Καρασαββίδης: «Η μεγάλη αλλαγή στο χάντμπολ έγινε όταν μπήκε ο Ολυμπιακός»

Καρασαββίδης: «Η μεγάλη αλλαγή στο χάντμπολ έγινε όταν μπήκε ο Ολυμπιακός»

Ο Γιώργος Καρασαββίδης μίλησε για τους τελικούς της Handball Premier μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και την αλλαγή που έφερε στο άθλημα η είσοδος των μεγάλων ομάδων

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καρασαββίδη ο επόμενος τελικός της Handball Premier θα εξαρτηθεί από την αντίδραση της ΑΕΚ.

Επίσης, ο προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε τη στήριξη των οπαδών στα επόμενα ματς, ενώ μίλησε και για την αλλαγή που έχει φέρει στο χάντμπολ η κόντρα ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Καρασαββίδης στον bwinΣΠΟΡ FΜ 94,6:

-Επηρεάζει την ομάδα το κλίμα;

Είναι παίκτες που μπορούν να το αντιμετωπίσουν γιατί έχουν την εμπειρία και κάποιοι που πρέπει να τους προετοιμάσεις. Η ΑΕΚ πάντα έχει οπαδούς που δημιουργούν τέτοιο κλίμα. Κάθε φορά αυτό που αντιμετωπίσουν στα ματς αυτά, είναι μπορεί να μας καταρρακώσει ή να μα πεισμώσει. Χθες μας πείσμωσε το κλίμα αυτό και τα παιδιά κατάφεραν να πάρουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα…

-Για την άποψη ότι οι μεγάλες ομάδες δεν θα έπρεπε να ασχολούνται μετά αθλήματα αυτά….

Στο χάντμπολ η μεγάλη αλλαγή έγινε όταν μπήκε ο Ολυμπιακός. Μόλις ουσιαστικά δημιουργήθηκε η κόντρα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ άλλαξε το άθλημα. Οι ξένοι έγιναν καλύτεροι, οι Έλληνες βελτιώθηκαν. Δεν χάνουν κάτι τα μικρά σωματεία από την είσοδο των μεγάλων ομάδων και συλλόγων στα λεγόμενα «μικρά» αθλήματα. Η επιτυχία της Πυλαίας έδειξε πολλά.

-Και για τα φαινόμενα βίας που έχουν εισέλθει στο άθλημα με την είσοδο των μεγάλων συλλόγων σε αυτό

Έχει δύο παράμετρους το θέμα… Το πρώτο είναι εάν τα μικρά σωματεία μπορούν να ακολουθήσουν. Τα μικρά σωματεία, που δεν είναι ο σωστός όρος αυτός, παλιότερα πρόσφεραν την ελπίδα να αθληθούν και τώρα τους προσφέρουν την δυνατότητα και ελπίδα να ασχοληθούν επαγγελματικά, να πάνε σε μια μεγαλύτερη ομάδα με περισσότερο κόσμο.

Εάν τροφοδοτούν με παίκτες οι μικρές ομάδες τις μεγαλύτερες;

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει και έχει πάρει παίκτες από μικρότερες ομάδες.

Για το χθεσινό ματς και τα παράπονα από τη διαιτησία που είχε ο Ολυμπιακός; Παίζει η διαιτησία ρόλο;

Όσο περισσότερο επαφή έχει ένα ματς, τόσο περισσότερο συμμετοχή στο αποτέλεσμα του θα έχει η διαιτησία. Είναι περισσότερο η σχέση που έχει η διαιτησία στο πόλο.

Για τους άλλους δύο τελικούς… Πού θα κριθούν;

Γνωριζόμαστε οι δύο ομάδες πολύ καλά. Έχουμε στήσει άμυνες για να κλειδώσουμε το αντίπαλο. Η ΑΕΚ εχει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση λόγω και στο μπάτζετ. Εμείς είμαστε μια πιο σκληροπυρηνική ομάδα, με έφεση στην άμυνα… Το επόμενο ματς θα κριθεί στην αντίδραση της ΑΕΚ.
Κάνει πολύ καλό στα παιδιά τέτοια παιχνίδια. Οι ξένοι είναι υψηλού επιπέδου. Έχουμε παίκτη που σε αντιστοιχία με το ποδόσφαιρο έχει κατακτήσει το Μουντιάλ. Αυτοί φέρνουν τεχνογνωσία, και γνωριμίες που βελτιώνουν το άθλημα.

-Για τους αγωνιστικούς στόχους του με οτν Ολυμπιακό

Δεν έχω προλάβει φέτος να βάλω την ομάδα να παίξει όπως είναι το δικό μου στιλ. Αν όλα πάνε καλά θα το καταφέρω την νέα…

-Για την αποχώρηση του προπονητή της ΑΕΚ:

Ο Δημητρούλιας είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Μας έχει βάλει δύσκολα. Είναι μεγάλος γνώστης του αθλήματος. Ήταν ο πρώτος που έκανε επιτυχίες με τον Διομήδη Αργους…

-Εάν έχουν αρχίσει να μπαίνουν μικρά παιδιά στο άθλημα…

Σίγουρα ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έφεραν κοινό. Για κάποια χρόνια έγινε μια κοιλιά στο άθλημα στο σημείο της εισόδου νέων παιδιών στο άθλημα. Η άποψή μου είναι πως είναι ευθύνη των προπονητών που θα πρέπει να εισάγουν περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημα. Θα πρέπει να στηριχθούν οι νέοι προπονητές. Τα σωματεία να δώσουν σημασία και στην ανάπτυξη αυτή…

Για τη στηριξη των οπαδών του Ολυμπιακού:

Αυτή την στιγμή η ομάδα χρειάζεται λίγο σπρώξιμο… Αντιμετωπίζουμε μια αρκετά καλή ομάδα και ίσως συμβαίνει κάτι στο χάντμπολ που δεν συμβαίνει στα άλλα αθλήματα με τον σύλλογο. Ξεκινήσαμε σαν αουτσάιντερ. Μία ομάδα που είναι στην κορυφή με επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα. Θέλω να ζητήσω από τους οπαδούς μας να αφήσουν λίγο τα άλλα αθλήματα και να έρθουν να μας στηριξουν.

Για την πραγματοποίηση των ματς στη Χαλκίδα

Είναι η συμφωνία των ομάδων και της ομοσπονδίας. Είναι ένα γήπεδο που μεταφέρει καλύτερη εικόνα και τηλεοπτικά για το άθλημα. Βλέπετε στην Αθήνα δεν υπάρχουν καθαρά χαντμπολικά γήπεδα ,τα οποία είναι μεγαλύτερα από αυτά του μπάσκετ και του βόλεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ