Αλόνσο – «Γιατί να δώσεις βαθμούς ενώ δεν έγινε αγώνας;»

Αλόνσο – «Γιατί να δώσεις βαθμούς ενώ δεν έγινε αγώνας;»

Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με το γεγονός πως απονεμήθηκαν βαθμοί για ένα Grand Prix που δεν έγινε ποτέ.

O Φερνάντο Αλόνσο είναι ένας ακόμα οδηγός που κατέκρινε τα όσα έγιναν στο Grand Prix του Σπα, το οποίο εξελίχθηκε σε μια μεγάλη ταλαιπωρία για όσους το έζησαν από κοντά.

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τελικά την διεξαγωγή του αγώνα, αλλά το τέλος του μετά από τέσσερις ώρες, βρήκε τον Μαξ Φερστάπεν να πανηγυρίζει την νίκη και τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Οι δέκα οδηγοί που βαθμολογήθηκαν θα πάρουν τους μισούς πόντους, καθώς έκαναν τους δύο γύρους που απαιτούνται, έστω και πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Αλόνσο ήταν από τους χαμένους αυτής της απόφασης, καθώς βρισκόταν στην 11η θέση και έτσι έμεινε χωρίς βαθμό, καθώς δεν θα μπορούσε καν τον διεκδικήσει. Ο Ισπανός της Alpine, που ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του με την ομάδα, εξέφρασε τα παράπονά του για την τροπή που πήρε ο αγώνας, νιώθοντας θλίψη και σοκ για την έκβασή του.

«Νιώθω λύπη, διότι οι οπαδοί ήταν φοβεροί όλο το τριήμερο. Είναι ωραίο να τους έχουμε πάλι μαζί μας και δεν άξιζαν τον καιρό που είχαμε. Με αυτό που δεν συμφωνώ όμως είναι ότι κάναμε δύο γύρους για να μας δώσουν βαθμούς. Γιατί δεν αγωνιστήκαμε. Δεν είχαμε την ευκαιρία να παλέψουμε για βαθμούς. Ήμουν 11ος και δεν είχαμε αγώνα για να παλέψω για βαθμούς. Είναι σοκαριστικό. Αλλά είναι η απόφασή τους. Δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε όπως είδαμε. Οι συνθήκες ήταν για κόκκινη σημαία και μόνο ή πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Γιατί να δώσεις βαθμούς ενώ δεν έγινε αγώνας; Έκαναν αυτούς τους γύρους απλά για να δώσουν τους βαθμούς, διότι οι συνθήκες ήταν παρόμοιες με πριν. Ήταν παράξενο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ