Οριστικοποιήθηκε το προπονητικό καμπ για την Εθνική πριν το Παγκόσμιο

Οριστικοποιήθηκε το προπονητικό καμπ για την Εθνική πριν το Παγκόσμιο

Η κορυφαία διοργάνωση θα γίνει στο Μπουσάν από τις 22 έως τις 29 Μαρτίου κι έχει σημασία για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μας το γεγονός ότι μία εβδομάδα πριν θα βρεθεί στην κινεζική Ταϊπέι για προπονητικό καμπ με τους διεθνείς της ασιατικής χώρας

Η πρώτη μεγάλη πρόκληση της χρονιάς για την εθνική μας ομάδα των ανδρών είναι το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά ομαδικού, που θα διεξαχθεί στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας από τις 22 έως τις 26 Ιανουαρίου.

Δεν είναι η μόνη όμως, καθώς τη φετινή χρονιά υπάρχει για το ομαδικό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας. Η κορυφαία διοργάνωση θα γίνει στο Μπουσάν από τις 22 έως τις 29 Μαρτίου κι έχει σημασία για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μας το γεγονός ότι μία εβδομάδα πριν θα βρεθεί στην κινεζική Ταϊπέι για προπονητικό καμπ με τους διεθνείς της ασιατικής χώρας! Είναι συνεργασία, που είχε κλείσει από το φθινόπωρο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης όταν επισκέφτηκε την Ταϊπέι ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για να παραστεί στην έναρξη της Συνόδου της Εθνικής Ακαδημίας της. Παρεμπιπτόντως, ο Μανώλης Κολυμπάδης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Λωζάνη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων κι εκτός των άλλων, είχε χτες την ευκαιρία ν’ ανταλλάξει με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απόψεις για πολλά θέματα, που απασχολούν τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Όσον αφορά πρώτα στη συμφωνία με την Ταϊπέι είχε επιτευχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αρχικά είχαν κανονιστεί δύο συγκεντρώσεις προετοιμασίας, μία στην Αθήνα τον Ιανουάριο και μία στην Ταϊβάν τον Μάρτιο, ωστόσο η πρώτη ακυρώθηκε διότι οι Ασιάτες δεν μπορούσαν τελικά να έρθουν πριν από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά ομαδικού. Αξιοποιήθηκε όμως, η προοπτική για το δεύτερο προπονητικό καμπ κι αυτό θα είναι προς όφελος των Ελλήνων διεθνών. Θα πάνε στην Ταϊπέι από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου, θα προπονηθούν με πολύ δυνατούς αθλητές κι από εκεί θα μεταβούν στην Κορέα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι ο Μανώλης Κολυμπάδης είχε υπογράψει ως γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Ολυμπιακών Επιτροπών, που προβλέπει ανταλλαγές σε διάφορα επίπεδα (διοικητικά, αγωνιστικά, εκπαιδευτικά, ιατρικά).

Από τις 7 Ιανουαρίου στο μεταξύ, ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βρίσκεται στη Λωζάνη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, φυσικά ως εκπρόσωπος της Ε.Ο.Ε. (μαζί και ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος). Σήμερα συνόδευσε τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σε ξενάγηση, που έκανε στην ελληνική αποστολή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Ξενάγηση στο Ολυμπιακό Χωριό, στο περίπτερο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και στο περίπτερο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Ο Μανώλης Κολυμπάδης είχε εκεί την ευκαιρία να μιλήσει με τον υφυπουργό για διάφορα θέματα, που αφορούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας και φυσικά να κάνει αναφορά και στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

«Στο Ολυμπιακό Χωριό ευχήθηκα επιτυχία στην εθνική μας αποστολή @lausanne2020, επισκέφθηκα τα περίπτερα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας & της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ στο ελληνικό σχολείο της Λοζάνης επιβεβαιώθηκε, για ακόμα μια φορά, ότι η πατρίδα μας αναπτύσσεται παντού», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ