Τα τελευταία «εισιτήρια» για το ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Τα τελευταία «εισιτήρια» για το ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Χονγκ Κονγκ και Κορέα πήραν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ασία κάλυψε, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, την 9η και τελευταία θέση για το ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας.

Από το στάδιο 1 της διοργάνωσης είχαν δοθεί την Παρασκευή 8 ολυμπιακές προκρίσεις, χτες κρίθηκε το 9ο και τελευταίο «εισιτήριο» από το στάδιο 2 και το εξασφάλισαν το Χονγκ Κονγκ στους άνδρες και η Κορέα στις γυναίκες. Συνολικά οι προκρίσεις πήγαν σε 10 εθνικές ομάδες από την Ευρώπη και 8 από την Ασία, ενώ θυμίζουμε ότι 7 ακόμη χώρες είχαν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Τόκιο μέσα από άλλα κριτήρια. Στην ιβηρική χερσόνησο αγωνίστηκε και η Ελλάδα στους άνδρες και γνώρισε τον αποκλεισμό στο πρώτο ματς από την Κροατία με 3-1.

Το στάδιο 2 του Προολυμπιακού τουρνουά είχε μίνι ταμπλό των «8» και περιλάμβανε τις ισάριθμες ομάδες, οι οποίες είχαν ηττηθεί στα καθοριστικά ματς για πρόκριση από το στάδιο 1. Έγιναν παιχνίδια του απλού νοκ άουτ και μόνο οι νικητές του τελικού κατακτούσαν την τελευταία πρόκριση για το Ολυμπιακό τουρνουά.

Στους άνδρες το Χονγκ Κονγκ ξεπέρασε με 3-1 την Πολωνία στην 8άδα, με 3-0 τη Σλοβακία στην 4άδα και με 3-0 την Τσεχία στον τελικό. Η Τσεχία είχε αποκλείσει νωρίτερα την Ινδία με 3-1 και την Ουγγαρία με 3-0.

Στις γυναίκες η δημοκρατία της Κορέας έκαμψε την Ουκρανία με 3-1 στα προημιτελικά, την Ισπανία με 3-0 στα ημιτελικά και τη Γαλλία με 3-1 στο καθοριστικό παιχνίδι. Νωρίτερα οι Γαλλίδες είχαν νικήσει στο στάδιο 2 την Ινδία με 3-2 και την Πορτογαλία με 3-0.

Να δούμε λοιπόν, και τις 16 εθνικές ομάδες, που πρόκειται να πάρουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά ομαδικού:

Στους άνδρες είχαν ήδη προκριθεί οι: Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, Αίγυπτος, Βραζιλία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στο Γκοντομάρ πήραν το πολυπόθητο «εισιτήριο» οι Κορέα, κινεζική Ταϊπέι, Σλοβενία, Κροατία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, Σερβία και Χονγκ Κονγκ.

Στις γυναίκες είχαν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία στο Τόκιο οι Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, Αίγυπτος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βραζιλία, Αυστραλία και μετά το Προολυμπιακό ακολουθούν οι Ρουμανία, Χονγκ Κονγκ, Πολωνία, Αυστρία, Βόρεια Κορέα, Ουγγαρία, Σιγκαπούρη, Ταϊπέι και Κορέα.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ WORLD TOUR PLATINUM ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Άμεσα μετά το τέλος του Προολυμπιακού τουρνουά έρχεται το εναρκτήριο για το 2020 World Tour Platinum της διεθνούς ομοσπονδίας. Είναι το παραδοσιακά δυνατό γερμανικό όπεν, το οποίο διεξάγεται στο Μαγδεμβούργο από αύριο μέχρι την προσεχή Κυριακή και θα έχει και φέτος ελληνική συμμετοχή. Στο απλό ανδρών κατ’ αρχάς, ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος περνάνε bye στον 2ο γύρο των προκριματικών (σ.σ. των «128»).

Ο Γκιώνης θα συναντήσει αύριο το μεσημέρι τον νικητή από τον αγώνα Φανμπό Μενγκ (Γερμανία)-Νίκολας Μπούργος (Χιλή). Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε με τον Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος μόλις χτες πανηγύρισε με την εθνική του ομάδα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στα προκριματικά του απλού γυναικών (σ.σ. έγινε ταμπλό των «128») η Μαλαματένια Παπαδημητρίου θ’ αντιμετωπίσει, επίσης αύριο το μεσημέρι, τη Χάνα Ματέλοβα από την Τσεχία.

Από τα διπλά των Ελλήνων αθλητών, που εξαιτίας των πολλών συμμετοχών, ήταν σε λίστα αναμονής, έγινε δεκτό αυτό του Σγουρόπουλου με την Παπαδημητρίου. Το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στον 1ο προκριματικό γύρο του μικτού και αναμετριέται αύριο το βράδυ με τους Ιταλούς Νιαγκόλ Στογιάνοφ/Τζόρτζια Πικολίν. Αυτός ο αγώνας θα γίνει στο τραπέζι 2, θ’ αρχίσει στις 22:10 ώρα Ελλάδας (21:10 τοπική) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το itTV. Στην τεχνική καθοδήγηση των αθλητών στο Μαγδεμβούργο είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ