Τι είναι το HALO που έσωσε τη ζωή του Χάμιλτον (vids)

Τι είναι το HALO που έσωσε τη ζωή του Χάμιλτον (vids)

Αντέχει έως 12 τόνους και αποδείχθηκε σωτήριο στη σφοδρή σύγκρουση που είχε ο Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν στην πίστα της Μόντσα.

Σφοδρή σύγκρουση είχαν στην πίστα της Μόντσα οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να πέφτει πάνω στον Βρετανό της Mercedes.

Ο Φερστάπεν στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Χάμιλτον έπεσε πάνω στον πιλότο της Mercedes, με τις εικόνες από τη σύγκρουση των μονοθεσίων να είναι σοκαριστικές. Το πίσω μέρος του μονοθεσίου του Ολλανδού πέρασε πάνω από το κεφάλι του Χάμιλτον, με το HALO να σώζει ουσιαστικά τη ζωή του Βρετανού πιλότου της Mercedes.

Τι είναι, όμως, το HALO το οποίο αποδείχθηκε σωτήριο στη συγκεκριμένη περίπτωση; Είναι το σύστημα που βρίσκεται περιμετρικά της θέσης του οδηγού, το οποίο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η F1 στο βίντεο με το οποίο το είχε παρουσιάσει στο κοινό, μπορεί να αντέξει έως 12 τόνους βάρος. Όπως δείχνει τα βίντεο, βάρος ενός λεωφορείου!

Στο βίντεο φαίνεται επίσης τι θα συμβεί σε περίπτωση που φύγει ένα ελαστικό από το προπορευόμενο μονοθέσιο και πάει με πίεση προς το μονοθέσιο που βρίσκεται από πίσω του. Το HALO παρά το δυνατό τράνταγμα που δέχεται δεν σπάει, αλλά αντίθετα κόβει σαν… μαχαίρι το ελαστικό, του μειώνει τη δύναμη και το πετάει στο πλάι, γλιτώνοντας τον οδηγό.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο για το HALO

Και το βίντεο με τη σύγκρουση του Χάμιλτον με τον Φερστάπεν:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ