Στη Σαϊτάμα ο Γκιώνης, θ’ αγωνιστεί και στην ιαπωνική λίγκα!

Στη Σαϊτάμα ο Γκιώνης, θ’ αγωνιστεί και στην ιαπωνική λίγκα!

Ο Ελληνας αθλητής ήρθε σε μονοετή συμφωνία με την ιαπωνική Τ.Τ. Σαϊτάμα για να την ενισχύσει σε παιχνίδια της κλειστής διασυλλογικής λίγκας, της επονομαζόμενης «Τ» League.

Δέχτηκε τιμητική πρόταση και θα δοκιμάσει νέα και σημαντική εμπειρία ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ήρθε σε μονοετή συμφωνία με την ιαπωνική Τ.Τ. Σαϊτάμα για να την ενισχύσει σε παιχνίδια της κλειστής διασυλλογικής λίγκας, της επονομαζόμενης «Τ» League, που οργανώνουν ιδιωτικές εταιρείες στην ασιατική χώρα από πέρσι!

Ο κορυφαίος αθλητής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης πήρε την άδεια από την Πολωνία και την Μπογκόρια Γκότζισκ, στην οποία αγωνίζεται κι έκανε συμβόλαιο και με το ιαπωνικό κλαμπ για να πάρει μέρος σε κάποια παιχνίδια. Σίγουρα σε δύο, μπορεί και σε περισσότερα αν του το επιτρέψει το αγωνιστικό του πρόγραμμα, πάντως θα βρεθεί ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής κι αυτό θα τον βοηθήσει και στην προετοιμασία του στην ολυμπιακή χρονιά! Μεταξύ άλλων θα έχει συμπαίκτες τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ και τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ.

Σε αυτή την επαγγελματική λίγκα μετέχουν 4 ομάδες και παίζουν πολλές φορές μεταξύ τους. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στο δυναμικό της μέχρι και 8 παίκτες. Ειδικά διαμορφωμένο είναι και το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα, όπου υπάρχει και διπλό. Αλλαγές εφαρμόζονται και σε επί μέρους ματς και για παράδειγμα το 5ο και καθοριστικό σετ, όταν το σκορ των αθλητών είναι 2-2, αρχίζει από 6-6 και όχι από 0-0… Ανάλογη διοργάνωση γίνεται και στην Κίνα.

Η Σαϊτάμα είναι περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο. Από κορυφαίους Ευρωπαίους ήταν την περασμένη σεζόν στην ομάδα και ο Πορτογάλος Τιάγκο Απολόνια. Φέτος εκτός από τον Πίτσφορντ (που αγωνίστηκε στη Σαϊτάμα και πέρσι, στην πρώτη χρονιά της «Τ» League) και τον νεαρό Μέρεγκαρντ, είναι και ο Βονγκ Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ.

Η μεταγραφή του Γκιώνη δημοσιεύτηκε άμεσα σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Το ρεπορτάζ ανέφερε και στοιχεία από το βιογραφικό του κορυφαίου αμυντικού στο άθλημα όπως και δήλωσή του: «Είναι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος στην ομάδα της Σαϊτάμα και θα συμμετάσχω στην T-League, ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου και θέλω να τη βοηθήσω να γίνει πρωταθλήτρια στη T-League».

Ο Γκιώνης έχει προγραμματίσει να κάνει το ντεμπούτο του λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου και συγκεκριμένα στις 29 και 30 Δεκεμβρίου. Η συμφωνία του είναι μέχρι τον Μάρτιο, αλλά στόχος του είναι πάει να πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις και να κλείσει συνεργασία και για του χρόνου. Πρώτη φορά φυσικά μετέχει σε αυτή τη λίγκα Έλληνας αθλητής, αλλά πρέπει να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη δεκαετία γινόταν μεγάλο ατομικό σιρκουί στην Ιαπωνία κι έπαιρνε μέρος ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Αγωνιζόταν με επιτυχία κόντρα σε τοπ ονόματα του χώρου και μία χρονιά μάλιστα, είχε πάρει τη 2η θέση στη συνολική βαθμολογία αυτών των τουρνουά πίσω από τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ