Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Δανία

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Δανία

Οι Δανοί επιβλήθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νορβηγίας με 31-22 στο Χέρνινγκ και κατέκτησαν δίκαια το χρυσό μετάλλιο.

Μετά τον Ολυμπιακό τίτλο, τον οποίο κατέκτησε το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ήρθε η ώρα για τη Δανία να πανηγυρίσει και τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της στο χάντμπολ (σε επίπεδο ανδρών).

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Μίκελ Χάνσεν, η οικοδέσποινα (μαζί με τη Γερμανία) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επιβλήθηκε στον τελικό της Νορβηγίας με 31-22 στο Χέρνινγκ και κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο. Οι Δανοί ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και το απέδειξαν εμφατικά στον ημιτελικό της Παρασκευής (25/1), όταν συνέτριψαν 38-30 την κάτοχο του τίτλου Γαλλία, με 12 γκολ του Χάνσεν.

Οι «τρικολόρ» αρκέστηκαν στο χάλκινο μετάλλιο, νικώντας στον «μικρό» τελικό τη Γερμανία με 26-25. Σουηδία, Κροατία και Ισπανία συμπλήρωσαν την πρώτη επτάδα και εξασφάλισαν συμμετοχή στο τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου η Δανία θα βρεθεί αυτοδικαίως ως πρωταθλήτρια κόσμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ