Αποκλείστηκε και ο Φαν Ζεντόνγκ, ασθένησε και αποχώρησε ο Μπολ

Αποκλείστηκε και ο Φαν Ζεντόνγκ, ασθένησε και αποχώρησε ο Μπολ

Τρομερό ενδιαφέρον έχει αποκτήσει το αγώνισμα του απλού ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που είναι σε εξέλιξη για 5η μέρα στη Βουδαπέστη.

Ήδη από χτες είχε αποκλειστεί η πιθανότητα να δούμε και αυτή τη χρονιά δύο Κινέζους στον τελικό και σήμερα τα απρόοπτα συνεχίστηκαν. Ένα καταγράφηκε εντός κι ένα εκτός αγωνιστικού χώρου. Κατ’ αρχάς αποκλείστηκε το νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος, ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ.

Έχασε από συμπατριώτη του βέβαια, τον Λινγκ Τζινκούν (σ.σ. τον αθλητή που έκαμψε την Τετάρτη με 4-1 σετ τον Παναγιώτη Γκιώνη), όμως και πάλι μιλάμε για μικρή έκπληξη. Από κει και πέρα στάθηκε άτυχος ο Τίμο Μπολ. Ο Γερμανός σταρ, νούμερο 5 του ταμπλό και πρώην νούμερο 1 του κόσμου αισθάνθηκε αδιαθεσία το πρωί, ανέβασε πυρετό και αναγκάστηκε ν’ αποσυρθεί από το αγώνισμα. Είχε μπει στη 16άδα και θ’ αντιμετώπιζε τον Κορεάτη Γιανγκ Βουτζίν…

Το απόγευμα ο Μπολ θα έπαιζε και στον προημιτελικό του διπλού ανδρών. Με παρτενέρ τον συμπατριώτη του Πάτρικ Φρανζίσκα θ’ αναμετριόνταν με τους Πορτογάλους Τιάγκο Απολόνια/Ζοάο Μοντέιρο. Η κατάστασή του όμως, δεν βελτιώθηκε ούτε στις επόμενες ώρες, το γερμανικό ζευγάρι έχασε άνευ αγώνα και οι Ίβηρες εξασφάλισαν χωρίς κόπο το μετάλλιο.

Επανερχόμενοι στο απλό ανδρών να σημειώσουμε ότι συνεχίζουν στους αυριανούς προημιτελικούς μόνο τρεις αθλητές από το σημερινό Top 10 του παγκοσμίου ranking list! Μετά δε, από το 2ο φαβορί, τον Κινέζο Σου Σιν, που αποκλείστηκε αναπάντεχα χτες από τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί, έμεινε σήμερα έξω από τη συνέχεια και ο Φαν Ζεντόνγκ από την κορυφή του ταμπλό! Ο Λιανγκ τον έκαμψε με 4-2 σετ και την Παρασκευή κοντράρεται για την 4άδα με τον Ιάπωνα Κόκι Νίουα.

Δεν μπορεί να φανεί από τώρα αν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την Κίνα να χάσει τα πρωτεία στο αγώνισμα έπειτα από 16 χρόνια, πάντως είναι ευκαιρία για αθλητές άλλων χωρών να κυνηγήσουν μία ιστορική διάκριση. Χαμηλά στο ταμπλό θ’ αναμετρηθούν ο Γκοζί με τον Σουηδό Ματίας Φαλκ, άρα η Ευρώπη θα έχει σίγουρα αθλητή στα μετάλλια… Από πάνω τους συναντώνται ο Γιανγκ Βουτζίν και ο Αν Τζαεχιούν, συνεπώς θα έχει και η Κορέα αθλητή στα ημιτελικά… Επίσης στα προημιτελικά θα υπάρχει και μεγάλη σύγκρουση Κινέζων με τον σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή Μα Λονγκ ν’ αντιμετωπίζει το 3ο φαβορί Λιν Γκαογιουάν.

Στο απλό γυναικών το ταμπλό έφτασε σήμερα στα ημιτελικά άρα ξεκαθάρισε ποιες αθλήτριες θα καλύψουν τις θέσεις των μεταλλίων. Εκεί είναι ξεκάθαρη η κυριαρχία της Κίνας, αφού μόνο δικές της αθλήτριες διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο. Η Ντινγκ Νινγκ, η Λιου Σιβέν (θα είναι το ένα ζευγάρι της 4άδας), η Τσεν Μενγκ και η Γουάνγκ Μανγιού.

Τα αποτελέσματα της 8άδας των ανδρών:

Λιανγκ Τζινκούν-Φαν Ζεντόνγκ 4-2
Κόκι Νίουα-Τίσλαβ Πουκάρ   4-2
Μα Λονγκ-Χούγκο Καλντεράνο 4-1
Λιν Γκαογιουάν-Τζεούν Γιουνγκσίκ  4-0
Γιανγκ Βουτζίν-Τιμο Μπολ   4-0 α.α.
Αν Τζαεχιούν-Τομοκάζου Χαριμότο 4-2
Ματίας Φαλκ-Λι Σανγκσού 4-1
Σιμόν Γκοζί-Βανγκ Γιαγκ 4-0

Τα αποτελέσματα στα προημιτελικά των γυναικών:

Ντινγκ Νινγκ-Μίου Χιράνο 4-1
Λιου Σιβέν-Μίγου Κάτο 4-1
Τσεν Μενγκ-Ντου Χόι Κιμ 4-2
Γουάνγκ Μανγιού-Σου Γινγκσά 4-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ