Η μάχη του Μιτάκη στο ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ

Η μάχη του Μιτάκη στο ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ

Ο Ελληνας αθλητής δίνει μάχη για να εξασφαλίσει για την Ελλάδα την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μεγάλη μάχη δίνει ο Γιάννης Μιτάκης στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, το οποίο διοργανώνει το «Athens International Sailing Center», προκειμένου να εξασφαλίσει για την Ελλάδα την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά και την 7η ιστιοδρομία ο Ελληνας πρωταθλητής βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής κατάταξης  με 91 βαθμούς σε σύνολο 84 ιστιοπλόων από 34 χώρες.

Μεταξύ των 4 χωρών που παίρνουν την πρόκριση η Ελλάδα είναι 4η πίσω από την Νορβηγία (72β.), την Βραζιλία (73β.) και την Αυστραλία (90β.) Κοντά στην χώρα μας είναι η Ελβετία με 97 βαθμούς και ακολουθούν η Γαλλία με 100 β. και οι ΗΠΑ με 104 βαθμούς.

Πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα και ο Μιτάκης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι θα πρέπει να παλέψει μέχρι το τέλος για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Τις ικανότητες, άλλωστε, αποδεδειγμένα τις έχει.

Οι θέσεις του στις 7 ιστιοδρομίες είναι 25, 27, 14, 1, 10, 52, 14. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αν δεν είχε τόσο άσχημο αποτέλεσμα στην 6η κούρσα, την οποία «πέταξε» ως χειρότερη, ίσως τώρα να είχε εξασφαλίσει τη μία από τις 4 θέσεις που οδηγούν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Προηγείται ο Βρετανός Τ. Σκοτ με 25 βαθμούς και ακολουθούν ο Νεοζηλανδός Α. Μαλόνεϊ με 30 βαθμούς και ο Ούγγρος Ζ. Μπέρετς με 41 βαθμούς.

Το πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώνεται το Σάββατο το απόγευμα, μεταδίδεται σε live streaming από την ΕΙΟ και την ΕΡΤ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ