Formula 1: Κυριάρχησε στις δοκιμές της Κυριακής ο Πέρεζ με την Red Bull

Formula 1: Κυριάρχησε στις δοκιμές της Κυριακής ο Πέρεζ με την Red Bull

Η πρώτη περίοδος της τελευταίας ημέρας των δοκιμών έκλεισε με τον Σέρτζιο Πέρεθ να κάνει τον απόλυτο χρόνο γύρου.

O Σέρτζιο Πέρεζ και η Red Bull έχουν κάθε λόγο να είνα ευχαριστημένοι από το τριήμερο των δοκιμών στο Μπαχρέιν, καθώς σήμερα το πρωί έθεσαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη του ταχύτερου γύρου, κάνοτας χρόνο 1:30.187. Το άτυπο βάθρο ολοκληρώθηκε με τις Ferrari και McLaren, που οδήγησαν οι Λεκλέρ και Νόρις αντίστοιχα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη ημέρα των δοκιμών έκλεισε με την κυριαρχία της Red Bull με χρόνο 1:30.674, με τον Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν στο τιμόνι του νέου μονοθέσιου, ενώ η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με την κυριαρχία της Mercedes και καλύτερο χρόνο το 1:30.289 που πέτυχε ο Μπότας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Παρασκευή ήταν μια σχεδόν χαμένη μέρα για την Mercedes, καθώς εξαιτίας κάποιον μηχανικών προβλημάτων στο κιβώτιο του μονοθέσιου τα μονοθέσιά της δεν αγωνίστηκαν σχεδόν καθόλου.

Επιπλέον, το Σάββατο σημαδεύτηκε από έντονο άνεμο και αμμοθύελλα, εμποδίζοντας πολλές ομάδες να πάρουν το 100% των αναμενόμενων στοιχείων.

Η Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία για όλες τις ομάδες, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τα προγράμματα δοκιμής κάθε νέου στοιχείου για το 2021 και να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τυχόν προβλήματα με τα καινούργια αυτοκίνητά τους.

Το απόγευμα θα βρεθούν στην πίστα τα… μεγάλα ονόματα των ομάδων, δηλαδή οι Χάμιλτον, Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Φέτελ και Αλόνσο με τις Mercedes, Red Bull, McLaren, Aston Martin και Alpine αντίστοιχα, γεγονός το οποίο δίνει τεράστια βαρύτητα στη δεύτερη περίοδο της τελευταίας ημέρας των δοκιμών.

Τέλος, η τριήμερη περίοδος της δοκιμής ολοκληρώνεται στις 18:00 ώρα Ελλάδας και τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία για εξέλιξη, μέχρι τις δοκιμές για το Grand Prix του Μπαχρέιν, το πρώτο της φετινής σεζόν, σε δύο εβδομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ