Επόμενες στάσεις: Ανόι, Μαϊάμι και Μπουένος Άιρες για F1

Επόμενες στάσεις: Ανόι, Μαϊάμι και Μπουένος Άιρες για F1

Η Formula 1 επεκτείνεται σε νέες χώρες και αγορές με πρώτες… επιλαχούσες Βιετνάμ, Αργεντινή και ΗΠΑ, σύμφωνα με έγκυρο γερμανικό περιοδικό.

Η Liberty Media που διαχειρίζεται τις τύχες της Formula 1 σχεδιάζει επέκταση του πρωταθλήματος σε τρεις νέες χώρες (Βιετνάμ, ΗΠΑ και Αργεντινή). Έτσι τουλάχιστον βγαίνει από τις πηγές του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου «Auto Motor und Sport» με τον ορίζοντα να τίθεται για το πρωτάθλημα του 2019.

Στο Ανόι του Βιετνάμ θα διοργανώνεται circuit πόλης, όπως και στο κοσμοπολίτικο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Όσον αφορά το Grand Prix της Αργεντινής, αυτό θα λάβει χώρα στην παλιά πίστα του Μπουένος Άιρες, η οποία φιλοξένησε αγώνα τελευταία χρονιά αγώνα πριν από 20 χρόνια, το μακρινό 1998 με το πόντιουμ τότε να αποτελούν οι Μίκαελ Σουμάχερ, Μίκα Χάκινεν και Έντι Ιρβάιν. Το μόνο σίγουρο είναι πως η πίστα θα πρέπει να περάσει αρκετά τεστ καταλληλόλητας μετά τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Οικονομικά στοιχεία, δεν έχουν γίνει γνωστά για τις εν δυνάμει συμφωνίες, ωστόσο είναι γνωστό πως πριν από μερικά χρόνια ο τότε ισχυρός άνδρας της F1 Μπέρνι Έκλεστοουν είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με τους Βιετναμέζους με το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας να αγγίζει τα 64 εκατ. ευρώ…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ