, 11-4, 11-7). Στον 2ο γύρο συνάντησαν ένα από τα φαβορί, τους Γάλλους Ούγκο Ντεσάμπ/Άλεξις Κουρέτσι και αποκλείστηκαν με 3-0 (7-11, 13-15, 1-11).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Την Παρασκευή έγιναν τα γκρουπ του ομαδικού με το δίδυμο των κορασίδων να κυνηγά μέχρι τέλους την πρόκριση στο ταμπλό, αλλά να χάνει στο καθοριστικό τρίτο ματς. Οι νέοι και οι παίδες περιορίστηκαν στην τελευταία θέση των ομίλων τους.

Στο ομαδικό κορασίδων η Ελλάδα τέθηκε επικεφαλής στο 8ο και τελευταίο προκριματικό γκρουπ. Στην εναρκτήρια αγωνιστική ξεπέρασε την Ιταλία 2 με 3-0, αλλά πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Στα ατομικά η Μαλαματένια Παπαδημητρίου έκαμψε την Τερέζα Ντ’ Ερκόλε με 3-2 σετ και η Χρυσή Φωτιάδου την Κιάρα Ρένσι με το ίδιο σκορ. Στο διπλό τα κορίτσια επιβλήθηκαν με 3-0 σετ των Σελέστε Λεογκράντε/Βαλεντίνα Λεογκράντε. Στο επόμενο παιχνίδι ήταν άνετη η επικράτηση με 3-0 απέναντι στην Αγγλία. Η Παπαδημητρίου κατέβαλλε τη Μίλι Ρογκόουβ με 3-0 σετ, η Φωτιάδου την Έμυ Μάριοτ, επίσης με 3-0 και μαζί στο διπλό τις ίδιες αντιπάλους ξανά με 3-0.

Η αναμέτρηση με τη Γαλλία για την 3η αγωνιστική θα έκρινε την 1η θέση του γκρουπ. Η ελληνική ομάδα κάμφθηκε με 3-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια με τη 2η θέση του γκρουπ. Τα κορίτσια κατέκτησαν ένα ακόμα διπλό ξεπερνώντας τις Λόα Λίνε Φρέτε και Κλία Ντε Στοπελέρ με 3-0, αλλά έχασαν στα ατομικά τους παιχνίδια. Η Παπαδημητρίου με 3-0 σετ από τη Φρέτε και τη Σαρλότ Λουντζ και η Φωτιάδου επίσης με 3-0 σετ από τη Λουντζ.

Στο ομαδικό νέων έγιναν 8 προκριματικά γκρουπ. Η Ελλάδα μετείχε στο 8ο κι έμεινε χωρίς νίκη στην τελευταία θέση. Αρχικά έχασε με 3-1 από τη μικτή 2 (που ήταν και επικεφαλής του γκρουπ), την οποία συγκρότησαν αθλητές από Σουηδία, Λευκορωσία και Σαν Μαρίνο. Η νίκη ήρθε στο τρίτο στη σειρά ματς από τον Πετρή εναντίον του Ματίας Μονγκούστι από το Σαν Μαρίνο με 3-1 σετ. Από τη θέση 1 ο Χατζηλυγερούδης νικήθηκε από τον Λευκορώσο Ουλαντισλάου Ρουκλιάτσου με 3-1 σετ και από τον Σουηδό Μάρτιν Φρις με 3-0, ενώ ο Στάμου κάμφθηκε με 3-1 από τον Ρουκλιάτσου.

Στη 2η αγωνιστική καταγράφηκε ήττα με 3-0 από την Ισπανία. Ο Χατζηλυγερούδης έχασε με 3-0 από τον Μιγκέλ Φρανσίσκο Ρουίθ, ο Στάμου με 3-1 από τον Μαρκ Γκουτιέρεθ και ο Πετρής με 3-0 σετ από τον Άλμπερτ Βιλαρντέλ. Στο φινάλε των ομίλων η Ελλάδα κάμφθηκε από τη Σλοβενία με 3-1. Ο Πετρής ξεπέρασε τον Ροκ Τρίτνικ με 3-2 σετ και μετά έχασε με το ίδιο σκορ από τον Ματίγια Νοβέλ κι ενώ προηγήθηκε με 2-0 σετ. Ο Χατζηλυγερούδης έχασε στην αρχή από τον Νοβέλ με 3-0 σετ, ενώ ο Στάμου από τη θέση 3 νικήθηκε με 3-2 από τον Τάι Λάβριτς.

Στο ομαδικό παίδων έγιναν επίσης 8 γκρουπ, η Ελλάδα μετείχε στο 4ο των 3ων ομάδων και περιορίστηκε στην τελευταία θέση. Στην πρεμιέρα έχασε με 3-1 από τη Σερβία και μετά ξανά με 3-1 από το επικεφαλής Βέλγιο. Στο πρώτο ματς το θετικό αποτέλεσμα έφερε ο Αλέξανδρος Μαδέσης με 3-0 σετ εναντίον του Ζβένταντ Γκρούγιτς. Από τη θέση 1 ο ίδιος αθλητής έχασε μετά από τον Τζόρντιε Πέτροβιτς με 3-1. Ενδιάμεσα, στο κρίσιμο διπλό, τα παιδιά ηττήθηκαν οριακά με 3-2 από τους ίδιους αντιπάλους (κι ενώ προηγήθηκαν με 2-1 σετ), ενώ στην αρχή ο Σωκράτης Γιαννούτσος είχε καμφθεί με 3-1 σετ από τον Πέτροβιτς.

Στην αναμέτρηση με το Βέλγιο έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα ο Γιαννούτσος όταν ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Τιμ Γκίλτια. Ακολούθως ο Μαδέσης νικήθηκε με 3-1 από τον Λουί Λαφινέ, ο Γιαννούτσος με 3-0 από τον ίδιο αθλητή και ενδιάμεσα στο διπλό ήρθε ήττα με 3-0 από τους Αλέσι Μασάρ/Λαφινέ.

* Για δεύτερη φορά στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών θα κοντραριστούν στον τελικό δύο ομάδες από τη Ρωσία. Η Όρενμπουργκ και η UMMC είχαν αναμετρηθεί το 2012 με νικήτρια την πρώτη και ίδιες θα είναι οι αντίπαλοι και φέτος. Αυτό το διήμερο έγιναν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί και ήταν συναρπαστικοί. Την Πέμπτη η Μπορούσια προηγήθηκε 2-0 στο Ντίσελντορφ της UMMC (μάλιστα ο Τίμο Μπολ έκαμψε τον Κινέζο δευτεραθλητή κόσμου στο απλό ανδρών το 2015 Φανγκ Μπο) κι έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή της ήττας με 3-1 στο Βερκνάγια. Οι φιλοξενούμενοι όμως έφτασαν στην ισοφάριση κι εκεί τέλειωσαν όλα. Η νίκη των Γερμανών με 3-2 δεν είχε αντίκρισμα. Χτες η Όρενμπουργκ φιλοξένησε τη γαλλική Ανζέ, την οποία είχε νικήσει πολύ δύσκολα εκτός έδρας με 3-2. Είχε πίεση και στη Ρωσία, αλλά επικράτησε με 3-1 και θα διεκδικήσει το 5ο τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση.

* Στο E.T.T.U. Cup ανδρών η Ενεμπόν κατάφερε χτες να προκριθεί στον τελικό. Η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας, που σε ευρωπαϊκούς αγώνες χρησιμοποίησε φέτος και τον Γιώργο Σταματούρο, επιβλήθηκε εντός έδρας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 3-0 και πέρασε με συνολικά δύο νίκες στον τελικό (3-2 στην πορτογαλική πρωτεύουσα). Εκεί θα συναντήσει τη γερμανική Σααρμπρίκεν. Στον δεύτερο ημιτελικό ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ νίκησε τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο με 3-1 σετ, ο Κινέζος Σενγκ Πνγκ Φαν τον Νγηριανό Κουάντρι Αρούνα με 3-2 και ο Βέλγος Σέντρικ Νούτινκ τον Πορτογάλο Ντιόγκο Καρβάλιο με 3-0 σετ.

* Στις γυναίκες η Τάρνομπρζεγκ από την Πολωνία έχει περάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (απέκλεισε την αυστριακή Λιντς) και περιμένει να μάθει αύριο το βράδυ τον αντίπαλό της από τη ρεβάνς της κροατικής Κασλ με την TTC Βερολίνου. Ομοίως, στον τελικό του E.T.T.U. Cup προχώρησε η γαλλική Λιλ Μετροπόλ (απέκλεισε τη Γκραν Κουεβίλ από την ίδια χώρα), αλλά η αντίπαλός της θα προκύψει το βράδυ της Κυριακής από τη δεύτερη αναμέτρηση της ισπανικής Καρταζένα με την ουγγρική Μπουντάορσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ