Πινγκ Πονγκ: Μεγάλη πρόκληση για την εθνική μας ομάδα

Πινγκ Πονγκ: Μεγάλη πρόκληση για την εθνική μας ομάδα

Στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας άρχισε σήμερα το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά ομαδικού και αύριο μπαίνει στη «μάχη» μ’ ένα… όνειρο τρελό και η εθνική μας ομάδα των ανδρών

Η πρώτη μεγάλη διεθνής διοργάνωση στο νέο έτος για την επιτραπέζια αντισφαίριση είναι εξόχως σημαντική και δεν δέχεται περιθώρια για λάθη! Δίνει ολυμπιακά εισιτήρια, τα οποία ανέκαθεν αποτελούν διακαή πόθο για όλους τους αθλητές. Στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας άρχισε σήμερα το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά ομαδικού και αύριο μπαίνει στη «μάχη» μ’ ένα… όνειρο τρελό και η εθνική μας ομάδα των ανδρών: Να πάρει την πρόκριση για το Τόκιο και να εξασφαλίσει τη δεύτερη συμμετοχή της στο ομαδικό του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008!

Στα νοκ άουτ του σταδίου 1 η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο στις 18:00 δική μας ώρα (16:00 τοπική) την Κροατία σε αγώνα με τεράστια σημασία. Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάρει τη νίκη τότε την Παρασκευή θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι σε μία από τις Μεγάλη Βρετανία και Αργεντινή και γενικά θα έχει δύο ευκαιρίες για να υλοποιήσει τον μεγάλο στόχο. Αν όμως, ηττηθεί τότε αυτόματα θ’ αποκλειστεί από τη συνέχεια. Η μεγάλη αναμέτρηση με τους Κροάτες θα γίνει στο τραπέζι 3 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ.

Το Προολυμπιακό τουρνουά στο Γκοντομάρ, που πρώτη φορά διεξάγεται για το ομαδικό, δίνει συνολικά από εννέα (9) προκρίσεις σε άνδρες και γυναίκες, ενώ επτά χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Ολυμπιακό event. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ταμπλό των «32» και ουσιαστικά 8 μίνι ταμπλό των 4ων ομάδων. Οι 8 ομάδες, που θ’ αναδειχτούν νικήτριες σε αυτά, θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ισάριθμες ομάδες, που θα έχουν χάσει στους καθοριστικούς αγώνες για το στάδιο 1, θα πάνε σε νέο μίνι ταμπλό των «8» και η νικήτρια θα πάρει το 9ο τελευταίο «εισιτήριο» για το Τόκιο. Πρόκριση εθνικής ομοσπονδίας στο ομαδικό σημαίνει ταυτόχρονα ότι περνάει κι από δύο αθλητές κι αθλήτριές της στο Ολυμπιακό τουρνουά του απλού.

Η Ελλάδα λοιπόν, σιγουρεύει το ολυμπιακό εισιτήριο με δύο νίκες στο στάδιο 1. Αν νικήσει την Κροατία και χάσει την Παρασκευή από τη Μεγάλη Βρετανία ή την Αργεντινή τότε θα έχει δεύτερη ευκαιρία στο στάδιο 2. Αναφορικά με το ολυμπιακό σύστημα διεξαγωγής του κάθε αγώνα υπενθυμίζουμε ότι στην αρχή υπάρχει διπλό, μετά έρχονται τα ατομικά και κάθε συνάντηση λήγει υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις τρεις επί μέρους νίκες. Οι διεθνείς μας ολοκλήρωσαν το βραδάκι τις προπονήσεις τους στο γυμναστήριο των αγώνων και περιμένουν με ανυπομονησία και αισιοδοξία την εκκίνηση της προσπάθειάς τους. Να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση της Μεγάλης Βρετανίας με την Αργεντινή θ’ ακολουθήσει του αγώνα της Ελλάδας, την Πέμπτη στις 21:00 δική μας ώρα.

Την εθνική μας ομάδα συγκροτούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής θα επιλέξει τρεις για το αυριανό ματς. Η Κροατία, που είναι 9ο φαβορί των αγώνων, παρατάσσει τον Αντρέι Γκάσινα, τον Τόμισλαβ Πουκάρ, τον Φράνε Κόιτς και τον Φιλίπ Ζέλικο. Τα τελευταία χρόνια η εθνική μας είχε δύο μεγάλα ντέρμπι κόντρα στην Κροατία και σημείωσε νίκη (σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ήττα (σε προκριματικά Ευρωπαϊκού) με 3-2, πάντως με διαφορετικές συνθέσεις από τις σημερινές και για τις δύο ομάδες.

Για τους… προληπτικούς μπορεί να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία γενικώς φέρνει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Διότι δεν είναι μόνο το Γκοντομάρ, όπου το 2019 ο Σγουρόπουλος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό Νέων ανδρών. Είναι και ότι ο πρώτος από τους σερί ευρωπαϊκούς τίτλους του Σγουρόπουλου είχε έρθει σε πορτογαλικό έδαφος. Ήταν στο Γκιμαράες το 2017 για το απλό νέων. Επίσης, στον δρόμο της για το ιστορικό ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών του 2013, η εθνική μας ομάδα είχε νικήσει στα προημιτελικά την Πορτογαλία με 3-1 προκειμένου να εξασφαλίσει θέση στο βάθρο!

Τα μίνι ταμπλό των ανδρών στο στάδιο 1:

Στο 1ο: Κορέα-Ρωσία και Βόρεια Κορέα-Τσεχία
Στο 2ο: Σλοβενία-Ιράν και Λουξεμβούργο-Ινδία
Στο 3ο: Βρετανία-Αργεντινή και Κροατία-Ελλάδα
Στο 4ο: Λευκορωσία-Ουγγαρία και Ισπανία-Σουηδία
Στο 5ο: Γαλλία-Δανία και Σλοβακία-Ρουμανία
Στο 6ο: Βέλγιο-Ιταλία και Ουκρανία-Πορτογαλία
Στο 7ο: Αυστρία-Σερβία και Σιγκαπούρη-Χονγκ Κονγκ
Στο 8ο: Νιγηρία-Πολωνία και Ταϊπέι-Ταϊλάνδη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ