ΑΕΚ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 25-24: Απίστευτη νίκη σε ματς-θρίλερ

ΑΕΚ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 25-24: Απίστευτη νίκη σε ματς-θρίλερ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αστόχησε σε πέναλτι σε νεκρό χρόνο και η ΑΕΚ με κορυφαίο τον Μπουκοβίνα πήρε σπουδαία νίκη με 25-24 διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του EHF European League.

Στο ματς της Πορτογαλίας για το πρώτο γύρο, το δοκάρι είχε στερήσει από την ΑΕΚ έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση από τον τέταρτο όμιλο του EHF European League. Το βράδυ της Τρίτης η τύχη γύρισε υπέρ της Ένωσης αυτή τη φορά, με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να σημαδεύει το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι σε νεκρό χρόνο και την ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια να παίρνει σπουδαία νίκη με 25-24 για την 9η αγωνιστική μπαίνοντας πολύ δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης.

Κορυφαίος για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν ο Μπουκοβίνας με σημαντικές επεμβάσεις σε όλο το παιχνίδι κρατώντας ζωντανή την ΑΕΚ που είχε πρώτο βιολί στην επίθεση τον ασταμάτητο Ουγκάλντε. Ο Δικέφαλος έφτασε πλέον τις τέσσερις νίκες στον όμιλο και όλα θα κριθούν την επόμενη και τελευταία αγωνιστική, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πέλιστερ.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος όπου παρά το ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με τρία γκολ (1-4), ανέβασε ρυθμό και προηγήθηκε στα μέσα του ημιχρόνου με 7-6. Με τους Ουγκάλντε και Τζηρά να δίνουν σκορ, η Ένωση άρχισε να χτίζει και μία διαφορά (15-10) πηγαίνοντας στο ημίχρονο με προβάδισμα 15-11.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξίσου κακό με το πρώτο. Η Σπόρτινγκ έτρεξε ένα επιμέρους 1-7 και προηγήθηκε με +2 (16-18). Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 21-21 και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το φινάλε. Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, η ΑΕΚ έκανε το 25-24 με τον Λέμος στα 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τους Πορτογάλους να έχουν την τελευταία επίθεση.

Ο Μπουκοβίνας έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις σε σουτ των Πορτογάλων, αλλά ο Αραμπατζής υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Πασαρίν το εκτέλεσε σε νεκρό χρόνο, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπουκοβίνα και το ματς τελείωσε με παίκτες και κόσμο να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη στο κλειστό της Χαλκίδας.

Τα πεντάλεπτα: 1-4, 4-6, 7-6, 8-8, 12-9, 15-11 (ημιχρ.), 16-15, 18-19, 19-21, 21-21, 23-23, 25-24.

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 1, Μπριάτκα, Στεφάνοβιτς, Τζηράς 5, Σέβελεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 3, Άντζελιτς, Μυλωνάς 3, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 3, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 8, Καλόμοιρος.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ (Ρικάρντο Κόστα): Σκοκ, Αραούζο 2, Φρανσίσκο Μότα ντα Κόστα, Σουάρεθ 1, Τίντεμαντ 1, Ροντρίγκες, Ρουέσγκα 2, Σαλβαδόρ, Αρσενασβίλι 4, Γκασαμά Σισοκό 2, Ταβάρες, Γκασπάρ, Σένγκαρτ 6, Μπελκαϊέντ 1, Φολκές 1, Μαρτίμ Μότα ντα Κόστα 4.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ