Euro 2024: Στη Χαλκίδα με Βέλγιο για το 3 στα 3 η εθνική

Euro 2024: Στη Χαλκίδα με Βέλγιο για το 3 στα 3 η εθνική

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, στην προσπάθεια που καταβάλλει για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024, δίνει σήμερα (12/3, 18:00) η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται το αντίστοιχο του Βελγίου στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 5ο όμιλο της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης, και θα «κυνηγήσει» τη νίκη, προκειμένου να κάνει ακόμη ένα βήμα για να δώσει το «παρών» στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Με ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από τη νίκη επί των «κόκκινων λύκων» στην πόλη Χάσελτ, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα κυνηγήσει στο κλειστό της Κανήθου τη δεύτερη διαδοχική επιτυχία της επί του Βελγίου (και τρίτη σερί στον όμιλο), προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Εφόσον τα καταφέρει, η «γαλανόλευκη» θα βρεθεί στο +6 από την ομάδα του Γερίμ Σιλά και θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του EURO 2024, είτε καταλαμβάνοντας μία από τις πρώτες δύο θέσεις του γκρουπ, είτε ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες όλων των ομίλων.

Διαβάστε επίσης: Οι σκέψεις του Μίτσελ για το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Εάν, μάλιστα, η Κροατία νικήσει στο άλλο ματς για την 4η αγωνιστική του ομίλου την Ολλανδία, η εθνική θα αποκτήσει προβάδισμα δύο βαθμών έναντι των «οράνιε», με τους οποίους η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα παίξει τα… ρέστα της για την απευθείας πρόκριση στο Άλμερε, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής (30/4). Υπενθυμίζεται ότι, για τον προσδιορισμό των τεσσάρων καλύτερων τρίτων, λαμβάνονται υπόψη μόνο τα αποτελέσματά τους κόντρα στις πρώτες δύο ομάδες σε κάθε όμιλο.

Την αναμέτρηση της εθνικής με το Βέλγιο θα διαιτητεύσουν οι Αυστριακοί Ραντόικο Μπρκιτς και Αντρέι Γιουσούφχοτζιτς, ενώ, στο άλλο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του ομίλου, η Κροατία υποδέχεται την Κυριακή (12/3, 21:15) την Ολλανδία στο Όσιγεκ, με το νικητή να παραμένει στο… ρετιρέ.

Η βαθμολογία στο γκρουπ έχει ως εξής:

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ Β.

1. Κροατία 3 2-0-1 90-84 4

2. Ολλανδία 3 2-0-1 85-83 4

3. ΕΛΛΑΔΑ 3 2-0-1 83-85 4

4. Βέλγιο 3 0-0-3 75-81 0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ