Χάμιλτον : «Πέρασα τον Μπότας επειδή δούλεψα σκληρά»

Χάμιλτον : «Πέρασα τον Μπότας επειδή δούλεψα σκληρά»

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να κάνει ταχύτερο χρόνο από αυτόν του Βάλτερι Μπότας στην πίστα του Μουτζέλο.

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε το Σάββατο (12/9) την pole position στο Γκραν Πρι της Formula 1 στην πίστα του Μουτζέλο.

Ο Βρετανός πιλότος μίλησε για τη δυσκολία που αντιμετώπισε στο να κάνει ταχύτερο χρόνο από αυτόν του teammate του στη Mercedes, Βάλτερι Μπότας.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ, πάρα πολύ δύσκολο διήμερο για να είμαι ειλικρινής. Ο Βάλτερι ήταν ταχύτερος παντού, όλη την Παρασκευή και μέχρι και το Q1. Δούλεψα πάρα πολύ όμως. Προσπάθησα να βελτιώσω τις γραμμές μου, να φτιάξω καλύτερα το set up του αυτοκινήτου μαζί με τους μηχανικούς. Τελικά, κάναμε φοβερή δουλειά και πέρασα, πήρα την pole position. Είναι πάντα πάρα πολύ δύσκολο να τον περάσεις τον Βάλτερι» για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Από την αρχή της Παρασκευής ο Βάλτερι είχε το πάνω χέρι. Πιο γρήγορος το πρωί, το απόγευμα, στα τρίτα δοκιμαστικά, στο Q1… Ο,τι κι αν έκανα δεν δούλευε. Τελικά αλλάξαμε πολλά στις ρυθμίσεις, κάναμε δουλειά. Βγήκαμε στο Q1, ακόμη δεν ήμουν τόσο γρήγορος όσο ήθελα, αλλά μου άρεσε η πρόκληση, ο ανταγωνισμός με τον Βάλτερι. Πραγματικά το απόλαυσα. Στο Q2 έκανα έναν σχετικά καλό γύρο, το ίδιο και στο Q3, ήταν τίμιος. Μπορούσα να το ρίξω λίγο ακόμη. Προσπάθησα στον τελευταίο γύρο αλλά ο αέρας έπαιξε το ρόλο του. Απόλαυσα την κάθε στιγμή σήμερα».

Για την πίστα του Μουτζέλο είπε: «Αυτή η πίστα είναι μοναδική. Είναι τρελή. Περνάς από τις στροφές 6, 7, 8, 9 με 280, 290 χλμ./ώρα. Αισθάνεσαι τα G της πλευρικής επιτάχυνσης, είναι μοναδικό και συνέχεια γίνεται πιο έντονο, ειδικά στις στροφές 8 και 9! Οι στροφές 10 και 2 είναι αυτές που πρέπει να βελτιωθώ λίγο. Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα μέχρι εδώ πάντως».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ