Αποκλεισμός στον 1ο γύρο του απλού για Σγουρόπουλο, Τόλιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Αποκλεισμός στον 1ο γύρο του απλού για Σγουρόπουλο, Τόλιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Βρέθηκαν απέναντι σε ανώτερους αθλητές και αποκλείστηκαν φυσιολογικά στον 1ο γύρο του απλού, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βουδαπέστης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών κυνήγησε την έκπληξη. Έπεσε πάνω στο… τείχος, που ονομάζεται Λιν Γκαογιουάν, τον Κινέζο πρωταθλητή, που είναι νούμερο 3 του αγωνίσματος και τα έδωσε όλα για να το… διαπεράσει. Ήταν ανταγωνιστικός δείχνοντας ξανά την αξία του, ώσπου κάμφθηκε με 4-1 σετ κι έμεινε στον γύρο των «128».

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών βρέθηκε στο τραπέζι 1 για ν’ αντιμετωπίσει την Ντόρα Μάνταρας από την οικοδέσποινα χώρα και δεν ήταν όσο καλή χρειαζόταν για ν’ απειλήσει. Πάλεψε κυρίως μετά το 2ο σετ, αλλά ηττήθηκε με 4-0 και ολοκλήρωσε κι εκείνη την αγωνιστική παρουσία της στην ουγγρική πρωτεύουσα. Από ελληνικής πλευράς συνεχίζει πλέον μόνο ο Παναγιώτης Γκιώνης, που βρίσκεται στους «64» του απλού ανδρών. Κατέβαλλε με 4-1 σετ τον Ρουμάνο Χούνορ Σοκς και πιο αργά το βράδυ αντιμετωπίζει στον 2ογύρο τον Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι.

Ο αγώνας με τον Γκαογιουάν, έναν από τους καλύτερους αθλητές της παγκόσμιας σκηνής αυτή τη στιγμή, είχε σίγουρα ξεχωριστή σημασία για τον Σγουρόπουλο. Ήταν σφυγμομέτρηση δυνάμεων χωρίς κανένα άγχος και σίγουρα θα του θύμισε το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016 όταν στον αγώνα με την Κίνα αντιμετώπισε τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή και «χρυσό» Ολυμπιονίκη Ζανγκ Τζίκε! Όπως τότε έκανε καλή εμφάνιση και φανέρωσε το πλούσιο ταλέντο του έτσι και τώρα δυσκόλεψε αρκετά τον αριστερόχειρα αντίπαλό του κι έδειξε την πρόοδό του!

Ο Σγουρόπουλος κοίταξε στα μάτια το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης Απριλίου και διάφορες στιγμές του ματς επιβεβαιώνουν ότι τον δυσκόλεψε ανεξάρτητα από το τελικό 4-1. Έχασε οριακά το 1ο σετ, ισοφάρισε και πίεσε σε όλα τα υπόλοιπα σετ. Ακόμα και στο 4ο, που τελικά χάθηκε με διαφορά, το σκορ ήταν 5-5 και ο 19χρονος διεθνής μας έχασε έξι διαδοχικούς πόντους. Επίσης στο 5ο σετ προηγήθηκε με 5-2. Εκεί μίλησε η μεγάλη κλάση του Λιν, γενικά πάντως ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή είχε καλές υποδοχές, πέρασε επιθέσεις και δούλεψε σωστά στο μπλοκ (9-11, 11-7, 8-11, 5-11, 8-11).

Νωρίτερα, τα βλέμματα των Ούγγρων φιλάθλων είχαν πέσει στο τραπέζι 1 και την αναμέτρηση της συμπατριώτισσάς τους Ντόρα Μάνταρας (νούμερο 70 στον κόσμο) με την Κατερίνα Τόλιου (No 127). Οι δύο αθλήτριες είχαν αναμετρηθεί και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 με την Ουγγαρέζα να επικρατεί με 3-0 σετ. Φανέρωσε και σήμερα τις αρετές της απέναντι στην άμυνα, πήρε από νωρίς τον έλεγχο με ποικιλία στις επιθέσεις και ελάχιστα λάθη και η αθλήτρια του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου δεν μπόρεσε να την απειλήσει.

Πίεσε μετά το 2ο σετ, είχε ευκαιρία να κατακτήσει το 3ο σετ και να μειώσει το σκορ, μετά προηγήθηκε με 4-1, δεν κατάφερε όμως ν’ αλλάξει κάτι. Η Μάνταρας έφτασε στη νίκη με 4-0 σετ και η Τόλιου έμεινε στις θέσεις 65-128. Ουσιαστικό βεβαίως, που για δεύτερη συνεχόμενη φορά προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του σημαντικότερου αγωνίσματος (4-11, 1-11, 9-11, 6-11).

Ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 46) επιβεβαίωσε δύσκολα τα προγνωστικά απέναντι στον Ρουμάνο Χούνορ Σοκς (Νο 82). Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι κι έχασε το 1ο σετ, αλλά ανέβασε άμεσα την απόδοσή του, ενώ μέτρησε πολύ το ότι πήρε με ανατροπή το 3ο σετ (5-11, 11-3, 13-11, 11-8, 11-6).

Ο Γκιώνης έχει πολύ καλή παράδοση με τον συγκεκριμένο αθλητή, καθώς τον είχε νικήσει επίσης στα Παγκόσμια πρωταθλήματα ομαδικού το 2014 και το 2016 και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018 στο απλό ανδρών. Το βράδυ ο πρωταθλητής μας κυνηγά την είσοδο στους πρώτους «32» αντιμετωπίζοντας τον Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ