Ολυμπιακός – ΑΕΚ 22-21: Αγκαλιά με το πρωτάθλημα ο Θρύλος

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 22-21: Αγκαλιά με το πρωτάθλημα ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -4 (10-14), αλλά με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 22-21 έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και βρίσκεται μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα!

Επική ανατροπή, 2-0 και αγκαλιά με το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να βρέθηκαν στο -4 (10-14), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο γύρισαν τούμπα το παιχνίδι και επικράτησαν με 22-21 της ΑΕΚ, στον δεύτερο τελικό της Handball Premier.

Οι Πειραιώτες με τη βοήθεια των οπαδών τους, που έδωσαν δυναμικό παρών στο κλειστό της Χαλκίδας, έκαναν το δεύτερο βήμα για τον τίτλο και πλέον χρειάζονται μια ακόμα νίκη για να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο και να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού χάντμπολ. Μια σπουδαία εμφάνιση από την ομάδα του Γιώργου Καρασαββίδη, η οποία απέδειξε και πάλι ότι είναι ανώτερη από την ΑΕΚ και βρίσκεται δίκαια στο 2-0.

Ενας Ολυμπιακός, ο οποίος αν και αγωνίστηκε χωρίς τον αρχηγό του, Πέτρο Κανδύλα, έβγαλε ψυχή, πάθος και με τον κόσμο στο πλευρό τους έφτασαν σε μια τεράστια νίκη.

Μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει διπλάσιο μπάτζετ, αλλά ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι έχει καλύτερο σύνολο, έβγαλε τρομερά ψυχικά αποθέματα στο δεύτερος μέρος, και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο τρίτο παιχνίδι της σειράς την Δευτέρα (16/5), με στόχο να πάρει μια ακόμη νίκη που θα του χαρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι ερυθρόλευκοι βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό την άμυνά τους στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπάουερ να κάνει τρομερές επεμβάσεις, ενώ στην επίθεση ο Παπαβασίλης αποδείχτηκε καθοριστικός.

Στην αντίπερα όχθη η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε στην άμυνα των ερυθρόλευκων στο δεύτερο μέρος και δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο με αποτέλεσμα να βρίσκεται τώρα με την πλάτη στον τοίχο.

O αγώνας 

Σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα οι άμυνες, αυτή την φορά στα πρώτα λεπτά δεν ήταν αρκετά σφιχτές και έτσι είχαμε αρκετά μεγάλο σκορ από την αρχή.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος δίλεπτη στον Αραμπατζή κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα (7-7) στα μισά του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ένωση στη  συνέχεια κέρδισε τρία διαδοχικά πέναλτι! στα οποία ευστόχησε ο Καρδέρης και κατάφεραν να ξεφύγουν στο +4 (7-11).  Ο Ολυμπιακός μείωσε στα δύο γκολ, όμως ο Μυλωνάς με τέρμα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 9-12.

Ωστόσο το σκηνικό στη επανάληψη ανατράπηκε πλήρως. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπάουερ και Παπαβασίλη, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 4-0 για να φέρει το ματς στα ίσα (14-14).

Με το που οι δύο ομάδες ήρθαν στα ίσα ο Σλαβούλιτσα έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με (17-15), με την ΑΕΚ να βρίσκει απάντηση με τα γκολ των Αραμπατζή και Μυλωνά για το (17-17)

Από εκεί ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά φτάνοντας τελικά στη νίκη με 22-21, η οποία τον φέρνει μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα πεντάλεπτα: 2-4, 4-6, 6-7, 7-8, 7-10, 9-12 (ημίχρονο), 13-14, 15-14, 15-15, 17-17, 21-18, 22-21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 7, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 3, Δομπρής 2, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος 1, Πασσιάς 1, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα 1, Μιχαηλίδης, Οστρούσκο 3, Μπάουερ.

ΑΕΚ (Αλβανός): Aραμπατζής 2, Στεφάνοβιτς 2, Τζηράς 1, Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος, Άντζελιτς, Μυλωνάς 2, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 1, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 2, Καλόμοιρος 3, Κεδέρης 4.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ