Formula 1 : Κόβονται τα «grid girls»

Formula 1 : Κόβονται τα «grid girls»

Όπως έγινε γνωστό από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Formula 1 τον Μάρτιο με το Γκραν πρι της Μελβούρνης δεν θα υπάρχουν πλέον τα γνώριμα μοντέλα στην πίστα.

Η Formula 1 μέχρι πρότινος μπορούσε να μας προσφέρει πλούσιο θέαμα τόσο εντός όσο και εκτός από τις πίστες. Όταν τα μονοθέσια δεν ήταν με τέρμα τα γκάζια τα βλέμματα όλων (των ανδρών) ήταν καρφωμένα στα πανέμορφα κορίτσια των ομάδων. Τα γνωστά και ως «grid girls».

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Formula 1 τον Μάρτιο με το Γκραν πρι της Μελβούρνης δεν θα υπάρχουν πλέον αυτές οι αιθέριες υπάρξεις! Απόφαση που σίγουρα φέρνει αντιδράσεις. Τόσο από την πλευρά των κοριτσιών που έχασαν τις δουλειές τους όσο και από τον ανδρικό πληθυσμό.

«Την περασμένη χρονιά επανεξετάσαμε αρκετούς τομείς που αισθανόμασταν ότι έπρεπε να εκσυγχρονίσουμε. Αν και τα grid girls υπήρξαν ένα βασικό στοιχείο των Γκραν πρι για δεκαετίες, αισθανόμαστε ότι αυτό το έθιμο δεν απηχεί τις αξίες μας και ξεκάθαρα είναι σε δυσαρμονία με τις σύγχρονες κοινωνικές νόρμες. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη F1 και τους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της F1, Σον Μπρέιτσις, στον Guardian.

Από την πλευρά τους τα «grid girls» αντέδρασαν μέσω των social media και έριξαν το φταίξιμο αυτής της απόφασης σε διάφορες φεμινιστικές οργανώσεις που έκαναν έντονα παράπονα.

«Εξαιτίας των φεμινιστικών οργανώσεων χάσαμε τις δουλειές μας. Ήμουν «grid girl» για οκτώ χρόνια και ποτέ δεν ένιωσα άσχημα ή ντροπή για κάτι. Έκανα μία δουλειά που μου άρεσε πολύ και κανείς δεν με ανάγκαζε να κάνω κάτι σε αυτή», έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Instagram η Λαουρέν Τζοντ.

Σίγουρα τέτοιες εικόνες θα μας λείψουν από τις πίστες της Formula 1 στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ