Λούις Χάμιλτον: Γιατί μπαίνει τέλος στην «βασιλεία» του

Λούις Χάμιλτον: Γιατί μπαίνει τέλος στην «βασιλεία» του

Ο Λούις Χάμιλτον έφτασε τους πέντε σερί αγώνες μακριά από τη νίκη και βλέπει τον τίτλο του πρωταθλητή να απομακρύνεται. Οι οιωνοί άλλωστε δεν είναι με το μέρος του.

Στις 9 Μαΐου και το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης, ο Λούις Χάμιλτον εκμεταλλεύθηκε τη στρατηγική της Μερσέντες και πανηγύρισε την 98η νίκη στην καριέρα του.

Έκτοτε έχουν ακολουθήσει πέντε αγώνες, με τον Βρετανό να αγνοεί το ψηλότερο σκαλί στο βάθρο. Η Ρεντ Μπουλ έχει βάλει «φτερά» και με μπροστάρη τον Μαξ Φερστάπεν κυριαρχεί στις πίστες. Ο Ολλανδός μετρά τέσσερις καρό σημαίες και έχει αυξήσει τη διαφορά του στην βαθμολογία στους 32 βαθμούς από τον άμεσο ανταγωνιστή του. Ο ομόσταβλός του, Σέρχιο Πέρες πανηγύρισε στο Μπακού και έχει βοηθήσει με τη σειρά του, ώστε να αποκτήσει η ομάδα του απόσταση 44 βαθμών από τη Μερσέντες στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια για να βρεθεί ο Χάμιλτον στην ίδια θέση. Ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε δει το 2016 τον Νίκο Ρόσμπεργκ να τερματίζει πρώτος στο τέλος του πρωταθλήματος. Ήταν η μοναδική απώλεια τίτλου του Βρετανού στην υβριδική εποχή – από το 2014 – της Φόρμουλα 1.

Οι οιωνοί δεν είναι με το μέρος του και ο Χάμιλτον – ανανέωσε με την Μερσέντες μέχρι το 2023 – καλείται να ανατρέψει αυτή τη συνθήκη και να γράψει ιστορία, προσπερνώντας τον θρύλο Μίκαελ Σουμάχερ με οχτώ παγκόσμιους τίτλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ