Έμειναν στην Α1 Πεύκη, Ταταύλα και Γ.Α.Ο. Πειραιά, ανεβαίνουν στην Α2 ΑΕΚ, Πανιώνιος και Ρέθυμνο

Έμειναν στην Α1 Πεύκη, Ταταύλα και Γ.Α.Ο. Πειραιά, ανεβαίνουν στην Α2 ΑΕΚ, Πανιώνιος και Ρέθυμνο

Εσωσαν την παρτίδα στο τέλος οι Πεύκη, Ταταύλα και Γ.Α.Ο. Πειραιά – Ιστορικές επιτυχίες για ΑΕΚ, Πανιώνιο και Ρέθυμνο – Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Οι ομάδες, που προέρχονταν από την 1η κατηγορία, ήταν οι κερδισμένες στα μπαράζ επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την Α1 και την Α2, που ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στους άνδρες έφτασε σήμερα στην παραμονή ο Α.Ο. Πεύκης, που είχε τερματίσει προτελευταίος στην κανονική διάρκεια και ακολούθησε τη Φιλία Ορεστιάδας, η οποία είχε εξασφαλίσει τη «σωτηρία» από το Σάββατο.

Στις γυναίκες κάλυψαν τις προνομιούχες δύο πρώτες θέσεις του ομίλου ο Α.Ο. Ταταύλα και ο Γ.Α.Ο. Πειραιά αντίστοιχα, που είχαν βρεθεί στην 6η και την 7η θέση της regular season. Στην ίδια αίθουσα προέκυψαν και οι ομάδες, που κατέκτησαν την άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α2. Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες έφτασαν σε πρωτοφανή επιτυχία. Στους άνδρες ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. και ο Ο.Ε.Α Ρεθύμνου προήχθησαν πρώτη φορά στη μικρή ιστορία τους στη 2η κατηγορία. Στις γυναίκες πέτυχε ανάλογη διάκριση η Α.Ε.Κ. κατακτώντας την 1η θέση στο πουλ και την ακολούθησε ως 2ος στην παραπάνω κατηγορία ο άλλοτε πρωταθλητής Ελλάδας Τελαμών Σαλαμίνας.

Στα έξτρα ματς των ανδρών για δύο θέσεις στην Α1 απέμενε να μάθουμε ποια μάδα θα έπαιρνε το δεύτερο εισιτήριο. Στο καθοριστικό ματς της 3ης αγωνιστικής του ενιαίου γκρουπ η Πεύκη είχε τον πρώτο λόγο κόντρα στον Φοίνικα Πειραιά και το επιβεβαίωσε παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Παπαδάκη. Επικράτησε με 4-1 και θα είναι και την επόμενη σεζόν στην κορυφαία κατηγορία. Από δύο νίκες πέτυχαν ο Γάλλος Κουεντέν Πραντέλ και ο Γιώργος Παντερής, ενώ για τον Φοίνικα η μοναδική νίκη ήρθε από τον Ξάνθο Παναγόπουλο κόντρα στον Γιάννη Πετρόπουλο. Η Φιλία πήρε αήττητη την 1η θέση. Δεν είχε στη σύνθεσή της τον Βούλγαρο Πετιό Κράστεφ και παρατάχθηκε με τους Ανέστη Καριοφυλλίδη, Γιώργο Κανάση και Γιώργο Μακρή.

Στην αντίστοιχη διαδικασία των γυναικών η τελευταία αγωνιστική του ομίλου θα έκρινε και τις δύο θέσεις, ωστόσο δεν έκρυβε σασπένς. Τα Ταταύλα νίκησαν τον Άρη 2006 με 4-1 και υλοποίησαν χωρίς ήττα τον στόχο τους, ενώ ο Γ.Α.Ο. Πειραιά επιβλήθηκε εύκολα του Παναθηναϊκού με 4-0 για να εξασφαλίσει την προνομιούχο 2η θέση. Τα Ταταύλα αγωνίστηκαν με τη Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα, την Ιωάννα Γερασιμάτου και τη Μαρία Αλεξανδροπούλου και ο Γ.Α.Ο.Π. με την Ελισάβετ Τέρπου, την Έλενα Σοφρά και τη Σουηδέζα Μικαέλα Κάρλσον.

Στα μπαράζ της Β’ Εθνικής οι κερδισμένοι θα έβγαιναν μέσα από δύο διαφορετικά συστήματα διεξαγωγής. Στους άνδρες επικράτησαν αρχικά στους δυο ομίλους ο Πανιώνιος και ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου. Οι Κρήτες στο φινάλε του 2ου γκρουπ έκαμψαν τον ΑΛΦΑ Καλλιθέας με 4-2. Τη 2η θέση και την πρόκριση στα χιαστί πήραν ο Εχέδωρος από το 1ο και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας από το 2ο γκρουπ. Στην 3η αγωνιστική η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκαμψε πολύ δύσκολα τον Δ.Α.Ο. Ταύρου με 4-3, ενώ η Καβάλα ξεπέρασε με 4-1 την Παγώνα Πάτρας. Στα καθοριστικά νοκ άουτ ματς ο Πανιώνιος επικράτησε 4-1 της Καβάλας, τα Ρέθυμνο 4-3 του Εχέδωρου και πήραν το εισιτήριο της ανόδου για την Α2. Ο Πανιώνιος ήταν ξεκάθαρα ανώτερος με τους Γιάννη Μπόσκοβιτς, Μιχάλη Τσαχάκη και Παντελεήμωνα Τριανταφυλλίδη, ενώ στο άλλο παιχνίδι έγινε μεγάλη «μάχη» και χρειάστηκε το διπλό για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο φινάλε. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Ρέθυμνο ενισχύθηκε από τα αδέρφια Κιούφη, που υπήρξαν πρωταθλητές Ελλάδας και διεθνείς αθλητές στις νεαρές ηλικίες (ο Σπύρος είναι και υπεύθυνος του τεχνικού τιμ και πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του σωματείου πριν από λίγα χρόνια).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Εχέδωρος-Ρέθυμνο 3-4:

Αλέξης Πίττας-Δημήτρης Βιτσιώτης 3-1 (11-8, 12-10, 5-11, 11-6)
Νίκος Γραμμένος-Σπύρος Κιούφης 0-3 (4-11, 4-11, 10-12)
Γιάννης Κιλκισλής-Σταμάτης Κιούφης 3-2 (11-4, 6-11, 11-7, 10-12, 11-7)
Πίττας-Σπ. Κιούφης 1-3 (4-11, 7-11, 11-9, 9-11)
Κιλκισλής-Βιτσιώτης 3-1 (6-11, 11-5, 12-10, 11-7)
Γραμμένος-Στ. Κιούφης 0-3 (5-11, 7-11, 7-11)
Πίττας/Κιλκισλής-Σπ. Κιούφης/Βιτσιώτης 1-3 (6-11, 9-11, 11-1, 7-11)

Στις γυναίκες η ΑΕΚ είχε κάνει από το Σάββατο το βήμα για την πρωτιά και την άνοδο στην Α2. Σήμερα νίκησε άνετα και τα Χανιά κι έφτασε πανηγυρικά στον στόχο της. Έτσι, μετά τον παρθενικό τίτλο της ανδρικής ομάδας στην Α1 ζει πρωτόγνωρη χαρά και με τη γυναικεία ομάδα. Η ΑΕΚ είχε και ξένες αθλήτριες στο ρόστερ της. Στα μπαράζ αγωνίστηκαν η Αγγλίδα (με την ελληνική καταγωγή) Μαρία Τσαπτσίνος, η Σουηδέζα Έλεν Χόλμστεν και οι Χρυσούλα Τουρνουνίδου, Έφη Λαζαρίδου και Μαρία Σταματίου. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Τελαμών Σαλαμίνας νικώντας σήμερα τον Αίαντα Ευόσμου με 4-1. Την ομάδα συγκρότησαν οι Μαίρη Κουκουτού, Ελπίδα Οικονόμου και Ευαγγελία Οικονόμου.

Πριν δούμε τα τελευταία αποτελέσματα να θυμίσουμε ότι χτες στο Σ.Ε.Φ. κρίθηκε και η τελική κατάταξη στην Α’ Αττικής γυναικών. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς, που στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε τον Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας με 4-3. Η Ελευσίνα αγωνίστηκε με τη Μαρία Δημητρίου, τη Χρυσούλα Καμπουράκη και τη Βαρβάρα Καμπουράκη, ενώ ο Άτλας, που κατέκτησε τη 2η θέση του πρωταθλήματος, είχε στη σύνθεση την Κατερίνα Φραγκάκη, τη Χριστίνα Ντεγιρμεντζίογλου και τη Δήμητρα Στεφαδούρου.

Τα σημερινά αποτελέσματα στα μπαράζ για δύο θέσεις στην Α1:

Στους άνδρες:                     

Φιλία Ορεστιάδας-Γ.Α.Σ. Ελευσίς      4-3
Α.Ο. Πεύκης-Φοίνικας Πειραιά         4-1

Στις γυναίκες:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Παναθηναϊκός 4-0
Α.Ο. Ταταύλα-Άρης 2006      4-1

Τα αποτελέσματα στα τελευταία ματς των μπαράζ Β’ Εθνικής:

Στους άνδρες και τα καθοριστικά χιαστί ανόδου:

Πανιώνιος-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας           4-1
Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου-Π.Α.Σ. Εχέδωρος  4-3

Στις γυναίκες:

Α.Ε.Κ.-Ο.Α. Χανίων                       4-0
Τελαμών Σαλαμίνας-Αίας Ευόσμου   4-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ