Έκτακτη συνάντηση στην I.T.T.F. για τις επιδράσεις του COVID-19 στο διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα

Έκτακτη συνάντηση στην I.T.T.F. για τις επιδράσεις του COVID-19 στο διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πραγματοποίησε χτες, όπως είχε προαναγγείλει, την έκτακτη και επείγουσα συνεδρίασή της ώστε να συζητήσει ξανά τις επιδράσεις του κορωνοϊού στο διεθνές καλεντάρι του αθλήματος.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πραγματοποίησε χτες, όπως είχε προαναγγείλει, την έκτακτη και επείγουσα συνεδρίασή της ώστε να συζητήσει ξανά τις επιδράσεις του κορωνοϊού στο διεθνές καλεντάρι του αθλήματος. Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα η I.T.T.F., σε συνεννόηση με τις ηπειρωτικές Ενώσεις, αποφάσισε ν’ αναστείλει όλα τα αθλητικά γεγονότα και τις δράσεις της από τις 16 Μαρτίου μέχρι το τέλος Απριλίου 2020. Η Εκτελεστική Επιτροπή της I.T.T.F. επιβεβαίωσε και πάλι αυτή την αναβολή και τόνισε ότι «με την εξάπλωση του COVID-19 σε διάφορα μέρη του κόσμου η παγκόσμια ομοσπονδία δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια όλων των παικτών, προπονητών, αξιωματούχων και φιλάθλων». Μπροστά στην πανδημία του κορωνοϊού η Ι.Τ.T.F. έθεσε στο τραπέζι πιθανές νέες αλλαγές, όπως στις ημερομηνίες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020 ή στους τρόπους πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της I.T.T.F. το κρίσιμο μίτινγκ ανέδειξε τα ακόλουθα βασικά αποτελέσματα:

# «Την Κυριακή 29 Μαρτίου η Εκτελεστική Επιτροπή της διεθνούς ομοσπονδίας θα συναντηθεί εκ νέου για να αξιολογήσει την κατάσταση και να εξετάσει εάν πρέπει να επεκτείνει ή όχι την αναστολή όλων των εκδηλώσεών της.

# Η Εκτελεστική Επιτροπή της I.T.T.F. και ο Ρίου Σέουνγκ Μιν, που είναι πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής (LOC) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2020, συμφωνούν ότι ίσως χρειαστεί νέα αναβολή στην κορυφαία διοργάνωση. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού είναι να γίνει στο Μπουσάν της Κορέας. Μετά την αναβολή του προτάθηκε η μετάθεση για το διάστημα από 21 έως 28 Ιουνίου 2020, όμως οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι με δεδομένο πως αυξάνεται η σοβαρότητα της κρίσης παγκοσμίως, ίσως αυτή η ημερομηνία να είναι πολύ σύντομη. Σε περίπτωση λοιπόν, που χρειαστεί να αναβληθεί περαιτέρω το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα εξεταστεί μήπως πρέπει να γίνουν περαιτέρω σχέδια υποστήριξης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης προς το τέλος του έτους.

# H I.T.T.F. θα εξετάσει ενδεχόμενες επιλογές όσον αφορά στους τρόπους πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, δεδομένου ότι οι προκριματικά events, που είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2020, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι ιδέες θα συζητηθούν με τις Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες, την Επιτροπή Αθλητών της I.T.T.F. και τέλος θα προταθούν στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.) ώστε να παρθεί κοινή απόφαση. Οι πιθανές επιλογές περιλαμβάνουν την προσθήκη των Προολυμπιακών των ηπείρων στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό (World Singles Qualification Event) ή άλλη εκδήλωση πιο κοντά χρονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή τη χρήση του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί. Η I.T.T.F. βρίσκεται σε στενή επαφή με τη Δ.Ο.Ε. για το θέμα αυτό και, κατά τον ίδιο τρόπο, συνεργάζεται με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) και την Επιτροπή Αθλητών για την πορεία μέχρι τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

# H ITTF θα δίνει περαιτέρω ενημερώσεις για όλες τις επικείμενες αποφάσεις ενόψει της πανδημίας COVID-19 και των επιπτώσεών της στο διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ