Το νταμπλ στο Βέλγιο ο Κρεάνγκα με τη φανέλα της Ντίεστ

Το νταμπλ στο Βέλγιο ο Κρεάνγκα με τη φανέλα της Ντίεστ

Ο Κρεάνγκα ως πρώτος παίκτης οδήγησε την ομάδα του στις 12 Μαΐου στην κατάκτηση του Κυπέλλου και λίγες ημέρες αργότερα ήρθε και η πρωτιά στη βελγική λίγκα με ανατροπή στην τελευταία αγωνιστική.

Δεν σταματά να πανηγυρίζει τίτλους σε διασυλλογικό επίπεδο ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Φέτος έφτασε σε νταμπλ μετά από πολλά χρόνια και το κατάφερε στο Βέλγιο με τη φανέλα της Ντίεστ. Ως πρώτος παίκτης οδήγησε την ομάδα του στις 12 Μαΐου στην κατάκτηση του Κυπέλλου και λίγες ημέρες αργότερα ήρθε και η πρωτιά στη βελγική λίγκα με ανατροπή στην τελευταία αγωνιστική. Σε ανάλογη επιτυχία είχε πλησιάσει και πέρσι η Ντίεστ και τελικά είχε πάρει τα πρωτάθλημα και είχε χάσει το Κύπελλο.

Ο θρυλικός Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης συνεχίζει ακούραστα την τεράστια διεθνή καριέρα, δυναμώνει κλασικά τις εκάστοτε ομάδες του κι έφτασε πλέον τα 14 πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα κατέκτησε 4 με το Α.Κ. Ζωγράφου και ακολούθησαν 1 στο Βέλγιο (με τη Σαρλερουά), 2 στην Αυστρία (με τη Χορνστέιν), 1 στη Γερμανία (με την Οχσενχάουζεν), 4 στη Γαλλία (με την Ενεμπόν) και φυσικά τα 2 σερί τώρα στο Βέλγιο, ενώ πέρσι είχε φτάσει και στον τελικό του πρωταθλήματος στην Ολλανδία (με την Ταβέρζο)! Στο μεταξύ τελείωσαν όλα τα πρωταθλήματα σε μία χώρα, όπου έγραψε ιστορία ο Κρεάνγκα, στη Γαλλία. Στη 2η εθνική κατηγορία, τη λεγόμενη Pro B, η Μετς του Γιώργου Φραγκούλη πέτυχε την παραμονή της, ενώ στα πλέι οφ για την 3η κατηγορία (National 1) η Νις Καβιγκάλ του Τάου Ρηνιώτη κατετάγη 2η κι έχασε ξανά την άνοδο στην Pro B για μία θέση.

Στο πρωτάθλημα του Βελγίου η Ντίεστ ήταν πίσω 1 βαθμό από τη Σόχακ Χομπόκεν και την αντιμετώπισε εκτός έδρας στην τελευταία αγωνιστική. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης έμενε 2η όμως με σπουδαία απόδοση όχι απλά επικράτησε, αλλά θριάμβευσε με 4-0 κι αναδείχτηκε πρωταθλήτρια.

Ο Κρεάνγκα τοποθετήθηκε στη θέση 1 και σημείωσε δύο πολύ δύσκολες νίκες με 3-2 σετ. Αρχικά απέναντι στον Βέλγο Λόρεν Ντεβός κι έπειτα κόντρα στον Γάλλο Ζέρεμι Πετιό (στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=aU41fGRsGFY&fbclid=IwAR264-P82NVXd3l0tKfJUofbaDyaoBh12fXvMeZHmPJT4zGgJlonuo089nM μπορείτε να δείτε τον πολύ θεαματικό αγώνα με τον Ντεβός).

Λίγες ημέρες πριν και σε ουδέτερο έδαφος η Ντίεστ είχε αντιμετωπίσει τη Σόχακ για τον τελικό του Κυπέλλου. Από τη συγκεκριμένη ομάδα είχε χάσει πέρσι το τρόπαιο, φέτος όμως πήρε τη νίκη και τη ρεβάνς με σκορ 4-2. Ο Κρεάνγκα έδωσε ένα ματς από τη θέση 3 και ξεπέρασε τον Ολλανδό Ράικο Γκέμερς με 3-0 σετ. Συμπαίκτες του κορυφαίου Έλληνα πινγκπονίστα ήταν ο Ρώσος Αλεξέι Σμιρνόφ και ο Λευκορώσος Πάβελ Πλατόνοφ.

Στη National 1 της Γαλλίας η Νις του Ρηνιώτη απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ έπειτα από την κυριαρχία της στο 2ο γκρουπ της 2ης φάσης. Μαζί με τις νικήτριες ομάδες των υπόλοιπων τριών ομίλων αγωνίστηκε για ένα τριήμερο στο Σεντ Εγκρέβ με «έπαθλο» το μοναδικό εισιτήριο για τη 2η εθνική κατηγορία (Pro B). Έκανε πολύ καλή προσπάθεια, όπως και πέρσι, αλλά… δεν ήπιε νερό. Η Νις σημείωσε δύο νίκες εναντίον της Κινιό με 8-3 και της Λεβαλουά με 8-2 και πήγε στον τελικό κόντρα στην Αμιάν. Εκεί γνώρισε την ήττα με 8-4 και για δεύτερη σερί χρονιά δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες να υλοποιήσει τον στόχο της ανόδου. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017, που γενικά ήταν και φέτος από τα «όπλα» της ομάδας, είχε συνολικό απολογισμό στα τρία ματς 4 νίκες και 3 ήττες μαζί με το διπλό. Σημειωτέον ότι, όπως στον Ολυμπιακό έτσι και στη Νις, είχε συμπαίκτη τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες.

Τέλος, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και το πρωτάθλημα της 2ης εθνικής κατηγορίας των ανδρών όπου μετείχε γι’ άλλη μια χρονιά ο Γιώργος Φραγκούλης. Η ομάδα του, η Μετς, ηττήθηκε εντός έδρας 3-1 από την Καέν στη 18η αγωνιστική. Τερμάτισε στη χαμηλή 8η θέση με 35 βαθμούς, πάντως εξασφάλισε την παραμονή. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών έδωσε ένα ακόμα ματς στο φινάλε του πρωταθλήματος και ηττήθηκε από τον διεθνή Γάλλο Αντουάν Χασάρ με 3-1 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ