Άμεσος αποκλεισμός για Γκιώνη στο Challenge της Σλοβενίας

Άμεσος αποκλεισμός για Γκιώνη στο Challenge της Σλοβενίας

Πολύ πρόωρο αποκλεισμό γνώρισε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο Challenge όπεν της Σλοβενίας.

Ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό του απλού ως 4ο φαβορί, άρχισε σήμερα η προσπάθειά του για διάκριση και δυστυχώς ολοκληρώθηκε άμεσα. Στον γύρο των «64» πάντως, συνάντησε εξαιρετικό Ασιάτη αθλητή και με βάση την εικόνα του ματς δεν έπεσε θύμα έκπληξης.

Κάμφθηκε με 4-2 σετ από τον 26άχρονο Ιάπωνα Τζιν Τακούγια, ο οποίος μπορεί ν’ άρχισε την πορεία του από τα προκριματικά και να είναι χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά αποδείχτηκε εξαιρετικά δυνατός και διαβασμένος απέναντι στην άμυνα. Ο Έλληνας άσος απέδωσε πολύ καλά με εξαίρεση το τελευταίο σετ, αλλά δεν απέφυγε την ήττα. Σήμερα επίσης, αποκλείστηκε σε αμφίρροπη αναμέτρηση και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους «32» του ταμπλό Under 21. Στην τεχνική καθοδήγηση των δύο αθλητών ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Στο τουρνουά του Ότοτσεκ ο Γκιώνης έριξε όλο το βάρος στο απλό και γι’ αυτό επέλεξε να πάρει μέρος μόνο στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Αναζητούσε και πολλούς βαθμούς στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης έπειτα από την πτώση, που είχε στην κατάταξη του Μαΐου (νούμερο 60). Στον 1ο γύρο κληρώθηκε με τον Τακούγια (Νο 240), ο οποίος είχε προχωρήσει από τα προκριματικά. Έχασε οριακά τα δύο πρώτα σετ, κράτησε καλά στάνταρ στην απόδοσή του και ισοφάρισε, ώσπου ο Ιάπωνας πέρασε τα χτυπήματά του στο 5ο και το 6ο σετ κι έφτασε στη σπουδαία νίκη. Η εξέλιξη 9-11, 8-11, 11-7, 11-8, 7-11 και 5-11.

«Τι να σας πω; Με εξαίρεση το τελευταίο σετ έπαιξα πολύ καλά κι όμως ο Ιάπωνας έβρισκε πάντοτε τις λύσεις. Δεν είναι ότι υστέρησα. Ο αντίπαλός μου απέφυγε τα λάθη κι απέδωσε καταπληκτικό πινγκ πονγκ. Έδειξε ότι γνωρίζει άριστα την άμυνα, ό,τι και να του έκανα δεν έχανε την μπάλα με τίποτα», σχολίασε με νόημα ο Γκιώνης λίγες ώρες μετά τον αγώνα.

Ο Τακούγια πήρε φέτος την 3η θέση στο Challenge όπεν του Ομάν στο διπλό ανδρών. Σε άλλες διεθνείς διακρίσεις ήταν 3ος στο απλό το 2015 στο World Tour της Λευκορωσίας κι επίσης 3ος στο όπεν των Η.Π.Α. το 2016, ενώ το 2010 είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο World Tour της Ιαπωνίας στην κατηγορία U21. Έχει φτάσει μέχρι και το νούμερο 93 της παγκόσμιας κατάταξης (τον Ιούλιο του 2017).

Νωρίτερα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος έμεινε στις θέσεις 17-32 στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Στον 2ο γύρο τέθηκε αντιμέτωπος με τον δυνατό Ιρανό Αμίν Αχμαντιάν, ο οποίος είχε προκριθεί και στο ταμπλό των ανδρών. Το ματς φάνηκε από την αρχή πολύ δύσκολο, καθώς ο 17χρονος Αχμαντιάν (νούμερο 261 στην παγκόσμια κατάταξη U21) μπήκε πολύ καλά, έκανε και μικρή ανατροπή στο 2ο σετ και προηγήθηκε 2-0. Ο πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας (No 73 τον Μάιο στο ranking) αντέδρασε καλά και ισοφάρισε, όμως έκανε κακή αρχή στο 5ο σετ κι αυτό μέτρησε σημαντικά. Λύγισε τελικά με 3-2 κι έμεινε έξω από τη 16άδα (5-11, 10-12, 11-8, 11-8, 4-11). Ο Αχμαντιάν ήταν 2ος στο απλό παίδων στο όπεν νέων του Κατάρ το 2016.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ