Τέταρτος ο Μιτάκης στο Ευρωπαϊκό, αγκαλιά με το χρυσό ο Καλπογιαννάκης στο Παγκόσμιο

Τέταρτος ο Μιτάκης στο Ευρωπαϊκό, αγκαλιά με το χρυσό ο Καλπογιαννάκης στο Παγκόσμιο

Πετυχημένος απ’ όλες τις απόψεις ήταν ο αγώνας test event για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» το διάστημα 10-18 Μαΐου και ταυτόχρονα αποτελεί πρόκριση για 4 χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στη θάλασσα έγιναν ιστιοδρομίες ανάλογες του υψηλού επιπέδου των 30 αθλητών που έλαβαν μέρος και στη στεριά τα στελέχη της ΕΙΟ και οι εθελοντές εργάστηκαν σε κανονικές συνθήκες ενός μεγάλου πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος για λογαριασμό της Ελλάδας θα διεκδικήσει ένα από τα 4 εισιτήρια που οδηγούν στο Τόκιο, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κατέκτησε την 4η θέση. Στην 5η και 6η ιστιοδρομία τερμάτισε 9 και 5 αντίστοιχα και συγκέντρωσε 33 βαθμούς.

Ο Μάριος Καραδήμας ήταν 19ος με 84 βαθμούς, αλλά τερμάτισε 3ος στην κατηγορία U23.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 Ούγγρος Ζ. Μπέρετς με 9 βαθμούς και τον ακολούθησαν ο Αμερικανός Κ. Πέιν με 16β. και ο Πολωνός Π. Κούλα με 32 βαθμούς.

3 ΕΛΛΗNΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 4 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ TECHNO

Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Μετά από 10 κούρσες ο νεαρός ιστιοπλόος του Ν.Ο. Βουλιαγμένης είναι πρώτος με 9 βαθμούς. Στις τρεις τελευταίες κούρσες

τερμάτισε 9 (την «πέταξε» ως χειρότερη) 1 και 1 κι ασφαλώς είναι το σούπερ φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ο Γιάννης Καρβουνιάρης διατηρεί την 3η θέση με 40,5 βαθμούς, ενώ ο Νίκος Σιλιτζόγλου ανέβηκε στην 4η θέση με 45 βαθμούς. Και οι δυο αθλητές ανήκουν στον Ν.Α.Ο. Βάρης Βάρκιζας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ