Το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης αθλητών με αναπηρίες

Το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ το Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης αθλητών με αναπηρίες

Παράλληλα με τις διοργανώσεις της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προχωρούν στην επιτραπέζια αντισφαίριση και οι εκδηλώσεις των ατόμων με αναπηρίες, που πάντα έχουν ξεχωριστή σημασία και ενδιαφέρον.

Αύριο και μεθαύριο λοιπόν, γίνεται η σπουδαιότερη διοργάνωση των Α.Με.Α., το Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που αφορά στο ομαδικό και το ατομικό. Η ετήσια διοργάνωση θα διεξαχθεί για δεύτερη σερί χρονιά στην αίθουσα STIGA, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας, που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με

Αναπηρίες και την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α. είναι η διοργανώτρια των αγώνων και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υποστηρίζει και τη φετινή της προσπάθεια με διαιτητές και με την οργάνωση του αγωνιστικού χώρου. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πρόκειται να πάρουν μέρος 72 αθλητές κι αθλήτριες από 15 σωματεία.

Η φετινή διοργάνωση μάλιστα, προσλαμβάνει ξεχωριστή βαρύτητα για τους διεθνείς αθλητές και ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης εξηγεί το γιατί: «Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί σημαντικό τεστ ενόψει του ολυμπιακού κύκλου για τους αθλητές, που κυνηγάνε την πρόκριση για το Τόκιο. Αμέσως μετά το Πανελλήνιο φεύγουμε για τη Σλοβενία με τους Μουχθή, Χατζηκηριάκο και Διακουμάκο για το πολύ σημαντικό factor 40 τουρνουά του Λάσκο».

Οι σύλλογοι, που θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, είναι οι: Ζωοδόχος Πηγή, Αιγες, ΑΣΑΧ, Ήφαιστος Πάτρας, Τριπτόλεμος, Αετοί Θεσσαλονίκης, Διαφοροζώ, Κότινος, Τυρταίος, Ελπίδα, ΠΑΣΚΑ, Εν Σώματι Υγιεί, Ίωνες, Ηρόδικος και Καστελλάνοι. Διαγωνίζονται, όπως κάθε χρόνο, στις κλάσεις από την 1 έως την 11.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 09:30 με το ομαδικό. Στις 13:00 διεξάγεται το τελευταίο ωράριο στο συγκεκριμένο αγώνισμα και αργότερα το μεσημέρι παίρνουν σειρα τα ατομικά με το τελευταίο ωράριο να είναι στις 19:00. Οι αγώνες θα συνεχιστούν με αγώνες μεταλλίων από το πρωί της Κυριακής (επίσης στις 09:00) και το πρόγραμμα θα κλείσει με τους τελικούς περίπου από τις 11:00 και μετά.

* Στον 2ο προκριματικό γύρο του διπλού γυναικών αποκλείστηκαν στο όπεν της Σερβίας η Ελισάβετ Τέρπου και η Τζούντιθ Μοράλες από τη Χιλή. Προχώρησαν αρχικά χωρίς αγώνα κι έπειτα ηττήθηκαν από τις Αρίνα Σινγκεορζάν/Μαρία Γιόβκοβα από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία αντίστοιχα με 3-0 σετ (8-11, 9-11, 6-11). Θυμίζουμε ότι η Γιόβκοβα αγωνίστηκε φέτος στον Α.Ο. Ταταύλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ