Πινγκ Πονγκ: Στην ιαπωνική λίγκα με τη Σαϊτάμα την επόμενη περίοδο ο Γκιώνης

Πινγκ Πονγκ: Στην ιαπωνική λίγκα με τη Σαϊτάμα την επόμενη περίοδο ο Γκιώνης

Η έκτακτη συνεργασία του Παναγιώτη Γκιώνη με την ιαπωνική Σαϊτάμα στο τέλος του 2019 ικανοποίησε, εν τέλει, τόσο πολύ τις δύο πλευρές, που δεν άργησε να κλειστεί νέα συμφωνία μεταξύ τους.

Αυτή τη φορά για ολόκληρη την επαγγελματική «Τ» League της χώρας στην επόμενη αγωνιστική χρονιά! Ο κορυφαίος πρεσβευτής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης υπέγραψε στη Σαϊτάμα για τη σεζόν 2020-2021 κι ενώ φέτος έχει κυρίαρχο στόχο την πρόκριση για το Τόκιο και την καλή παρουσία στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, στη συνέχεια θα μείνει σε… άρωμα Ιαπωνίας για ένα κορυφαίο πρωτάθλημα με τοπ αθλητές της διεθνούς σκηνής. Στα τέλη Δεκεμβρίου είχε αγωνιστεί ένα διήμερο στο ιαπωνικό κλαμπ, μάλιστα το είχε βοηθήσει να σημειώσει δύο νίκες και να μείνει στη διεκδίκηση του τίτλου. Το νέο συμβόλαιο όμως, προβλέπει μίνιμουμ 17 αγώνες από τους 21, που σίγουρα θα έχουν οι επτά γύροι της λίγκας.

Η βασική ομάδα του Γκιώνη φέτος ήταν, ως γνωστόν, η Μπογκόρια Γκρότζισκ. Θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το πολωνικό κλαμπ και την επόμενη σεζόν, όμως η προτεραιότητά του θα γίνει η Σαϊτάμα και το ιαπωνικό πρωτάθλημα, όπου θα έχει φουλ δραστηριότητα. Την Μπογκόρια θα την ενισχύσει στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αν χρειαστεί και σε κάποια ματς πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε ότι η «Τ» League είναι κλειστή διασυλλογική λίγκα και την οργανώνουν από το 2018 ιδιωτικές εταιρείες. Μετέχουν μόλις 4 ομάδες, όμως κοντράρονται πολλές φορές μεταξύ τους, ενώ κάθε μία μπορεί να έχει στο δυναμικό της μέχρι και 8 παίκτες. Η Σαϊτάμα δεν έχει κλείσει το ρόστερ της για τη νέα σεζόν, πάντως έχει συμφωνήσει επίσης με τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ και τους Ιάπωνες Κέντα Ματσουντάιρα και Τζιν Τακούγια.

* Μετά την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού (COVID-19) στην Ιταλία και ιδίως στις βόρειες περιοχές της, η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) και η Ιταλική Ομοσπονδία του αθλήματος (FITET) πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις τις τελευταίες ημέρες και συναποφάσισαν την αναβολή τριών διεθνών τουρνουά της χώρας. Είναι τα ακόλουθα:

– Το ITTF World Junior Circuit Premium Junior & Cadet Open, που είχε προγραμματιστεί για το Lignano Sabbiadoro στο διάστημα 11-15 Μαρτίου

– Το ITTF Fa20 Masters Open 2020, που ήταν επίσης για το Lignano από τις 18 έως τις 21 του ίδιου μήνα.

– Το ITTF Challenge Italian Open, που είχε κανονιστεί για το Riccione από τη 1 έως τις 5 Απριλίου.

Προς το παρόν δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν αυτοί οι αγώνες θα μετατεθούν για αργότερα μέσα στη χρονιά ή θα πάνε για το 2021…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ