Κυρίαρχη στις νεάνιδες η Παπαδημητρίου, πρωταθλητής Ελλάδας ο Χατζηλυγερούδης

Κυρίαρχη στις νεάνιδες η Παπαδημητρίου, πρωταθλητής Ελλάδας ο Χατζηλυγερούδης

Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους νέους και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις νεάνιδες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο αγώνισμα του απλού, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, για την περίοδο 2018-2019.

Ο 17χρονος Χατζηλυγερούδης της Ε.Α. Βόχας άρχισε ως νούμερο 2 του αγωνίσματος και στη δεύτερη χρονιά του στην κατηγορία πρόσθεσε κι αυτόν τον πανελλήνιο τίτλο στο ενεργητικό του από το σημαντικότερο αγώνισμα ύστερα από εκείνον στους παίδες το 2016. Η 15χρονη Παπαδημητρίου του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας κατάφερε ν’ αναδειχτεί νικήτρια στις νεάνιδες τη στιγμή, που είναι στην τελευταία της χρονιά ως κορασίδα.

Μάλιστα, μετατράπηκε σε κεντρικό πρόσωπο των τριήμερων αγώνων στην ομοσπονδιακή STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και για τον λόγο ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο διπλό νεανίδων με τη συμπαίκτριά της στις Σάρισες Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, ενώ χτες πανηγύρισε πρωτιά και στο ομαδικό. Στο διπλό νέων αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας ο Γιάννης Δαμιανής και ο Μιχάλης Διαμαντόπουλος από το Π.Κ.Δ. Ταύρου.

Τα αγωνίσματα του απλού άρχισαν με γκρουπ την Κυριακή και ολοκληρώθηκαν με συναρπαστικές νοκ άουτ αναμετρήσεις σήμερα το μεσημέρι. Στη διάρκειά τους επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο των αθλητών, ενώ είχαν και απρόβλεπτα αποτελέσματα, στοιχείο πάντα θετικό για την πρόοδο στις μικρές ηλικίες.

Στο απλό νέων ο Χατζηλυγερούδης προχώρησε ως 2ο φαβορί, αλλά ο αντίπαλός του στον τελικό προερχόταν από τη δεύτερη σειρά των γκρουπ. Βέβαια, για τους γνωρίζοντες δεν αποτέλεσε έκπληξη η πορεία του Γιάννη Μπόσκοβιτς, ωστόσο ήταν ιδιαίτερη εξέλιξη με την έννοια ότι ο πολύ αξιόλογος αθλητής επέλεξε φέτος να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα των αναπτυξιακών τουρνουά και ν’ αφοσιωθεί στο διάβασμα.

Ο τελικός χάρισε όμορφες στιγμές και ήταν αμφίρροπος. Ο Χατζηλυγερούδης βρέθηκε πίσω με 2-1 και πέρασε το παιχνίδι του στα επόμενα σετ για να πανηγυρίσει τη νίκη με σκορ 4-2 (4-11, 11-7, 12-14, 11-8, 11-9, 11-6). Να σημειωθεί ότι ο νέος πρωταθλητής έχει αγωνιστεί σε τελικό απλού και σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων. Ο Μπόσκοβιτς διεκδίκησε πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα σε τέτοια διοργάνωση.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Χατζηλυγερούδης πρώτευσε αρχικά στο 2ο γκρουπ όταν νίκησε τον Αλέξη Κουλουριώτη με 3-1 και τον Διονύση Παζαρτζικλή με 3-0 σετ. Στον 1ο γύρο των νοκ άουτ απέκλεισε τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη με 3-0 σετ, στα προημιτελικά τον Κωνσταντίνο Στάμου επίσης με 3-0 και σε συναρπαστικό ημιτελικό τον συμπαίκτη του στη Βόχα Ιάσονα Κορδούτη με 4-3 σετ (ο τελευταίος είχε δύο ματς μπολ).

Στην πρώτη φάση ο Μπόσκοβιτς κυριάρχησε στο 5ο γκρουπ. Κατέκτησε την πρωτιά με νίκες 3-0 σετ απέναντι στους Ιάσονα Κορδούτη, Βασίλη Τζιότζιο και Κωνσταντίνο Δήμο. Στα νοκ άουτ απέκλεισε τον Παναγιώτη Αδριανό με 3-1 σετ στη 16άδα, τον Αλέξιο Κουλουριώτη με το ίδιο σκορ στην 8άδα και το 1ο φαβορί, τον Γεράσιμο Πετρή, με 4-0 στα ημιτελικά.

Στο απλό νεανίδων αναμετρήθηκαν στον τελικό οι κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας κορασίδων! Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου από τις Σάρισες Φλώρινας είχαν την κούραση από τα διαδοχικά διεθνή τουρνουά στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά είχαν και καλή φόρμα. Από τις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα των φαβορί κυνήγησαν το χρυσό μετάλλιο και πρόσφεραν συγκινήσεις σε απόλυτα ισορροπημένο ματς με διακυμάνσεις.

Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και η αριστερόχειρας Παπαδημητρίου έφτασε στην τελική επικράτηση με 4-3 (11-7, 9-11, 11-3, 11-7, 11-13, 6-11, 11-7). Πέρσι και φέτος είχε δύο διαδοχικούς πανελλήνιους τίτλους στο απλό κορασίδων, τον διεκδικεί και φέτος και στο μεταξύ πήρε την πρωτιά και στην παραπάνω κατηγορία. Η τελευταία, που κατέκτησε το απλό νεανίδων ούσα ακόμα κορασίδα, ήταν η Φιλαρέτη Εξάρχου το 2001.

Αξιοσημείωτη επίσης η ειδική συνθήκη για την Παπαδημητρίου να έχει δώσει 65 παιχνίδια από τις 10 του μήνα και την έναρξη του γαλλικού όπεν μέχρι σήμερα! Πετυχημένη φυσικά και η παρουσία της Φωτιάδου όχι μόνο γιατί διαχειρίστηκε κι εκείνη την κόπωση, αλλά επειδή μετά το χρυσό μετάλλιο στο διπλό Νέων γυναικών πρωταγωνίστησε και στις νεάνιδες κι ενώ είναι ακόμα στην τελευταία χρονιά στις κορασίδες.

Η Παπαδημητρίου πήρε αρχικά την 1η θέση στο 2ο γκρουπ νικώντας με 3-0 σετ την Άννα Παπαγεωργίου και με 3-1 τη Μαρία Δημητρίου. Στο ταμπλό απέκλεισε τη Δέσποινα Μυτακίδου με 3-0 σετ στη 16άδα, τη Δήμητρα Πετσίβα με το ίδιο σκορ στα προημιτελικά και τη Θεοδώρα Βασιλειάδου στα ημιτελικά με 4-0 σετ.

Η Φωτιάδου από την άλλη κατέκτησε αρχικά την 1η θέση στο 3ο γκρουπ. Ξεπέρασε με 3-0 σετ τη Χρυσάνθη Κοντονικολή και τη Λεμονιά Γκαϊντατζή. Στα νοκ άουτ νίκησε κατά σειρά την Ελισάβετ Χατζηκύρκα με 3-1 σετ, τη Βασιλική Ηλιοπούλου με 3-0 και την Ευαγγελία Τρωαδίτη με 4-2. Η τελευταία ήταν στις διακριθείσες, καθώς για να φτάσει στα μετάλλια απέκλεισε στη 16άδα με 3-1 το 1ο φαβορί του αγωνίσματος και κυρίαρχη των αναπτυξιακών όπεν Ιωάννα Γερασιμάτου.

Στο διπλό εφήβων πρόκειται να μετάσχουν 18 ζευγάρια. Τα τέσσερα πρώτα φαβορί είναι οι: Γεράσιμος Πετρής/Κωνσταντίνος Στάμου, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Νίκος Κορδαλής, Γιάννης Δαμιανής/Μιχάλης Διαμαντόπουλος και Ζήσης Δουκέρης/Ιάσονας Κορδούτης. Στο διπλό νεανίδων έχουν σχηματιστεί 14 ζευγάρια. Τα αντίστοιχα φαβορί είναι τα ακόλουθα: Χρυσή Φωτιάδου/Ιωάννα Γερασιμάτου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, Θεοδώρα Βασιλειάδου/Δέσποινα Μυτακίδου και Μαίρη Κουκουτού/Ελπίδα Οικονόμου.

Στο διπλό νέων μπήκαν στην 4άδα τα αντίστοιχα φαβορί. Στον τελικό οι Γιάννης Δαμιανής/Μιχάλης Διαμαντόπουλος, που ήταν νούμερο 3, αντιμετώπισαν τους Γεράσιμο Πετρή/Κωνσταντίνο Στάμου, οι οποίοι βρίσκονταν στην κορυφή του ταμπλό. Ο συνδυασμός επιθετικού (Δαμιανής) με αμυντικό (Διαμαντόπουλος) δούλεψε καλά και τελικά οι αθλητές του Π.Κ.Δ. Ταύρου έφτασαν στη νίκη έπειτα από πολύ γερή αναμέτρηση με 3-2 σετ (6-11, 11-7, 11-8, 11-13, 11-8).

Στο διπλό νεανίδων κοντραρίστηκαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Μετά το 1-1 στα σετ οι Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου είχαν τον τελευταίο λόγο στις πιο κρίσιμες μπάλες απέναντι στις Χρυσή Φωτιάδου/Ιωάννα Γερασιμάτου και πανηγύρισαν τη νίκη με 3-1 σετ (11-7, 7-11, 11-9, 11-4). Οι Αθηναίες πρωταθλήτριες έχουν πάρει μαζί κι άλλους πανελλήνιους τίτλους, ενώ να θυμίσουμε ότι η Παπαδημητρίου είχε κατακτήσει την πρωτιά στο αγώνισμα και πέρσι με παρτενέρ την Ελισάβετ Τέρπου. Η Φωτιάδου με τη Γερασιμάτου, που ήταν 1ο φαβορί είχαν πάρει το τρόπαιο στη σεζόν στο διπλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελπίδων.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ε.Α. Βόχας)

2. Γιάννης Μπόσκοβιτς (Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.)

3. Γεράσιμος Πετρής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

-. Ιάσονας Κορδούτης (Ε.Α. Βόχας)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Σάρισες Φλώρινας)

2. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

3. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Γ. Παλάσκας)

-. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ

1. Γιάννης Δαμιανής/Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Γεράσιμος Πετρής/Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Ζήσης Δουκέρης/Ιάσονας Κορδούτης (Α.Ο. Διονύσου/Ε.Α. Βόχας)

-. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Σάρισες Φλώρινας)

2. Χρυσή Φωτιάδου/Ιωάννα Γερασιμάτου (Σάρισες Φλώρινας/Α.Ο. Ταταύλα)

3. Ευαγγελία Τρωαδίτη/Ιωάννα Μαδέση (Γ.Ο.Π. Γ. Παλάσκας/Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

-. Βασιλική Ηλιοπούλου/Μαρία Μαστρογιάννη (Φοίνικες Πάτρας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ