Ολυμπιακός: Προκρίθηκε στους 4 και σφράγισε το ραντεβού με τον ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Προκρίθηκε στους 4 και σφράγισε το ραντεβού με τον ΠΑΟΚ

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 33-16 του Νηρέα και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου προκρίθηκε η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού, η οποία χωρίς αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα επικράτησε με 33-16 του Νηρέα.

Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν σοβαροί και πέρασαν στους «4», σφραγίζοντας το μεγάλο ραντεβού με τον ΠΑΟΚ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν σε διπλό αγώνα τον Δικέφαλο με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» , στις 23 Ιανουαρίου και η ρεβάνς εκτός έδρας, στις 30 του ίδιου μήνα.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Νηρέα επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Θοδωρή Δεληχρήστου λίγο πριν το φινάλε. Ο άσος των Πειραιωτών τραυματίστηκε στο γόνατο και θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Στα του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ (2-2, 6-6), με τον Ολυμπιακό να προηγείται για πρώτη φορά στο 7:30 5-4 με γκολ του Ρέινα. Οι Ερυθρόλευκοι από εκείνο το σημείο πήραν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές Ελλάδας στο +6 (10-16). Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα παρέμεινε σοβαρή, κράτησε με ευκολία το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη με 33-16.

Από τους νικητές, από 5 γκολ πέτυχαν οι Λέμος, Κόντης και Δεληχρήστος, ενώ από 4 σημείωσαν οι Καραμπουρνιώτης και Ρέινα. Από τους γηπεδούχους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ζαλώνης με 4 γκολ.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 6-6, 7-7, 8-11, 9-14, 10-16 (ημ.), 11-18, 13-19, 14-23, 14-26, 15-29, 16-33

Νηρέας (Γκούφας): Ζαλώνης 4, Στρούζας 2, Βαλκανάς, Σταύρου 1, Βαλαβάνης, Πανταζής 2, Καραδήμας, Αποστολόπουλος, Μανουσέλλης 5, Κελεπούρης, Καρακάσης, Κάτρης, Παπαϊωάννου, Πάνου, Κακαβογιάννης.

Ολυμπιακός (Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης 4, Λέμος 5, Ρέινα 4, Τερλέτσκι, Ασβεστάς 3, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 1, Μπούμπαλο 4, Κόντης 5, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος, Δεληχρήστος 5, Τσίλης 2.

Διαιτητές: Ανταλής- Κουτσός, Δίλεπτα: 4-2, Πέναλτι: 2/2-2/4

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα, τα εξής: «Ήμασταν σοβαροί και πήραμε τη νίκη συνεχίζοντας την πορεία μας στο κύπελλο. Ο αγώνας επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Δεληχρήστου στο τέλος. Θα δούμε αύριο τι θα δείξουν οι εξετάσεις. Από κει και πέρα θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά με σοβαρότητα και να δώσουμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και κόντρα στον Άρη Νικαίας, το Σάββατο»

Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης από την πλευρά του ανέφερε: «Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι έχουμε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο. Το αποδείξαμε από το 20ο λεπτό του αγώνα και μετά και πήραμε τη νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Τώρα έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι, πριν τη διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία μας. Στη συνέχεια θα ξεκουραστούμε και θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί  στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Έχουμε πλέον και δυο ημιτελικούς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Αντώνη Κόντη, ο οποίος τόνισε: «Ήταν μια ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή, μπορέσαμε και πήραμε τη διαφορά και μετά απλά κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Αντιμετωπίσαμε τον αγώνα με την απαιτούμενη σοβαρότητα, όπως κάθε ματς. Το Σάββατο έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι για να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις για το 2018».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ