Γερμανία – Ελλάδα 40-11

Γερμανία – Ελλάδα 40-11

Στο Άλμερε της Ολλανδίας, η Εθνική Γυναικών έχασε με 40-11 από την υπερδύναμη Γερμανία για τον τρίτο προκριματικό όμιλο του EURO 2022.

Φυσιολογική ήττα από τη Γερμανία με 40-11 (ημίχρονο 19-5) γνώρισε η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου του EURO 2022 που διεξήχθη στην πόλη Αλμέρε της Ολλανδίας. Με το αποτέλεσμα αυτό, η «νατσιονάλμανσαφτ» πήρε το «εισιτήριο» για την τελική φάση, στην οποία έχει ήδη προκριθεί από το γκρουπ η Ολλανδία.

Πρώτη σκόρερ της εθνικής αναδείχθηκε η Χατζηπαρασίδου με τέσσερα τέρματα, ενώ η Γερμανία είχε ως «αιχμή του δόρατος» τη Στοκσλέντερ με έξι γκολ, αλλά και τις δύο τερματοφύλακές της σε πολύ καλό… βράδυ. Η Ροχ με 57% σε ποσοστό επεμβάσεων (8/14 αποκρούσεις) και η Βάχτερ με 60% (9/15) κατέβασαν… ρολά στη γερμανική εστία και βοήθησαν τη Γερμανία να πανηγυρίσει μια εύκολη νίκη.

Η εθνική ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά την Κυριακή του Πάσχα (24/4, 17:00), αντιμετωπίζοντας την Ολλανδία στην πόλη Αλμέρε.

Η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να απειλήσει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο η Ροχ έδειξε από την αρχή ότι βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να «εξουδετερώσει» τους περισσότερους… κινδύνους για την εστία της. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα «πάντσερ» προηγήθηκαν 10-2 στο 14΄, με τη Γερμανίδα γκολκίπερ να μετράει 75% σε ποσοστό επεμβάσεων (6/8 αποκρούσεις). Η Κυρικλίδου είχε «ανοίξει το σκορ» για την εθνική, ωστόσο η «νατσιονάλμανσαφτ» ανέκτησε το προβάδισμα και προηγήθηκε 5-1 στο 6΄, ενώ, μετά τα γκολ των Ζυγούρα και Χατζηπαρασίδου, με τα οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μείωσε σε 10-4 στο 16΄, ακολούθησαν επτά «αναπάντητα» τέρματα από πλευράς Γερμανίας που ανέβασε το υπέρ της προβάδισμα στο 17-4 στο 26΄. Η Χατζηπαρασίδου μείωσε σε 17-5, ωστόσο η Γερμανία πέτυχε τρία διαδοχικά γκολ και προηγήθηκε 20-5 στο ξεκίνημα του β΄ μέρους. Με δύο τέρματα της Νικολίνας Κεπεσίδου και ένα της Ζυγούρα, η «γαλανόλευκη» μείωσε σε 20-8 στο 34΄, αλλά τα «πάντσερ» αντέδρασαν και με νέο σερί 8-0 «εκτόξευσαν» το υπέρ τους προβάδισμα στο +20 (28-8) στο 45΄, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Μεσσήνης): Μ. Κεπεσίδου, Χατζηπαρασίδου 4, Μεντεσίδου, Ζενελη, Αμβροσιάδου, Ζυγούρα 2, Μακρή, Κυρικλίδου 2, Τσικνάκη, Ν. Κεπεσίδου 2, Σεβδίλη 1, Κερλίδη, Στουγιαννίδου, Αργυροπούλου, Καραχαρίση, Καραμάνου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μάρκους Γκάουγκις): Γκρίσεελς 5, Κουίστ 1, Αντλ 2, Σμιτς 4, Πέτερσεν 4, Ροχ, Τσότσκε 2, Σίρμερ 1, Βάιγκελ 3, Βάχτερ, Μίχαλτσικ 1, Μάιντχοφ 4, Λάουενροτ 3, Μπέρεντ 4, Σούλτσε, Στοκσλέντερ 6.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ