«Ασημένιος» στο Κότμπους ο Πετρούνιας

«Ασημένιος» στο Κότμπους ο Πετρούνιας

Ο Ελληνας αθλητής πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους - Δυσκόλεψε το έργο του Πετρούνια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Κινέζο Γιανγκ Λιου.

Τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται στο Κότμπους της Γερμανίας κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ελληνας αθλητής έκανε μεγάλη προσπάθεια για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη γερμανική πόλη, αλλά οι 14.866 βαθμοί που συγκέντρωσε δεν ήταν ικανοί για να του δώσουν την πρώτη θέση, την οποία τελικά κατέκτησε ο Γιανκ Λιου με 15.133 πόντους.

Ο Κινέζος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για τρίτη σερί φορά και πλέον δυσκολεύει πολύ το έργο του Λευτέρη Πετρούνια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020).  Παρόλα αυτά ο Ελληνας αθλητής δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο 2016 θα παλέψει μέχρι τέλους για να πάρει το εισιτήριο για την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν με 14,833 βαθμούς, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με τον έτερο Κινέζο, Χάο Γιόου.

Ο συμπατριώτης μας πάντως πραγματοποίησε σαφώς καλύτερη εμφάνιση από ότι στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης, ωστόσο, η κακή έξοδος που έκανε του στοίχισε την πρώτη θέση. Ο Λευτέρης Πετρούνιας πλέον μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Λιου, για να πάρει την πρόκριση θα πρέπει να βγει πρώτος το 2020 σε Ντόχα, Μελβούρνη και Μπακού.  Η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020 στη Μελβούρνη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τον Μάρτιο τα παγκόσμια Κύπελλα σε Μπακού και Ντόχα.

Μετά την ολοκλήρωση της σειράς των διοργανώσεων ο κορυφαίος σε κάθε όργανο θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγκεκριμένα, θα ληφθούν οι τρεις καλύτερες επιδόσεις κάθε αθλητή, με τον Λιου να έχει κατακτήσει ήδη τρία χρυσά μετάλλια. Για να καταφέρει ο Πετρούνιας να υπερκεράσει το εμπόδιο του Κινέζου θα πρέπει να πάρει τα χρυσά στις επόμενες τρεις διοργανώσεις και μάλιστα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βαθμολογία.  Θα είναι υποχρεωμένος να επικρατήσει έχοντας μέσο όρο βαθμολογιών μεγαλύτερο από 15,166 β., προκειμένου να ξεπεράσει την αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή του Κινέζου στους τρεις νικηφόρους αγώνες του (15,200 + 15,166 + 15,133 β.).

Οι Γερμανοί διοργανωτές αποχαιρέτησαν μάλιστα τον Έλληνα πρωταθλητή με ένα ξεχωριστό δώρο, προσφέροντάς του μαζί με το ασημένιο μετάλλιο ένα φορμάκι για τη νεογέννητη κόρη του, με τυπωμένη τη φράση «Welcome to Cottbus anytime Σοφία».

Η τελική κατάταξη

Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.133
Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 14.866
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.833
Χάο Γιου (Κίνα) 14.833
Βαχαν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.825
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 14.666
Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 14.366
Τακούγια Ναγκάνο (Ιαπωνία) 13.733

Δείτε την προσπάθειά του:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ