Πινγκ Πονγκ: Με υψηλές φιλοδοξίες η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21

Πινγκ Πονγκ: Με υψηλές φιλοδοξίες η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21

Το 4ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών και αθλητριών μέχρι 21 ετών γίνεται ο επόμενος μεγάλος στόχος για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Αυτή η διοργάνωση δεν επηρεάστηκε από τις συνέπειες του κορωνοϊού (Covid 19), διεξάγεται κανονικά στο Βαραζντίν της Κροατίας από αύριο μέχρι την Κυριακή 8 Μαρτίου και η χώρα μας θα πάρει μέρος με τρεις αθλητές. Είναι η μεγαλύτερη αποστολή, που έχει στη μικρή ιστορία του θεσμού και τη συγκροτούν ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο οποίος υπερασπίζεται και τον τίτλο του στο απλό Νέων ανδρών και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Δημήτρης Κορδούτης και Ελισάβετ Τέρπου. Τα παιδιά αναχώρησαν το μεσημέρι με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή και μέσω Κωνσταντινούπολης έφτασαν στον τελικό προορισμό τους το βράδυ, όταν έγινε γνωστή και η κλήρωση. Θα έχουν συμμετοχή και στα πέντε αγωνίσματα, δηλαδή σε απλό και διπλό των δύο κατηγοριών, καθώς και στο διπλό μικτό. Τους αγώνες διοργανώνει στο Arena Varaždin η Κροατική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.). 

Μετά το Σότσι της Ρωσίας το 2017, το Μινσκ της Λευκορωσίας το 2018 και το Γκοντομάρ της Πορτογαλίας το 2019, έρχεται η σειρά της κροατικής πόλης, που στο παρελθόν έχει διοργανώσει διεθνή τουρνουά στο άθλημα. Το 4ο European Under21 Table Tennis Championship συγκεντρώνει 56 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες. Προσκαλούνται κυρίως με βάση τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης στην κατηγορία, ενώ δίνονται και 8 κάρτες ελευθέρας.

Στο απλό ανδρών ο Σγουρόπουλος είναι επικεφαλής στο 4ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους τον Λευκορώσο Ουλαντισλάου Ρουκλιάτσου και τον Ρουμάνο Μπογκντάν Σινγκεορζάν. Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στις νεαρές ηλικίες δεν είναι στα πρώτα 8 φαβορί, που περνάνε απευθείας στο 2ο στάδιο, πάντως να θυμίσουμε ότι και πέρσι άρχισε χωρίς αυτό το προνόμιο κι όμως έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Ελευσίνιος άσος είναι νούμερο 12 στα φετινά seeding, αρχίζει την προσπάθειά του από το στάδιο 1 και θα επιδιώξει να κάνει δυνατές πρόβες για την πιο δύσκολη συνέχεια. Πρώτο φαβορί στο Βαραζντίν είναι ο Γάλλος Μπαστιέν Ρεμπέρ, 2ο ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα, ενώ ο Γερμανός Γκέριτ Ένγκεμαν, τον οποίο νίκησε ο Σγουρόπουλος στον περσινό συγκλονιστικό τελικό, είναι νούμερο 9.

Ο Κορδούτης είναι στο 10ο γκρουπ με τον Βέλγο Βαλεντίν Πιεραέ, τον Λιθουανό Μεντάρντας Στανκεβίτσιους και τον Τσέχο Γίρι Μαρτίνκο. Ο φορμαρισμένος άσος, που ως αναπληρωματικός μπήκε στις προσκλήσεις μετά από ακυρώσεις, είναι επίσης έτοιμος να πάρει ό,τι μπορεί περισσότερο και φυσικά ν’ απολαύσει την εμπειρία.

Στο απλό γυναικών η Τέρπου κληρώθηκε στο 11ο γκρουπ με την Σλοβένα Καταρίνα Στράζαρ, την Καταρζίνα Βέγκρζιν από την Πολωνία και τη Λευκορωσίδα Ντάρια Κίσελ. Επιβράβευση των κόπων της είναι η πρόσκληση και για την 20χρονη πρωταθλήτρια, η οποία επίσης θα κυνηγήσει προκρίσεις και όσο γίνεται καλύτερα πλασαρίσματα.

 

Το συγκεκριμένο αγώνισμα περιλαμβάνει τρία στάδια. Οι 48 αθλητές/τριες του απλού χωρίζονται αρχικά σε 12 γκρουπ. Παίζουν με το σύστημα ένας προς όλους και οι δύο πρώτοι/ες από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στο στάδιο 2.

Οι 24 προκριθέντες από το στάδιο 1 μαζί με τα 8 φαβορί αγωνίζονται μετά σε 8 νέα γκρουπ των 32 αθλητών. Κι εδώ ο νικητής και ο 2ος από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στο στάδιο 3 και το ταμπλό των «16». Από εκεί κι έπειτα το αγώνισμα θα συνεχιστεί με το νοκ άουτ σύστημα.

Το πρόγραμμα σε ώρες Ελλάδας στους αγώνες των αθλητών μας στο στάδιο 1 του απλού:

Στο 4ο γκρουπ για τον Γιάννη Σγουρόπουλο:

Στις 11:40 με τον Λευκορώσο Ουλαντισλάου Ρουκλιάτσου

Στις 15:00 με τον Ρουμάνο Μπογκντάν Σινγκεορζάν

Στο 10ο γκρουπ για τον Δημήτρη Κορδούτη:

Στις 12:30 με τον Βέλγο Βαλεντίν Πιεραέ

Στις 15:50 με τον Λιθουανό Μεντάρντας Στανκεβίτσιους

Στις 19:10 με τον Τσέχο Γίρι Μαρτίνκο

Στο 11ο γκρουπ για την Ελισάβετ Τέρπου:

Στις 10:50 με την Σλοβένα Καταρίνα Στράζαρ

Στις 14:10 με την Καταρζίνα Βέγκρζιν από την Πολωνία

Στις 17:30 με τη Λευκορωσίδα Ντάρια Κίσελ

Φυσικά, βλέψεις για ψηλά υπάρχουν και στα αγωνίσματα του διπλού, όπου από την αρχή γίνονται ταμπλό. Στο διπλό Νέων ανδρών ο Σγουρόπουλος θα συνεργαστεί ξανά με Ρώσο αθλητή, αυτή τη φορά τον αριστερόχειρα Λεβ Κάτσμαν.

Ο Κορδούτης θα συγκροτήσει δίδυμο με τον Ρουμάνο Μπογκντάν Σινγκεορτζάν, τον αδερφό της Αρίνα, η οποία στη φετινή περίοδο αγωνίστηκε στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά.

Στο διπλό Νέων γυναικών η Τέρπου κάνει δίδυμο με τη Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία, πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού κορασίδων το περασμένο καλοκαίρι.

Τα διπλά των δύο κατηγοριών μπαίνουν στο πρόγραμμα μεθαύριο Πέμπτη. Στο διπλό Νέων ανδρών και τον γύρο των «32» ο Σγουρόπουλος με τον Κάτσμαν αντιμετωπίζουν τους Σεντρίκ Μέισνερ/Σάμπα Άντρας από τη Γερμανία και την Ουγγαρία αντίστοιχα. Στις 11:00 αυτό το ματς και 40 λεπτά αργότερα ο Κορδούτης και ο Ρουμάνος Μπογκντάν Σινγκεορζάν συναντούν του Σλοβάκους Τιμπόρ Σπάνικ/Γιάκαμπ Ζελίνκα. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση γίνεται στο τραπέζι 1 και θα έχει απευθείας μετάδοση στο ίντερνετ από το laola1.tv.

Στο διπλό γυναικών και τον γύρο των «32» η Τέρπου και η Ζαχαρία αντιμετωπίζουν μεθαύριο στις 11:40 τις Σλοβένες Αλεξάνδρα Βοβκ/Καταρίνα Στράζαρ.

Τέλος, στο διπλό μικτό θα παίξουν μαζί ο Κορδούτης και η Τέρπου. Στον γύρο των «64» αναμετρώνται αύριο στις 21:10 με τους Πολωνούς Σάμουελ Κουλζίτσκι/Καταρζίνα Βέγκρζιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ