Με CSM Βουκουρεστίου η ΑΕΚ στους «16» του EHF European Cup

Με CSM Βουκουρεστίου η ΑΕΚ στους «16» του EHF European Cup

Την CSM Βουκουρεστίου θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στη φάση των «16» του EHF European Cup.

Ένα δύσκολο «εμπόδιο» καλείται να ξεπεράσει η ΑΕΚ για να προκριθεί στους προημιτελικούς του European Cup των ανδρών στο χάντμπολ, καθώς η σημερινή κλήρωση για τη φάση των «16» που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη έστειλε την CSM Βουκουρεστίου στο δρόμο της Ένωσης.

Η ρουμανική ομάδα είναι ουσιαστικά η κάτοχος του τροπαίου, καθώς κατέκτησε το 2019 το Challenge Cup (σ.σ. η διοργάνωση μετονομάστηκε φέτος σε European Cup), ενώ η σεζόν 2019-20 διεκόπη πριν τους προημιτελικούς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Από την πλευρά της, όμως, και η ΑΕΚ διαθέτει παραστάσεις από τη διοργάνωση, αφού το 2018 έφτασε ως τον τελικό του Challenge Cup. Ο «Δικέφαλος» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στη Ρουμανία, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ο προπονητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας, τόνισε: «Οι νικητές κάνουν σχέδια και οι Χαμένοι τα βάζουν με την τύχη τους. Εφόσον είμαστε μία ομάδα που θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος, το πότε θα βρισκόταν η CSM Βουκουρεστίου απέναντί μας ίσως δεν έχει και μεγάλη σημασία. Θα συσσωρεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, θα προετοιμαστούμε σκληρά, Θα διαβάσουμε τον αντίπαλο σχολαστικά και θα πάμε να παίξουμε δύο τελικούς».

Στο μεταξύ, η Ανόρθωση κληρώθηκε στους «16» με την αυστριακή Φέρλαχ. Οι πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» είναι προγραμματισμένες για τις 13-14 Φεβρουαρίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν μια εβδομάδα μετά.

Τα ζευγάρια της κλήρωσης:

CSM Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Ζούμπρι (Τσεχία)-Ποβάζκα Μπίστριτσα (Σλοβακία)
Φέρλαχ (Αυστρία)-Ανόρθωση (Κύπρος)
Γκορένιε Βελένιε (Σλοβενία)-Μπόρατς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Χάντμπολ Βέστβιν (Αυστρία)-Ίσταντς (Σουηδία)
Σάρατοφ (Ρωσία)-Πόλβα Σερβίτι (Εσθονία)
Ντόνμπας (Ουκρανία)-Μινάουρ Μπάια Μάρε (Ρουμανία)
Νέβα (Ρωσία)-Γκρατσάνιτσα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ