Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Όρθιος στην Ουγγαρία και τώρα… πρόκριση

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Όρθιος στην Ουγγαρία και τώρα… πρόκριση

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία - Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Αλώβητος έφυγε ο Ολυμπιακός από την Ουγγαρία και τώρα στο… χέρι του η πρόκριση. Στον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup, οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στην Ουγγαρία, απέσπασαν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Φερεντσβάρος (28-28) και θα τα δώσουν όλα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό στην ρεβάνς. Το επόμενο Σάββατο (27/4) η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς θα υποδεχτεί την ουγγρική ομάδα στο Κλειστό της Ηλιούπολης και θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Σάββας Σάββας με οκτώ γκολ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ πρώτος σε γκολ για την Φερεντσβάρος ήταν ο Μπεντσέ Ιμρέ με επτά.

Διαβάστε επίσης: Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και πήρε ελαφρύ προβάδισμα στο ματς με τους Πασσιά, Κανδύλα και Κάβτσιτς. Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 5-3 με τον Μπάλοχ στο δέκατο λεπτό. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 5-5 με τον Σάββα και τον Βίντα στο 13′ αλλά η Φερεντσβάρος εκμεταλλευόμενη τη δίλεπτη αποβολή του Σάββα έφτασε στο 8-5 με τον Νάγκι.

Η Φερεντσβάρος συνέχισε να έχει το προβάδισμα στο σκορ, οι ερυθρόλευκοι όμως δεν άφησαν το ματς και μείωσαν σε 13-12, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του ημιχρόνου.

Στην έναρξη του δεύτερου μισού, οι Πειραιώτες μείωσαν στο γκολ (13-12) με τους Μαγυάρους να διατηρούν το προβάδισμά τους. Η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων κυμάνθηκε από δύο έως τρία γκολ, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκουν ανά διαστήματα λύσεις και μειώνουν ξανά στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης (24-23).

Ο Ολυμπιακός έδειξε ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έκαναν την ανατροπή (24-25) με τους Ούγγρους να βρίσκουν άμεσα την ισοφάριση. Η Φερεντσβάρος κατάφερε να βρει πάλι απόσταση δύο τερμάτων (28-26), με τους «ερυθρόλευκους» να μειώνουν ξανά (28-27) και στα τελευταία δευτερόλεπτα με γκολ του Σάββα να διαμορφώνουν το τελικό 28-28.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ιμρέ (7), Μπόγκναρ (4), Νάγκι (4), Μικίτα (4), Κόβακστιτς (4), Ντεμπρετζένι (2), Μπουιντόσο (1), Πόρνταν (1), Μπάλοχ, Φούλοπ, Γκιόρι, Μπορμπέλι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σάββας (8), Κάβτσιτς (7), Πασσιάς (4), Βίντα (3), Σλίσκοβιτς (2), Κανδύλας (2), Τζίρας (1), Παπαβασίλης (1), Σμόκοτ, Τζιμπούλας, Μεσσήνης, Σλαβούλιτσα, Καμπέγιο, Παπαντωνόπουλος, Σμόκοτ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ